Artikel top billede

It-chef dropper alenlang it-strategi: Nu fylder den kun få slides

It-chef Christian Maarssø er ved at indføre en ny strategi. Se her, hvordan han gør den så simpel som mulig - og hvorfor.

Det kan være sin sag at forfatte en it-strategi, der beskriver, hvordan it kan understøtte forretningen.

Løsningen er bare ikke at skrive en udførlig rapport om, hvor man vil hen med it-løsningerne, lyder budskabet fra it-chef Christian Maarssø fra virksomheden Delta, der arbejder med højteknologisk produktudvikling. 

"Jeg vil ikke have en 150 siders tekst-tung strategi, så jeg har forsøgt at lave en 15-18 illustrationer og nogle gode punchlines," siger han til Computerworld.

"Det er mit håb, at vi i det kommende år kan bruge de her illustrationer til at læne os op ad, når vi skal træffe strategiske beslutninger," fortæller han om sin nye it-strategi

Der er knap 300 medarbejdere i Delta fordelt på Danmark, Sverige og England, og der er 10 medarbejdere i it-afdelingen.

De er sammen med Christian Maarssø i gang med at tage den nye og mere simple it-strategi i brug. Den er lavet sammen med den eksterne rådgiver Lars Frahm, der er tidligere CIO i Coop Danmark.  

It-chefen nævner et eksempel på, hvordan en enkel PowerPoint-side kan illustrere noget, der ellers er ganske kompliceret at forklare.

"Vi har noget, vi kalder Click IT. Vi ønsker at have nogle løsninger, som nemt kan klikke ud og ind af vores system. Det skal ikke være meget integreret, men i stedet mere løst koblet," siger han.

Se på billederne til højre, hvordan den del af Deltas it-strategi er illustreret - og læs mere om den praktiske forfølgelse af denne del af strategien i vores artikel om Deltas slankning af ERP-løsningen her.

Derfor er illustrationer en god idé

"Det er meget nemmere at kommunikere ud i forretningen og til dels også i vores egen afdeling, og det er langt mere dynamisk - for hvem har tid og lyst til at sidde og læse alle de her sider?" lyder det fra Christian Maarssø om fordelen ved illustrationer frem for tekst.

"Og så er der det med genkendelsens glæde: Hver gang, vi skal tale om noget, der har med it-strategi at gøre, kan ledelsen kigge på de samme tegninger."

"Når vi først én gang er blevet enige om, hvad de egentlig betyder, så er det meget nemmere at tage udgangspunkt i det og få en debat ud fra det."

Kun de overordnede linjer

Deltas it-chef forklarer, at den visuelle it-strategi holder sig til de overordnede linjer, mens man ikke finder en beskrivelse af de nærmere detaljer om, hvordan strategien skal realiseres.

"Tanken er, at vi slet ikke vil beskrive detaljerne i strategien. Vi vil holde os til de helt overordnede elementer og så diskutere ud fra det."

Men dermed ikke sagt, at strategien er mindre væsentlig end en tekstbaseret it-strategi, for målet er det samme, som det hele tiden har været.

"Strategien er lavet for at sikre, at vi kan støtte op om forretningen og om Deltas vision og mission," siger Christian Maarssø.

Læs også:

Sådan vil dansk it-chef gøre op med ERP-bindinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”