Adobe er tavs om hack mod 360.000 danske konti

Adobe i Danmark har ikke lyst til at snakke om de 360.000 danske konti, der ser ud til at være stjålet fra firmaets servere i et hackerangreb.

360.000 e-mailadresser med endelsen .dk er, hvad et dansk sikkerhedsfirma har fundet i de lækkede data fra grafikgiganten Adobe.

De mange danske adresser er en del af de godt 150 millioner konti, der samlet set er forsvundet ud af firmaets varetægt efter et hackerangreb mod Adobe.

Vi har spurgt Adobe i Danmark om, hvad de vil gøre ved det.

Jes Schyum Nørballe, kommunikationschef for Adobe i Norden, er det rigtigt, at 360.000 danske e-mail-adresser er berørt af det hackerangreb, der har ramt Adobe?

"Jeg kan ikke sige, om det er forkert eller korrekt, da jeg ikke har tal på specifikke regioner."

Men 360.000 konti, det lyder af rigtig mange. Hvor mange danske brugere har I?

"Det er et tal, som vi ikke selv kender til, da vi ikke opgør tal per land."

Men lyder det realistisk, at 360.000 danskere er blevet kompromitteret?

"Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke noget at sætte dem i sammenhæng med, så jeg kan ikke sige, om det er mange eller få."

Hvad gør I for at advare folk, der er berørt af hackerangrebet?

"Der er udsendt 38 millioner mails, hvilket er alle de aktive brugere. Så jeg er sikker på, at alle danskere også har fået en henvendelse fra os. Som Adobe-bruger kan man være tryg. Passwords er blevet nulstillet."

"Vi opfordrer ligeledes alle til at ændre deres password," siger Jes Schyum Nørballe.

Er der ikke tale om 150 millioner hackede konti?

"Vi mener, at tallet er 38 millioner aktive konti."

Du kan ændre dit password til din konto hos Adobe på denne webside.

Læs også:

Sådan husker du alle de møg-komplicerede passwords

Stort hackerangreb: 360.000 danske mail-konti kan være stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.