Artikel top billede

Nokias første Windows-tablet er bedre end Microsoft Surface

Windows RT er ikke død, hvis man spørger Nokia. Den finske mobilproducent er klar med en 10,1 tommer tablet med Microsofts styresystem, og den er på et punkt klart bedre end Surface.

Producenter som Samsung, Lenovo og Asus har forlængst vendt Windows RT ryggen, men det betyder ikke, at styresystemet er parkeret permanent i skammekrogen. 

Nokia har nemlig i dag hevet Windows RT frem i spotlightet igen med lanceringen af Lumia 2520.

Det er en tablet-pc på 10,1 tommer med netop Microsofts styresystem, der er målrettet brug i enheder med mobile processorer.

Nokia har flirtet med tablet-kategorien i flere år, men det er den finske mobilproducents første forsøg med en Windows-tablet.

Lumia 2520 bliver dermed en direkte konkurrent til Microsoft egen Surface 2 - den første model kaldte softwaregiganten Surface RT.

Men på et punkt skiller Lumia 2520 sig væsentligt ud: Den understøtter nemlig 4G/LTE, og derfor kan der indsættes et simkort i enheden, hvilket er en af de funktioner, som Microsofts tablet mangler.

Windows med begrænsninger

Lumia 2520 kører Windows RT 8.1, hvilket lægger nogle begrænsninger på brugsværdien.

Det er eksempelvis ikke muligt at installere programmer selv, men kun apps der findes i Microsoft Store.

Til gengæld er tablet-pc'en udstyret med Office-pakken fra fødslen.

Normalt er kameraet ikke ligefrem den mest sexede del på en tablet-pc, men Nokia har udstyret Lumia 2520 med et Carl Zeiss-objektiv.

Det er første gang, at det bruges på en tablet, og hidtil har Carl Zeiss-objektiverne været Nokias vigtigste ingrediens i virksomhedens kameramobiler.

Kameraet tager fotos i en opløsning på 6,7 megapixel.

Fotodelen er i øvrigt ikke det eneste sted, hvor Nokias mobilekspertise skinner igennem.

Der er også blevet plads korttjenesten HERE, som kendes fra de finske mobiler. Den gør det blandt andet muligt at downloade kort til offline brug.

Betal ekstra for tastatur

Som tilbehør til Lumia 2520 har Nokia udviklet et såkaldt Power Keyboard. Når det kobles til tablet-pc'en, giver det fem timers ekstra batterilevetid.

Der er også to indbyggede USB-porte i tastaturet, hvilket gør det muligt at koble udstyr til, eksempelvis en mus.

Det koster dog ekstra at få fingre i Power Keyboard, og i USA vil prisen være 149 dollar uden moms, cirka 800 kroner.

Selve Lumia 2520 sættes i første omgang til salg i USA, Storbritannien og Finland, inden året er omme, mens den senere vil ende i butikkerne i andre lande. Det er dog endnu ikke afklaret, om og eventuelt hvornår vi får den at se herhjemme.

Prisen i USA er 499 dollar uden moms, cirka 2.750 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.