Artikel top billede

Foto: Clint Spencer/iStockphoto

Læserne bander IE11 langt væk

Internet Explorer 11 driller stadig massevis af borgere ved at lukke adgangen til banker og offentlige tjenester. Det offentlige har netop løst fejlen, mens bankerne stadig knokler.

Problemerne mellem Internet Explorer 11 (IE11), netbanker og offentlige tjenester fortsætter.

Problemet er, at IE11 lukker for adgangen til disse tjenester.

Det vidner de mange mails, som Computerworld får fra læserne, om.

"Man kan stadig ikke logge på Skat som borger med NemID, hvis man kører IE11. Det gælder både Windows 7, 8 og 8.1 selvom Skat selv skriver, at det kun gælder Windows 8 og IE 11," skriver Johnny R. Jensen.

Og Per Nielsen har samme frustrationer:

"Man kan stadigvæk ikke komme i sin netbank, hvis man har installeret den nye IE11," skriver han.

Problemerne, der har stået på siden lanceringen af IE11 i oktober, rammer altså stadig både offentlige tjenester og bankerne. 

I takt med, at Internet Explorer 11 er kommet til Windows 7 og installeres automatisk via Windows Update, breder irritationen sig blandt brugerne.

Ikke et NemID-problem

Problemet ligger ikke hos Nets, der driver NemID-løsninger, som bruges i forbindelse med login.

"Det er et lokalt problem i den enkelte virksomhed eller instans. Det har ikke noget med Nets at gøre," fortæller Søren Winge, der er pressechef i Nets.

I Nordea bokser man da også stadig med IE11.

Har du opdateret din browser-version til Explorer 11, kan du støde hovedet mod muren i Nordeas netbank

"Nogle af vores bankkunder kan desværre ikke logge på deres netbank uden problemer, efter at de har installeret opdateringen fra Microsoft," fortæller Stephan Ghisler-Solvang, der er Nordeas pressechef. 

Og han fortsætter:

"Jeg kan ikke give en præcis dato for, hvornår det er løst, men vi arbejder på sagen," fortæller han.

Offentlig løsning er klar

I den offentlige del af systemet er det NemLog-in, der giver problemer sammen med IE11. 

Det er statens centrale login-tjeneste for NemID til eksempelvis Skat.dk.

Men kavaleriet er kommet til undsætning.

Digitaliseringsstyrelsen har netop udsendt den løsning, som igen giver et lykkeligt ægteskab mellem tjenesterne og IE11.

"Vi fandt hurtigt problemet, men selve løsningen er først blevet udrullet onsdag," siger Morten Mejer-Warnich, kontorchef for system- og kontraktforvaltning i Digitaliseringsstyrelsen.

"Nu bør der ikke være problemer med at logge på eksempelvis skat.dk med IE11."

Læs også:
[b]Nets: Derfor får du ingen løsning på NemID-nedtur i dag

Forvirring: Hvem har ansvar for sikkerheden i din bank-app?

Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive farligt[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.