Artikel top billede

Derfor tabte CSC stor kontrakt: For dyr og for dårlig

Varen var både for dyr og for dårlig, lyder det fra forsikringskoncernen Tryg som forklaring på, hvorfor man har droppet CSC som it-leverandør.

CSC var allerede bagud på point, da forsikringskoncernen Tryg i sommer sendte sin it-driftsaftale i udbud. Tryg var nemlig ikke voldsomt imponeret over CSC's evne til at drifte Trygs it-systemer.

"Der har været områder, vi ikke har været tilfredse med," skriver Trygs CIO, Esben Opedal, i en mail til Computerworld.

Han fortæller desuden, at Tryg valgte at sende driftsaftalen i udbud med en lang ønskeseddel til sin fremtidige it-leverandør.

"Vi er i markedet, fordi vores krav til stabilitet stiger, fordi vi i stigende grad blandt andet ønsker at kunne tilbyde selvbetjening til vores for kunder. En ny aftale er tidssvarende, fordi den er justeret til Trygs behov og volumer i de næste fire til seks år, hvor vi sætter øget fokus på automatisering af processer, digitalisering og selvbetjening," siger Esben Opedal.

Udbuddet endte, som Computerworld kunne fortælle i går, med, at Tryg valgte at droppe sit mere end ti år lange samarbejde med CSC til fordel for en aftale med indiske TCS (Tata Consultancy Services). Den nye aftale er ifølge Esben Opedal både billigere og bedre end den eksisterende aftale med CSC.

Alle de tilbud, som Tryg fik - også fra CSC - var i øvrigt bedre og billigere end den eksisterende CSC-aftale.

"Den nye aftale er på gode markedsmæssige vilkår og er bedre tilpasset Trygs behov. Dermed er den nye aftale mere tidssvarende og bedre økonomisk for Tryg end den tidligere aftale. Flere leverandører, også CSC, deltog i udbuddet, og alle var i stand til at levere bedre betingelser end vores tidligere aftale," siger Esben Opedal.

Han afviser i øvrigt, at fravalget af CSC hænger sammen med den langvarige konflikt mellem CSC og fagforbundet Prosa tilbage i 2011.

Heller ikke den amerikanske whistleblower Edward Snowden afsløring af amerikanske myndigheders overvågning af data fra en række it-udbydere som eksempelvis CSC har haft betydning for beslutningen om at droppe CSC, siger Esben Opedal.

Læs også:

CSC efter tab af stor kunde: Det er en del af vores strategi

CSC mister igen stor dansk kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.