Playstation går i skyen - du behøver ikke længere en konsol

Lige om hjørnet venter en usynlig Playstation, hvor spillene bliver afviklet i skyen og ikke på en maskine i din stue. Læs her, hvad du kan forvente af fremtidens Playstation.

På CES-messen i Las Vegas er det kommet frem, at Sony med sin lancering af Playstation Now fremover vil tillade sine kunder at spille Playstation-spil via tv'et, på tabletten, mobilen eller en helt fjerde skærm.

Streamingen på skærmene bliver afviklet på serverne i skyen hos det opkøbte selskab Gaikai, som Sony gaflede i juni 2012 for godt to milliarder kroner.

Sonys egne smart-tv bliver et af de første steder, hvor Playstation-spillene kan fyres af, men en lang række andre skærmenheder forventes at blive en del af Sonys Playstation-familie med tiden, så man ikke længere behøver en konsol for at spille.

Det betyder så også, at man kan afvikle Playstation 3-spil på Playstation 4-konsollen, selvom de to platforme ikke bruger samme fysiske processorer. I øjeblikket forholder det sig sådan, at Playstation 4 ikke kan køre spil fra dens 3'er-lillebror.

Men det bliver der altså gjort op med ved hjælp af Playstation Nows streaming-teknologi, skriver The Verge, som også kan berette, at netop Playstation 3 og 4 fulgt af den håndholdte Playstation Vita bliver de første platforme, som den kommende cloud-spilservice kan afvikles på. 

Cloud kan mærkes
Selvom spillene afvikles i skyen hos Sonys tilkøbte selskab Gaikai, kræver afviklingen ikke en superhurtig internetforbindelse, så længe din forbindelse ikke har forsinkelser, fortæller Sony fra Las Vegas.

På CES-messen har Sony demo-spil til de nysgerrige, og The Verges udsendte blogger Chris Welch kan fortælle, at der "er en mærkbar forsinkelse mellem man trykker på knappen, og man kan se reaktionen på skærmen".

Den forsinkelse er blandt andet en af de ting, som Sony skal have finpudset inden den egentlige lancering.

Kommer til sommer
Sony fortæller, at selskabet allerede har spil klar til den nye platform.

Men først skal cloud-konsollen afprøves i beta-form for en lukket kreds af amerikanere i denne måned, inden den formentlig bliver lanceret bredt i USA om et halvt års tid. 

Den europæiske lancering - herunder i Danmark - tager nok lidt længere tid, da Europa har et mere broget skærmmarked med forskellige standarder og vidt forskellige internethastigheder fra land til land.

Du betaler løbende
Betalingen for Playstation Now bliver en abonnementsform, som man kender det fra andre underholdnings-cloud-services som musikkens Spotify og tv-programmernes Netflix.

Det vil dog også blive muligt at leje enkelt-spil via den nye service, ligesom det vil være muligt at spille multiplayer-games.

Ud over den i visse kredse ventede Playstation-cloud vil Sony også fremover tilbyde en streamingpakke med live-tv, video-on-demand og optage-funktioner.

Konkurrenter som Samsung har også brugt CES-messen på at lufte lignende ideer.

Læs også:
Prøvekørt: Sådan virker den nye PlayStation 4

Sådan får du fingre i Xbox One før tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.