Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Kæmpe-hack af Adobes databaser kan få alvorlige konsekvenser for millioner af brugere - og for Photoshop, Acrobat og Reader.

Det store hack af Adobe tidligere på måneden, som du kan læse mere om her, viser sig at være langt værre end oprindeligt forventet.

Det viser sig nemlig nu, at mindst 38 millioner Adobe-brugere har fået stjålet deres adgangskoder og brugernavne.

Oprindeligt meddelte Adobe, at det drejede sig om brugernavne og passwords for 'et ukendt antal' brugere samt krypterede kort-data for 2,9 millioner Adobe-kunder.

Hertil kommer, at flere sikkerhedsselskaber med kendskab til hackningen mener, at hackerne også stjal kildekoden til Adobes flagskibs-produkter, Photoshop, Acrobat og Reader.

Adobe erkender, at i hvert fald noget af kildekoden til Photoshop er blevet stjålet.

Sikkerhedsfirmaerne frygter, at den stjålne kildekode kan blive springbræt for en helt ny generation af vira og malware, som hackerne kan bygge med udgangspunkt i den stjålne kildekode.

Op mod 150 millioner brugernavne

Det kan endda meget vel være, at tallet bliver større end 38 millioner ramte brugere.

I hvert fald indikerer et skærmdump fra AnonNews.org, at der er blevet stjålet en fil på 3,8GB, der indeholder mere end 150 millioner brugernavne og hashede passwords.

Også danske brugerkonti formodes ramt. Det kan du læse mere om her: Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket.

Den pågældende fil er angiveligt dukket op på en server, der også rummer de øvrige stjålne Adobe-data. Du kan læse mere om den server, som hackerne har gemt oplysningerne på, her.

Ifølge Adobe er 38 millioner aktive brugere ramt af hackerne, mens selskabet meddeler, at de øvrige brugernavne og passwords efter alt at dømme indeholder mange inaktive brugernavne, test-konti og brugernavne med ugyldige passwords.

Derfor kunne det ske

Adobe efterforsker stadig det store hack.

Selskabet peger blandt andet på, at effekten af de stjålne brugeroplysninger kan blive forstærket af den udbredte tendens med at anvende samme brugernavn og password på mange forskellige konti og til mange forskellige tjenester.

Adobe meddeler, at selskabet allerede har nulstillet passwords for alle de ramte aktive brugere.

Læs også:

Ikke så smart: Her gemte hackere Adobes kildekode efter tyveri

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.