Artikel top billede

It-chef dropper alenlang it-strategi: Nu fylder den kun få slides

It-chef Christian Maarssø er ved at indføre en ny strategi. Se her, hvordan han gør den så simpel som mulig - og hvorfor.

Det kan være sin sag at forfatte en it-strategi, der beskriver, hvordan it kan understøtte forretningen.

Løsningen er bare ikke at skrive en udførlig rapport om, hvor man vil hen med it-løsningerne, lyder budskabet fra it-chef Christian Maarssø fra virksomheden Delta, der arbejder med højteknologisk produktudvikling. 

"Jeg vil ikke have en 150 siders tekst-tung strategi, så jeg har forsøgt at lave en 15-18 illustrationer og nogle gode punchlines," siger han til Computerworld.

"Det er mit håb, at vi i det kommende år kan bruge de her illustrationer til at læne os op ad, når vi skal træffe strategiske beslutninger," fortæller han om sin nye it-strategi

Der er knap 300 medarbejdere i Delta fordelt på Danmark, Sverige og England, og der er 10 medarbejdere i it-afdelingen.

De er sammen med Christian Maarssø i gang med at tage den nye og mere simple it-strategi i brug. Den er lavet sammen med den eksterne rådgiver Lars Frahm, der er tidligere CIO i Coop Danmark.  

It-chefen nævner et eksempel på, hvordan en enkel PowerPoint-side kan illustrere noget, der ellers er ganske kompliceret at forklare.

"Vi har noget, vi kalder Click IT. Vi ønsker at have nogle løsninger, som nemt kan klikke ud og ind af vores system. Det skal ikke være meget integreret, men i stedet mere løst koblet," siger han.

Se på billederne til højre, hvordan den del af Deltas it-strategi er illustreret - og læs mere om den praktiske forfølgelse af denne del af strategien i vores artikel om Deltas slankning af ERP-løsningen her.

Derfor er illustrationer en god idé

"Det er meget nemmere at kommunikere ud i forretningen og til dels også i vores egen afdeling, og det er langt mere dynamisk - for hvem har tid og lyst til at sidde og læse alle de her sider?" lyder det fra Christian Maarssø om fordelen ved illustrationer frem for tekst.

"Og så er der det med genkendelsens glæde: Hver gang, vi skal tale om noget, der har med it-strategi at gøre, kan ledelsen kigge på de samme tegninger."

"Når vi først én gang er blevet enige om, hvad de egentlig betyder, så er det meget nemmere at tage udgangspunkt i det og få en debat ud fra det."

Kun de overordnede linjer

Deltas it-chef forklarer, at den visuelle it-strategi holder sig til de overordnede linjer, mens man ikke finder en beskrivelse af de nærmere detaljer om, hvordan strategien skal realiseres.

"Tanken er, at vi slet ikke vil beskrive detaljerne i strategien. Vi vil holde os til de helt overordnede elementer og så diskutere ud fra det."

Men dermed ikke sagt, at strategien er mindre væsentlig end en tekstbaseret it-strategi, for målet er det samme, som det hele tiden har været.

"Strategien er lavet for at sikre, at vi kan støtte op om forretningen og om Deltas vision og mission," siger Christian Maarssø.

Læs også:

Sådan vil dansk it-chef gøre op med ERP-bindinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere