Artikel top billede

Bruger om Microsoft-regler: Nej, nej, nej - det er grusomt det her!

Test: Computerworld har brugertestet betingelserne for at benytte flere af Microsofts online-produkter. Hør her en dansker brokke sig højlydt over at skulle læse de langhårede regelsæt hos Microsoft.

Microsoft er lige så slem som Facebook og Google. 

I hvert fald når det kommer til at udfærdige en tekst omkring sine brugervilkår, hvor it-giganten beskriver, hvad man må og ikke må på Microsoft-tjenester som Skydrive, Outlook.com og Messenger. 

Det viser en brugertest, som Computerworld har udarbejdet sammen med usabilityfirmaet Usertribe

Microsofts tur

I testen har vi bedt fem danskere om at læse servicevilkår hos flere it-giganter, og efter de først har jamret over Facebook og siden Google, er turen nu kommet til Microsofts betingelser. 


Sådan reagerer en af testpersonerne, da han åbner for Microsofts serviceaftale for brugen af blandt andet Skydrive, Outlook.com og Messenger.

Kan ikke løse opgaven
De fem testpersoner fortæller alle, at de er nogenlunde med på, hvad Microsofts regelsæt handler om.

Men testen afslører dog et lidt andet billede, da ingen af de fem testpersoner kan pege på konkret indhold, der ikke må oploades på eksempelvis Microsofts Skydrive-tjeneste.

Det skyldes måske, at Microsoft i sine væg-til-væg-betingelser linker videre til andre ordensregler.

Kan koste dig dyrt ikke at kende reglerne

Den slags uvidenhed kan få konsekvenser, da Microsoft-brugere tidligere har fået lukket deres Skydrive-konto efter upload af mere eller mindre uskyldige billeder.

Også upload af en nøgen kravlenisse har tidligere fået alarmklokkerne til at ringe hos Microsoft, hvilket software-giganten dog senere har beklaget.

En af testpersonerne går i et slags forsvar for Microsoft under sin gennemlæsning af servicevilkårene med den noget knudrede lovtekst, hvor han studser over, at selskabet tiltaler brugeren med 'De' og 'Deres' i stedet for 'du' og 'dit'.

"Jeg tror da slet ikke, at servicevilkårene handler om at skade brugerne, men det handler derimod om, at Microsoft dækker sig ind på alle mulige måder. Men der er alt for meget tekst til, at man reelt kan forstå betingelserne."

Det siger de om Microsoft-reglerne

Her er en lille buket af de udsagn, som testpersonerne udbrød, da de læste/skimmede Microsofts regelsæt igennem: 

"Der er rigtig meget tekst, og jeg kan se på cursoren, at der er meget langt ned til bunden."


En testperson hævder, at ingen vil læse Microsofts betingelser.

"Det er vist med livrem og seler, at man har skrevet den lange tekst."

"En kedelig omgang lovskrift."

"Jeg ved ikke, hvilket indhold der ikke er tilladt, men jeg fandt da ud af, at de gennemgår mit indhold for at sikre sig mod spam og malware."

Læs også, hvad Microsoft siger til kritikken af selskabets online-serviceaftale

Giv din mening til kende: Har du nogensinde selv læst licensbetingelser helt igennem? Hvad er din personlige oplevelser med software-selskabernes servicevilkår?

Læs også de andre bruger-tests: 
Dansker om Facebooks regler: Umuligt at overskue

Googles danske regler står på hollandsk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere