Artikel top billede

KMD og Microsoft hånd i hånd om store planer: Forretningsområde kan blive kæmpestort

Interview: KMD og Microsoft satser med ny aftale på et spirende kæmpemarked. "Det kan blive en meget stor del af vores forretning over tid," lyder det fra KMD's topchef, Lars Monrad-Gylling.

Interview: KMD og Microsoft har store forventninger til fremtidens efterspørgsel efter cloud-løsninger fra ikke mindst den danske offentlige sektor.

De to selskaber træder nu et skridt tættere på hinanden i bestræbelserne på at lande seriøse markedsandele på det spirende marked for cloud-løsninger, især til offentlige kunder.

KMD og Microsoft ser nemlig en fremtid, hvor dele af it-service-løsningerne til blandt andet kommunerne skal ligge i blandt andet Microsofts public cloud-tjenester, der driftes i gigantiske datacentre rundt omkring i verden.

Sådan lyder det fra topcheferne i de to selskaber, KMD's administrerende direktør Lars Monrad-Gylling og Microsofts øverste mand uden for USA, franskmanden Jean-Philippe Courtois, der netop har været i Danmark for at give KMD håndslag på en udvidelse af selskabernes partnerskab.

Konkret betyder aftalen, at KMD indlemmer Microsofts cloud-platform, Azure, i sin produkt-vifte.

"Vi har jo allerede standard cloud-løsninger her i huset, og et logisk skridt herfra er at bygge bro til Azure og en hybrid-model. Nu fuldender vi billedet, hvor KMD også bliver brokeren, der både sælger Azure og bygger infrastruktur mellem Azure og lokale tjenester," siger Lars Monrad-Gylling.

Afgørende at komme med

KMD hoster i dag en række kunder i sit eget datacenter i lukkede private cloud-miljøer.

Lars Monrad-Gylling vil ikke sige noget om KMD's forventninger til efterspørgslen efter public cloud-løsninger blandt selskabets kunder, men han siger, at det er strategisk vigtigt for KMD at blive i stand til at levere løsninger, der ligger i et stort fælles datacenter i en public cloud-løsning.

"Vi ser et stigende behov for public cloud-løsninger, og vores kunder spørger ofte om mulighederne. Jeg tror, at det kan blive en stor del af vores samlede forretning over tid. Mulighederne for public cloud er en del af snakken, hver gang vi fornyer kontrakter eller tager nye kunder ind," siger han.

Du kan læse mere om forskellen på public og private cloud her: Har du styr på de forskellige cloud-modeller?

KMD: Derfor bevæger vores kunder sig mod cloud

Lars Monrad-Gylling ser derfor en fremtid, hvor en meget stor del af KMD's kunder - offentlige og private - i en eller anden udstrækning vil komme til at anvende services, der ligger på Microsofts store fælles datacenter.

"Alle vores kunder vil efter min vurdering med tiden komme til at anvende en eller anden form for kombination mellem de forskellige platforme," siger Lars Monrad-Gylling.

Ifølge ham er KMD's kunder i stigende omfang opmærksomme på, at public cloud-løsningerne - hvor data og services ligger på store fællesservere, der deles med andre - ofte er billigst, mest agile og mest fleksible.

"Til gengæld er der jo også noget med følsomhed og udfordringer med, hvordan vi kombinerer tingene og håndterer det. Det er en afvejning, hvor vi gerne vil kunne tilbyde valget mellem produkter fra the full stack," siger han.

Hvor er mine data?

Det understreges af, at Microsoft ikke kan fortælle om den eksakte fysiske lokation, hvor data, der oploades i en public cloud-løsning, befinder sig.

"Vores public cloud kører jo globalt i USA, Asien og Europa. Vi garanterer oppetid, så alle data spejles. Vi kan spejle data fra EU i EU. Det er noget, som vi helt sikkert kan klare," siger Jean-Philip Courtois.

Ifølge ham er det et område, der endnu ikke er færdigudviklet, men Microsoft bestræber sig på at kunne levere en særlig EU-cloud, hvor alle data holdes inden for EU's grænser.

"Dette arbejde udvikler sig dag for dag. Vores EU-cloud er relativ ny, men vi er committed til at være leading edge," siger han.

De følsomme datatyper

Følsomme datatyper

Lovgivningsmæssigt er der en del følsomme datatyper, som de offentlige myndigheder skal holde inden for landets grænser på dedikerede servere.

Det er blandt andet data, der falder under den såkaldte 'krigsklausul,' der fastslår, at oplysninger, der 'behandles af den offentlige forvaltning", og som har særlig interesse for fremmede magter, skal kunne ødelægges eller fjernes i tilfælde af krig.

Dette kræver, at man ved nøjagtigt, hvor disse data befinder sig fysisk.

"Men på andre områder ser vi en stigende efterspørgsel efter de billigste løsninger, og derfor er det vigtigt for os at kunne levere Azure og hybride modeller," siger Lars Monrad-Gylling.

Skoler og kommunale opgaver

Kommunale data-områder, der ikke indeholder persondata og som derfor kan lægges ud i billige public cloud-løsninger, tæller eksempelvis en del skoleløsninger, driftsinformationer, visse teknik- og miljøløsninger og lignende.

Du kan læse om Svendborg Kommunes erfaringer på området her: Sådan sparer Svendborg kassen med cloud mails.

Ifølge Lars Monrad-Gylling er den kommunale sektor imidlertid i fuld gang med at udfordre grænserne for brugen af store public cloud-løsninger.

Det er blandt andet sket i Odense, der tidligere har forsøgt at overgå til cloud-tjenesten Google Apps, men har fået nej, hvilket du kan læse mere om her: Derfor er Google Apps lukket land for Odense.

Ifølge Jean-Philippe Courtois fra Microsoft sker det samme mange steder i verden.

"Mange organisationer er i gang med at undersøge cloud-teknologiernes omkostnings-fordele og agility-muligheder. Mixet er ved at ændre sig. Især er mange kommuner interesseret i at mixe public cloud og private cloud-løsninger. Det bevæger sig ret hurtigt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.