Artikel top billede

Så slørede er it-giganternes online-regler

Overblik: Flere brugertests af reglerne på nettets helt store tjenester har vist sig at være en opvisning i sort snak og ligegyldig viden. Få det fulde overblik over alle tests og svar på kritikken fra it-giganterne.

Det kan være overordentligt svært at læse og forstå juridiske tekster for brugen af tjenester som Facebook, Gmail og Microsofts online-tjenester.

Det kniber med forståelsen, lysten og at se, hvilke fordele man som bruger får ud af at læse dem. 

It-advokat Martin von Haller Grønbæk påpeger, at man indgår en bindende aftale, når man ticker 'jeps, har læst' og klikker 'ok'. 

Du betaler med dine data i den slags gratis tjenester, men så længe du følger med i medier, traditionelle såvel som sociale, burde du være informeret om eventuelt datamisbrug på online-tjenesterne, lyder rådet fra it-advokaten.   

Samtidig fortsætter flere af software-firmaerne med at opfinde kreative måder at udnytte brugernes data på.

Folk vælter ind

At folk gladeligt betaler for de umiddelbart gratis tjenester hos Facebook, Google Microsoft med data om sig selv, vidner tilslutningen til de tre tjenester mere end alt om.

Om de så også ved, hvad de går ind til og siger ja til igennem software-selskabernes servicevilkår - ja, det er straks et mere komplekst spørgsmål at svare på.

Brugertests af reglerne

Hvordan testpersonerne oplevede it-giganternes servicevilkår, får du her et samlet overblik over sammen med software-virksomhedernes svar på kritikken:


Danskere jamrer over Facebooks regler: Helt umulige


Facebook efter dansk kritik: Sådan er reglerne altså


Googles danske online-regler står på hollandsk


Google vil ikke besvare disse spørgsmål om uforståelige regler


Bruger om Microsoft-regler: Nej, nej, nej - det er grusomt det her!'


Microsoft efter regel-kritik: Vi har da et team på sagen


It-giganternes online-regler er nettets største løgnehistorie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.