Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Kæmpe-hack af Adobes databaser kan få alvorlige konsekvenser for millioner af brugere - og for Photoshop, Acrobat og Reader.

Det store hack af Adobe tidligere på måneden, som du kan læse mere om her, viser sig at være langt værre end oprindeligt forventet.

Det viser sig nemlig nu, at mindst 38 millioner Adobe-brugere har fået stjålet deres adgangskoder og brugernavne.

Oprindeligt meddelte Adobe, at det drejede sig om brugernavne og passwords for 'et ukendt antal' brugere samt krypterede kort-data for 2,9 millioner Adobe-kunder.

Hertil kommer, at flere sikkerhedsselskaber med kendskab til hackningen mener, at hackerne også stjal kildekoden til Adobes flagskibs-produkter, Photoshop, Acrobat og Reader.

Adobe erkender, at i hvert fald noget af kildekoden til Photoshop er blevet stjålet.

Sikkerhedsfirmaerne frygter, at den stjålne kildekode kan blive springbræt for en helt ny generation af vira og malware, som hackerne kan bygge med udgangspunkt i den stjålne kildekode.

Op mod 150 millioner brugernavne
Det kan endda meget vel være, at tallet bliver større end 38 millioner ramte brugere.

I hvert fald indikerer et skærmdump fra AnonNews.org, at der er blevet stjålet en fil på 3,8GB, der indeholder mere end 150 millioner brugernavne og hashede passwords.

Også danske brugerkonti formodes ramt. Det kan du læse mere om her: Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket.

Den pågældende fil er angiveligt dukket op på en server, der også rummer de øvrige stjålne Adobe-data. Du kan læse mere om den server, som hackerne har gemt oplysningerne på, her.

Ifølge Adobe er 38 millioner aktive brugere ramt af hackerne, mens selskabet meddeler, at de øvrige brugernavne og passwords efter alt at dømme indeholder mange inaktive brugernavne, test-konti og brugernavne med ugyldige passwords.

Derfor kunne det ske
Adobe efterforsker stadig det store hack.

Selskabet peger blandt andet på, at effekten af de stjålne brugeroplysninger kan blive forstærket af den udbredte tendens med at anvende samme brugernavn og password på mange forskellige konti og til mange forskellige tjenester.

Adobe meddeler, at selskabet allerede har nulstillet passwords for alle de ramte aktive brugere.

Læs også:

Ikke så smart: Her gemte hackere Adobes kildekode efter tyveri

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.