Artikel top billede

Yousee pisker sit bredbånd op i vanvittige hastigheder

Til sommer drejer Yousee på gashåndtaget, så mere end en million danskere kan få superhurtigt internet. Læs her, hvad du kan forvente.

Til sommer lover TDC-bredbåndsselskabet Yousee internet med hastigheder op til 300 Mbit/s, hvilket er tre gange hurtigere end selskabets nuværende hurtigste forbindelse på 100 Mbit/s.

Det kom frem på elektronikmessen CES, der bliver afholdt i den amerikanske by Las Vegas i disse dage, skriver Politiken.

Til Computerworld fortæller pressechef i Yousee Ib Konrad Jensen, at Yousee i skrivende stund er i gang med at kigge på selskabets højeste hastigheder, og han bekræfter, at 300 Mbit/s er i spil.

"Vi har dog ikke lagt os fast på noget endnu, og vi taler eksempelvis også om 250 Mbit/s som vores kommende tophastighed," siger Ib Konrad Jensen.

1,2 millioner mulige kunder

Han forklarer, at de nye tophastigheder bliver lanceret i løbet af sommeren til en pris, der er endnu ikke er fastlagt.

Tophastighederne skal leveres over coax-kablet.

Det åbner således for, at alle Yousees 1,2 millioner kabel-tv-kunder fra Esbjerg til Rønne kan købe sig til TDC-selskabets kommende tophastigheder.

I dag er det de færreste Yousee-kunder, som kører med 100 Mbit/s, og Ib Konrad Jensen lægger ikke skjul på, at der også er en prale-værdi i at øge de højeste hastigheder med faktor tre.

"Vi har jo blandt andet de høje hastigheder, fordi vi viser, at vi kan levere meget hurtigt internet."

Kigger på ny teknologi

Overordnet ser Yousee en stor fremtid i levering af internet over coax-kablet.

Lige nu kigger selskabet på ny forstærkerteknologi.

Når det bliver indført, vil kunderne med Ib Konrad Jensens ord opleve 'rent hul igennem, så coax føles som fiber'.

Yousee skal dog først blandt andet teste chipsets til de kommende fart-monstre, før han tør love noget mere konkret om hastigheder.

Selvom både 250 og 300 Mbit/s lyder kvikt, må Yousees kommende superhastigheder dog siges at blegne i forhold til landets allerhurtigste internet, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere