Prøvekørt: Sådan virker den nye PlayStation 4

Sony forbereder sig på konsolkrig med Microsoft og lancerer senere på måneden PlayStation 4. Den er 10 gange hurtigere end den gamle 3'er. Vi har prøvet det nye spille-bæst.

"Den der ville Messi sgu have scoret på i virkeligheden."

Jeg står foran en Sony Bravia-fladskærm, hvor digitale udgaver af verdens bedste fodboldspillere tonser rundt i FIFA14.

Lionel Messi fra FC Barcelona har lige brændt en friløber, og jeg må indse, at jeg aldrig bliver verdensmester i det populære fodboldspil.

Mens mine øjne suger den flotte og efterhånden næsten fotorealistiske grafik til sig, har mine hænder travlt med at fumle rundt med controlleren.

Den føles ikke helt, som den plejer. Det er nemlig en DualShock 4, som er den nyeste version af Sonys controller og målrettet PlayStation 4.

Og ja, det er naturligvis den nye konsol, som FIFA14 bliver afviklet fra.

Eller i hvert fald en næsten færdig version. Så færdig PlayStation 4 nu kan blive, når den skal ud i de danske butikker den 29. november.

Men lad os lige spole tiden syv år tilbage - hvilket vel svarer til 49 år i it-verdenen.

Alt for dyr og ingen spil
Dengang i 2006 præsenterede Sony selvsikkert sin PlayStation 3, som var mange japanske ingeniørers vildeste drøm.

Den var på det tidspunkt et muskelbundt, men der skete noget, som formentlig efterlod japanerne med kæberne dinglende på skosnuderne.

I stedet for frådende at kaste sig over PlayStation 3 valgte mange forbrugere at kaste deres kærlighed på den teknisk underlegne Nintendo Wii.

Forklaringen? Den var sjov. Den var billig. Den bød på et gameplay, som ikke var set før.

Sony havde ganske enkelt forregnet sig.

Prisen på PlayStation 3 var høj og lå ved den danske lancering i 2007 på omkring 5.000 kroner, hvilket blandt andet skyldtes den toptunede hardware som indbygget Blu-Ray-drev og hurtig processor.

Men da konsollen stod klar ude i butikkerne, var der ikke udviklet særligt mange spil, som kunne udnytte maskinens mange hestekræfter.

Der var ganske enkelt ikke nok fokus på brugeroplevelsen, men alt for meget på hardwaren.

Den fejl har Sony lært af, og derfor har japanerne haft en helt anden og mere ydmyg tilgang til PS4'eren.

Her er gamere i højere grad taget med på råd, og japanerne har lyttet til deres ønsker i stedet for at gå fuldkommen nørd-amok og glemme alt om målgruppen.

Det er tiltrængt, for PlayStation 3 har ikke været en ubetinget succes for Sony. 

I flere år efter lanceringen af PlayStation 3 satte japanerne nemlig penge til på konsollen, og de seneste tre år har ærkekonkurrenten Xbox 360 været foran på det store amerikanske marked.  

Derfor vil det være tåbeligt at spænde ben for sig selv igen, mens favnen er fuld af ammunition til den nye konsolkrig med Xbox One.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.