Artikel top billede

Facebook ruster sig til kamp mod Google: Vil vise annoncer over hele nettet

Facebook gør sig klar til at lancere en konkurrent til Google Adsense.

Facebook forbeholder sig nu ret til at bruge dine oplysninger overalt på nettet. 

Det fremgår ifølge techbloggen Gigaom af de seneste opdateringer af Facebooks vilkår. 

Denne ændring kan bane vejen for, at Facebook følger i Googles fodspor og begynder at sælge annoncer på hjemmesider overalt på nettet. 

Kan bruge alle oplysninger

Siden 2003 har Google haft succes med sit annonce-modul, Adsense, hvor hjemmesideejere bliver betalt for at vise Googleannoncer på deres sider.

Men Facebook kan blive en alvorlig konkurrent til Googles annonce-imperium, hvis virksomheden udnytter de talrige oplysninger, som den har om dig, til at servere ekstremt målrettede annoncer ude på de mange hjemmesider, hvor Google i dag dominerer.

"Alt hvad du gør og siger på Facebook, kan bruges til at tilbyde dig annoncer," siger Facebooks chef for privacy Erin Egan ifølge en artikel i erhvervsmagasinet Forbes, hvor hun desuden bekræfter oplysningerne om, at Facebook nu kan tilbyde dig annoncer uden for Facebook.

På trods af ændringerne i retningslinjerne har Facebook dog endnu ikke lanceret et konkret annonce-produkt, der udnytter de nye muligheder.

Men når eller hvis det sker, kan det vise sig at blive en særdeles lukrativ forretning.

Den amerikanske it-investor Chris Dixon vurderede tidligere på året, at det er uundgåeligt, at Facebook på et tidspunkt lancerer et eksternt annoncenetværk, og når det sker, vil det have potentiale til at fordoble Faceboooks omsætning, der i 2012 forventes at runde 5 milliarder dollar - knap 29 milliarder kroner.

Læs også:

Derfor skal du ikke købe Facebook-annoncer 

Facebook skruer ned for dine opdateringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere