Artikel top billede

Verdens hurtigste robot, Cheetah, skal fremover løbe for Google. Billede: Boston Dynamics.

Googles julegave til sig selv: Verdens hurtigste robot

Otte gange i 2013 har Google været ude og købe et robot-firma. Denne gang har internet-selskabet fået en rigtig hurtigløber under sine vinger.

Internetgiganten Google har med sit nylige opkøb af robotvirksomheden Boston Dynamics været ude at gafle sit ottende robotfirma i anden halvdel af 2013.

Det skriver BBC.

Boston Dynamics er virksomheden bag verdens hurtigst løbende robot, Cheetah med en tophastighed på 46 kilometer i timen, og otte andre dyrelignende skabninger af metal - blandt andet BigDog, der kan klatre op ad mudrede skrænter.

Google med militærkontrakt

Prisen for Boston Dynamics er indtil videre ukendt, men Google får oven i de mange forskningsrobotter også en kontrakt med det amerikanske forsvarer med i købet.


Her ses hurtigløber-robotten Cheetah, som kommer raskere frem end verdens hurtigste mand Usain Bolt. 

Flere analytikere peger på, at internetselskaber med forbrugergods på hylderne i stigende grad interesserer sig for robotteknologier.

Blandt andre har Amazon for nylig løftet sløret for, at selskabet er i gang med at sætte flyvende droner til at levere bøger til kunderne inden for ganske kort tid.

Googles egen robotteknologi

I Googles tilfælde har selskabet tidligere nævnt, at dets robotsatsning ledes af af tidligere Android-chef Andy Rubin, der skal udvikle virksomhedens egne robotteknologier.

Et gratis gæt kunne være, at Google skal bruge robotterne til at effektivere mobiludviklingen af Googles Motorola-smartphones og andet isenkram.

New York Times var det første medie, der var ude med historien, og her lyder buddene på, at de mange nye robotter blandt andet skal bruges til ældrepleje og indpakning af varer i butikker.

Samtidig er Google godt i gang med udviklingen af sin selvkørende bil, der i høj grad benytter robotteknologier til at få bilerne til at køre sikkert på gaderne. 

Læs også: 
Google-planer: Vil bygge intelligente robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.