Artikel top billede

Bruger om Microsoft-regler: Nej, nej, nej - det er grusomt det her!

Test: Computerworld har brugertestet betingelserne for at benytte flere af Microsofts online-produkter. Hør her en dansker brokke sig højlydt over at skulle læse de langhårede regelsæt hos Microsoft.

Microsoft er lige så slem som Facebook og Google. 

I hvert fald når det kommer til at udfærdige en tekst omkring sine brugervilkår, hvor it-giganten beskriver, hvad man må og ikke må på Microsoft-tjenester som Skydrive, Outlook.com og Messenger. 

Det viser en brugertest, som Computerworld har udarbejdet sammen med usabilityfirmaet Usertribe

Microsofts tur

I testen har vi bedt fem danskere om at læse servicevilkår hos flere it-giganter, og efter de først har jamret over Facebook og siden Google, er turen nu kommet til Microsofts betingelser. 


Sådan reagerer en af testpersonerne, da han åbner for Microsofts serviceaftale for brugen af blandt andet Skydrive, Outlook.com og Messenger.

Kan ikke løse opgaven
De fem testpersoner fortæller alle, at de er nogenlunde med på, hvad Microsofts regelsæt handler om.

Men testen afslører dog et lidt andet billede, da ingen af de fem testpersoner kan pege på konkret indhold, der ikke må oploades på eksempelvis Microsofts Skydrive-tjeneste.

Det skyldes måske, at Microsoft i sine væg-til-væg-betingelser linker videre til andre ordensregler.

Kan koste dig dyrt ikke at kende reglerne

Den slags uvidenhed kan få konsekvenser, da Microsoft-brugere tidligere har fået lukket deres Skydrive-konto efter upload af mere eller mindre uskyldige billeder.

Også upload af en nøgen kravlenisse har tidligere fået alarmklokkerne til at ringe hos Microsoft, hvilket software-giganten dog senere har beklaget.

En af testpersonerne går i et slags forsvar for Microsoft under sin gennemlæsning af servicevilkårene med den noget knudrede lovtekst, hvor han studser over, at selskabet tiltaler brugeren med 'De' og 'Deres' i stedet for 'du' og 'dit'.

"Jeg tror da slet ikke, at servicevilkårene handler om at skade brugerne, men det handler derimod om, at Microsoft dækker sig ind på alle mulige måder. Men der er alt for meget tekst til, at man reelt kan forstå betingelserne."

Det siger de om Microsoft-reglerne

Her er en lille buket af de udsagn, som testpersonerne udbrød, da de læste/skimmede Microsofts regelsæt igennem: 

"Der er rigtig meget tekst, og jeg kan se på cursoren, at der er meget langt ned til bunden."


En testperson hævder, at ingen vil læse Microsofts betingelser.

"Det er vist med livrem og seler, at man har skrevet den lange tekst."

"En kedelig omgang lovskrift."

"Jeg ved ikke, hvilket indhold der ikke er tilladt, men jeg fandt da ud af, at de gennemgår mit indhold for at sikre sig mod spam og malware."

Læs også, hvad Microsoft siger til kritikken af selskabets online-serviceaftale

Giv din mening til kende: Har du nogensinde selv læst licensbetingelser helt igennem? Hvad er din personlige oplevelser med software-selskabernes servicevilkår?

Læs også de andre bruger-tests: 
Dansker om Facebooks regler: Umuligt at overskue

Googles danske regler står på hollandsk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere