Artikel top billede

Sådan vil Microsoft stoppe piratkopiering af Windows 8

Microsoft indfører nyt tiltag, der gør det svært at piratkopiere Windows 8.

Læs også: 
Færdig version af Windows 8 lækket på nettet

Windows 8 kommer på markedet i august

Siden introduktionen af Windows XP har Microsoft, med mere eller mindre succes, forsøgt at dæmme op for piratkopiering af deres software.

Windows 8 er lige på trapperne, og Microsoft benytter lejligheden til at stramme måden, hvorpå man aktiverer den nye version af Windows-operativsystemet.

I tidligere Windows OEM-versioner er aktiveringen udelukkende forgået ved hjælp af en aktiveringsnøgle, som brugerne har indtastet, hvorefter denne er blevet valideret af en Microsoft backend.

Ifølge maximumup.com vil OEM versionen af Windows 8 nu ændre dette.

Unikt id

Aktiveringen skal stadig foregå ved hjælp af en aktiveringsnøgle, men nu vil der blive lagt et ekstra lag af validering ind i systemet.

Et unikt ID-nummer indskrevet i computerens BIOS, skal sikre at aktiveringsnøglen er bundet direkte til denne ene computer.

Dette skal gøre det svært for eventuelle pirater at validere deres ulovlige Windows 8 kopi på en computer, der ikke har det rigtige ID-nummer i BIOS.

Det er uvist, om samme valideringsmetode også skal indføres fremtidige OEM versioner af Windows 7.

Læs også: 
Færdig version af Windows 8 lækket på nettet

Windows 8 kommer på markedet i august
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere