Facebook ruster sig til kamp mod Google: Vil vise annoncer over hele nettet

Facebook gør sig klar til at lancere en konkurrent til Google Adsense.

Facebook forbeholder sig nu ret til at bruge dine oplysninger overalt på nettet. 

Det fremgår ifølge techbloggen Gigaom af de seneste opdateringer af Facebooks vilkår. 

Denne ændring kan bane vejen for, at Facebook følger i Googles fodspor og begynder at sælge annoncer på hjemmesider overalt på nettet. 

Kan bruge alle oplysninger
Siden 2003 har Google haft succes med sit annonce-modul, Adsense, hvor hjemmesideejere bliver betalt for at vise Googleannoncer på deres sider.

Men Facebook kan blive en alvorlig konkurrent til Googles annonce-imperium, hvis virksomheden udnytter de talrige oplysninger, som den har om dig, til at servere ekstremt målrettede annoncer ude på de mange hjemmesider, hvor Google i dag dominerer.

"Alt hvad du gør og siger på Facebook, kan bruges til at tilbyde dig annoncer," siger Facebooks chef for privacy Erin Egan ifølge en artikel i erhvervsmagasinet Forbes, hvor hun desuden bekræfter oplysningerne om, at Facebook nu kan tilbyde dig annoncer uden for Facebook.

På trods af ændringerne i retningslinjerne har Facebook dog endnu ikke lanceret et konkret annonce-produkt, der udnytter de nye muligheder.

Men når eller hvis det sker, kan det vise sig at blive en særdeles lukrativ forretning.

Den amerikanske it-investor Chris Dixon vurderede tidligere på året, at det er uundgåeligt, at Facebook på et tidspunkt lancerer et eksternt annoncenetværk, og når det sker, vil det have potentiale til at fordoble Faceboooks omsætning, der i 2012 forventes at runde 5 milliarder dollar - knap 29 milliarder kroner.

Læs også:

Derfor skal du ikke købe Facebook-annoncer 

Facebook skruer ned for dine opdateringer
IT-JOB

TimeXtender

Product Owner

Too Good To Go ApS

BI Developer (Salesforce + SQL)

Unik System Design A/S

React frontend-udvikler
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.