Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Spil skal streames til browseren

Gaikai er kommet et skridt nærmere den kommercielle lancering af sin streaming-tjeneste til spil.

Der er sagt og skrevet meget om OnLives store satsning på streaming af spil over nettet. Med en hurtig internet-forbindelse er det pludselig lige meget om du sidder med en toptunet computer eller en langsom netbook. Spillet kører på en server og streames så direkte til browseren. Men OnLive er ikke de eneste, der arbejder på denne teknologi.

Gaikai er kendt for at streame spildemoer og firmaet satser også på at tilbyde fuld streaming af spil over nettet. Nu har Gaikai startet en form for åben betatest af sin teknologi, hvor man straks kan afprøve en demo af Mass Effect 2 ved at besøge Gaikai.com. Der er også demoer af Dead Space 2, The Sims 3 og Second Life.

Men demoerne kommer kun frem, hvis internet-forbindelsen er hurtig nok til at afvikle dem, og hvis de seneste versioner af Java og Flash er installeret på maskinen. Systemet kræver angiveligt en 5 megabit-forbindelse for at streame billedsignalet i 720p-kvalitet.

I modsætning til OnLive har Gaikai en noget anderledes forretningsmodel. Hos OnLive skal man betale for at streame spillene. Men Gaikai satser på at spilfirmaerne vil tilbyde gratis demoversioner, hvor man kan afprøve spillet gratis uden at skulle installere noget lokalt. Det kunne f.eks. tænkes at man kan spille i en begrænset tidsperiode.

Ifølge de første anmeldelser kører systemet rimelig flydende, men der er stadig en lille forsinkelse når man sender input per tastatur eller mus. Det kan være irriterende i nogle spil, hvor man skal reagere meget hurtigt. Engadget testede en tidlig version sidste år og konstaterede at det er svært at ramme fjenderne i skydespil, når sigtekornet ikke følger musen helt så præcist som man er vant til.

Men det passer også med ideen om, at Gaikai kun skal bruges til at afprøve spillene. Senere er det dog meningen, at man også skal kunne bruge teknologien til at streame komplette spil.

I denne blog fortæller Gaikai, at man nu har 24 datacentre spredt over 12 lande og flere skulle være på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital