Artikel top billede

Så mange Apple-brugere har hentet iOS 7 på fire uger

Det er nu lidt mere end en måned siden, at Apple frigav i iOS 7. Se hvor mange brugere, der har hentet styresystemet.

På bare lidt mere end en måned er Apples iOS 7 blevet installeret på 72,4 procent af alle aktiverede iPhones, iPads og iPod Touches.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Network World.

Selv om det umiddelbart er en ret imponerende udrulningshastighed, er det faktisk gået langsommere med iOS 7, end det gjorde med iOS 6.

Mens der med iOS 7 var tale om en daglig vækst på 185 procent i udbredelsen i den første uge, klarede iOS 6 i samme periode hele 264 procent.

Fregmentering et stigende problem

Som Network World også skriver, er der fortsat en en markant forskel på, hvor hurtigt nye iOS-versioner og nye Android-versioner finder vej til slutbrugernes smartphones og tablets.

Kun 45 procent af Android-brugerne kører en af fire versioner af Ice Cream Sandwich, hvoriblandt den mest udbredte er Android 4.1.2 med 28 procent, lyder det hos Network World. 

Også i iOS-universet kan fregmentering dog være et problem, for der er forskel på, hvor mange funktioner fra iOS der kan anvendes, alt efter om det er det ene eller det andet stykke hardware, brugeren har.

Det betyder, at udviklerne ikke bare kan fokusere på at lave den bedst mulige app, men samtidig skal tage højde for, om der eksempelvis er en masse iPhone 4-brugere med iOS 7, der ikke kan anvende den funktion, man ønsker at tilføje til sin app.

Læs mere om den problemstilling her

Det får man med iOS 7 
Selvom iOS 7 overordnet set er et velfungerende styresystem med en fornuftig ny brugergrænseflade, har der også været betydelige problemer med denne version af Apples iOS.

Vi har testet iOS 7 på en iPhone 4 og en iPad 2. Hvor iPad-udgaven kører helt gnidningsfrit, er iPhone-udgaven umiddelbart lige på kanten af, hvad den halvgamle hardware kan klare.

Det ses blandt andet ved, at tastaturet en gang imellem hænger en smule, når man taster, og ved at vi flere gange har oplevet, at telefonen ikke reagerer helt uden problemer, når man vil tage et telefonopkald.

Der har også været en del tredjeparts-apps, der af forskellige årsager i første omgang ikke virkede med det nye styresystem - eksempelvis flere TDC-apps.

Samtidig er nogle iPhone-brugere blevet ramt af en mystisk "blue screen of death.

Læs også:

En måned med Apples ioS 7: genialt eller gumpetungt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere