Artikel top billede

Yousee pisker sit bredbånd op i vanvittige hastigheder

Til sommer drejer Yousee på gashåndtaget, så mere end en million danskere kan få superhurtigt internet. Læs her, hvad du kan forvente.

Til sommer lover TDC-bredbåndsselskabet Yousee internet med hastigheder op til 300 Mbit/s, hvilket er tre gange hurtigere end selskabets nuværende hurtigste forbindelse på 100 Mbit/s.

Det kom frem på elektronikmessen CES, der bliver afholdt i den amerikanske by Las Vegas i disse dage, skriver Politiken.

Til Computerworld fortæller pressechef i Yousee Ib Konrad Jensen, at Yousee i skrivende stund er i gang med at kigge på selskabets højeste hastigheder, og han bekræfter, at 300 Mbit/s er i spil.

"Vi har dog ikke lagt os fast på noget endnu, og vi taler eksempelvis også om 250 Mbit/s som vores kommende tophastighed," siger Ib Konrad Jensen.

1,2 millioner mulige kunder

Han forklarer, at de nye tophastigheder bliver lanceret i løbet af sommeren til en pris, der er endnu ikke er fastlagt.

Tophastighederne skal leveres over coax-kablet.

Det åbner således for, at alle Yousees 1,2 millioner kabel-tv-kunder fra Esbjerg til Rønne kan købe sig til TDC-selskabets kommende tophastigheder.

I dag er det de færreste Yousee-kunder, som kører med 100 Mbit/s, og Ib Konrad Jensen lægger ikke skjul på, at der også er en prale-værdi i at øge de højeste hastigheder med faktor tre.

"Vi har jo blandt andet de høje hastigheder, fordi vi viser, at vi kan levere meget hurtigt internet."

Kigger på ny teknologi

Overordnet ser Yousee en stor fremtid i levering af internet over coax-kablet.

Lige nu kigger selskabet på ny forstærkerteknologi.

Når det bliver indført, vil kunderne med Ib Konrad Jensens ord opleve 'rent hul igennem, så coax føles som fiber'.

Yousee skal dog først blandt andet teste chipsets til de kommende fart-monstre, før han tør love noget mere konkret om hastigheder.

Selvom både 250 og 300 Mbit/s lyder kvikt, må Yousees kommende superhastigheder dog siges at blegne i forhold til landets allerhurtigste internet, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.