Prøvekørt: Sådan virker den nye PlayStation 4

Sony forbereder sig på konsolkrig med Microsoft og lancerer senere på måneden PlayStation 4. Den er 10 gange hurtigere end den gamle 3'er. Vi har prøvet det nye spille-bæst.

"Den der ville Messi sgu have scoret på i virkeligheden."

Jeg står foran en Sony Bravia-fladskærm, hvor digitale udgaver af verdens bedste fodboldspillere tonser rundt i FIFA14.

Lionel Messi fra FC Barcelona har lige brændt en friløber, og jeg må indse, at jeg aldrig bliver verdensmester i det populære fodboldspil.

Mens mine øjne suger den flotte og efterhånden næsten fotorealistiske grafik til sig, har mine hænder travlt med at fumle rundt med controlleren.

Den føles ikke helt, som den plejer. Det er nemlig en DualShock 4, som er den nyeste version af Sonys controller og målrettet PlayStation 4.

Og ja, det er naturligvis den nye konsol, som FIFA14 bliver afviklet fra.

Eller i hvert fald en næsten færdig version. Så færdig PlayStation 4 nu kan blive, når den skal ud i de danske butikker den 29. november.

Men lad os lige spole tiden syv år tilbage - hvilket vel svarer til 49 år i it-verdenen.

Alt for dyr og ingen spil
Dengang i 2006 præsenterede Sony selvsikkert sin PlayStation 3, som var mange japanske ingeniørers vildeste drøm.

Den var på det tidspunkt et muskelbundt, men der skete noget, som formentlig efterlod japanerne med kæberne dinglende på skosnuderne.

I stedet for frådende at kaste sig over PlayStation 3 valgte mange forbrugere at kaste deres kærlighed på den teknisk underlegne Nintendo Wii.

Forklaringen? Den var sjov. Den var billig. Den bød på et gameplay, som ikke var set før.

Sony havde ganske enkelt forregnet sig.

Prisen på PlayStation 3 var høj og lå ved den danske lancering i 2007 på omkring 5.000 kroner, hvilket blandt andet skyldtes den toptunede hardware som indbygget Blu-Ray-drev og hurtig processor.

Men da konsollen stod klar ude i butikkerne, var der ikke udviklet særligt mange spil, som kunne udnytte maskinens mange hestekræfter.

Der var ganske enkelt ikke nok fokus på brugeroplevelsen, men alt for meget på hardwaren.

Den fejl har Sony lært af, og derfor har japanerne haft en helt anden og mere ydmyg tilgang til PS4'eren.

Her er gamere i højere grad taget med på råd, og japanerne har lyttet til deres ønsker i stedet for at gå fuldkommen nørd-amok og glemme alt om målgruppen.

Det er tiltrængt, for PlayStation 3 har ikke været en ubetinget succes for Sony. 

I flere år efter lanceringen af PlayStation 3 satte japanerne nemlig penge til på konsollen, og de seneste tre år har ærkekonkurrenten Xbox 360 været foran på det store amerikanske marked.  

Derfor vil det være tåbeligt at spænde ben for sig selv igen, mens favnen er fuld af ammunition til den nye konsolkrig med Xbox One.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.