Stort hackerangreb: 360.000 danske mail-konti kan være stjålet

Et meget stort antal danskere ramt af stort hackerangreb mod grafikgiganten Adobe.

Mere end 360.000 af de email-adresser, som er blevet stjålet fra Adobes servere, ender på .dk.

Tyveriet er sket i forbindelse med et hackerangreb mod virksomheden, hvor 150 millioner brugerkonti er forsvundet ud mellem hænderne på Adobe. 

Selv om en konto slutter med .dk, er det ikke nødvendigvis en dansker, der ejer den, men der er en overvejende sandsynlighed for, at disse konti hører til hos en beboer i kongeriget.

Det skriver sikkerhedsfirmaet CSIS, der har foretaget en analyse af e-mail-adresserne i den enorme datalæk.

Resultatet er meget bekymrende i form af godt 360.000 kompromitterede konti.

368.116 .dk-konti
CSIS har foretaget en søgning i den 9,3 gigabyte store fil, der er blevet offentliggjort i forbindelse med hackerangrebet. Det kna du læse mere om her: Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

"Her har vi fundet 368.116 unikke e-mail adresser, som slutter på .dk, og dermed sandsynligvis kan have dansk ejerskab," lyder det fra CSIS.

"En stor del af disse e-mail konti og krypterede passwords er en kombination af privatpersoner og virksomheder samt offentlige institutioner."

Dårlig kryptering
Sikkerhedsfirmaet kritiserer i samme moment Adobe for at have en laissez-faire-holdning til de mange konti.

"Adobe har ikke overholdt god praksis ved beskyttelse af de tilknyttede passwords, men har i stedet anvendt en standard symmetrisk kryptering, som kan knækkes."

Det betyder i praksis, at de mange passwords og tilhørende data er åbne for misbrug.

"Vores erfaring viser, at mange internet-brugere anvender samme password på tværs af mange forskellige services, og af samme grund er det store antal af formodede danske brugere, som er berørt af denne lækage, bekymrende høj," skriver CSIS i en sikkerhedsadvarsel.

Du kan, og bør, ændre dit password til din konto hos Adobe på denne webside.

Adobe har tidligere udtalt, at der sandsynligvis har været et udslip af danske konti.

"Det er rigtig mange konti, der er berørt, og derfor forventer jeg ikke, at Danmark er gået fri. Desværre kan jeg ikke give et præcist tal, for vi har endnu ikke opgjort det efter geografi," sagde Jes Schyum Nørballe, kommunikationschef for Adobe i Norden til Computerworld, da det første gang kom frem, at firmaet var blevet hacket.

Her er Adobes kommentar:
Adobe er tavs om hack mod 360.000 danske konti


Læs også:
Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.