Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google-planer: Vil bygge intelligente robotter

Google opkøber robot-firmaer på livet løs. Eksisterende Google-teknologier, som du anvender, kan anvendes til at gøre en robot intelligent.

Google har i de seneste seks måneder købt massivt op af selskaber, der arbejder med innovation af robot-teknologier.

Det indrømmer selskabet over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Opkøbene er led i Googles bestræbelser på at udvikle sine egne robot-teknologier, der skal følge i kølvandet på blandt andet Google Glass-brillerne, som du kan læse mere om her: Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?

Google tjener styrtende med penge og har altid været kendt for sine vilde innovations-ideer.

Projekterne er væltet ud af selskabet, der normalt ser ud til ikke at gå så meget op i, at de fleste af de vilde fremtids-ideer ikke bliver til noget på den længere bane.

Til gengæld har Google også investeret i store og innovative teknologi-projekter, der ved første øjekast har forekommet vilde, men som i kraft af Googles enorme formue alligevel er blevet realiseret.

Disse tæller eksempelvis Google Maps og ideen om at fotografere de fleste af verdens veje.

Kan bygge videre på Google-teknologier

Robot-visionen ser da også ud til at have liv i sig, og visionen ligger godt i tråd med eksempelvis Google Glass og udviklingen af Googles selvkørende biler.

Eksempelvis kan de basale søgeteknologier vise sig at kunne anvendes i robot-teknologier i form af objekt-genkendelse og visuelle søgninger.

Hertil kommer, at eksempelvis Google Now anvender såkaldt prediktive analyser til at forudse, hvad du ønsker at se og hvornår du ønsker at se det.

Disse teknologier kan også vise sig anvendelige i en robot.

Google sigter i første omgang efter at udvikle robot-teknologier, der først og fremmest skal anvendes i Googles egen fremstillings-afdeling, der primært arbejder med at samle forskellige elektroniske komponenter.

Den kan du læse mere om her: Google gør klar til sin hardware-fremtid.

Robot-planerne bliver ledet af Andy Rubin, der tidligere har stået i spidsen for udviklingen af Android.

Læs også:

Nu vil Google hente strøm fra drager

Google gør klar til sin hardware-fremtid

Her er Googles hemmelige fremtids-laboratorium




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere