Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har kig på svensk gulddreng som ny topchef

Microsoft har kig på 48-årig svensk gulddreng som ny topchef for selskabet. Se her, hvad han kan.

Microsofts ansættelsesudvalg har kig på den svenske topchef for Ericsson, Hans Vestberg, som mulig afløser for Steve Ballmer, der har meddelt, at han trækker sig fra posten senest til sommer.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg optræder den 48-årige Hans Vestberg fortsat på den liste, som Microsofts bestyrelse arbejder med med kandidater til stillingen.

Listen bestod oprindeligt af omkring 100 navne, men er siden blevet reduceret betragteligt.

Ifølge Bloomberg optræder også den tidligere Nokia-chef Stephen Elop samt direktøren for Microsofts cloud-forretning, Satya Nadella, stadig på listen.

Microsoft har tidligere meldt ud, at selskabet forventer at have fundet Microsofts næste topchef i begyndelsen af 2014.

Topkandidat trak sig

I lang tid pegede pilen mod Fords topchef, Alan Mulally, der i kraft af sit venskab med ikke mindst Steve Ballmer allerede kender Microsoft godt, men som dog med sine 68 år er oppe i årene, ligesom han formodes ikke at have dyb, teknologisk indsigt.

Alan Mulally var angiveligt bekymret om, hvorvidt Ballmer og Bill Gates ville give den nye topchef tilstrækkeligt med plads til at ændre butikken.

Han meddelte for nylig, at han alligevel ikke var interesseret i opgaven, men at han ville blive hos Ford mindst året ud.

Det kan du læse mere om her: [url=Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer.

Microsofts kommende topchef får ikke mindst til opgave at få Microsoft tilbage på sporet, efter at selskabet i årevis har været kørt bag af dansen på det mobile område, hvor selskabet missede startskuddet, da Apple og Google for alvor skød smartphone-ræset i gang for seks-syv år siden.

Den opgave kan svenske Hans Vestberg sagtens være mand for.

Han har gennem sine år som topchef for Ericsson - hvor han har været siden 1988 - oparbejdet betydelig viden om hele det mobile marked, ligesom han har internationalt udsyn og massiv direktør-erfaring.

Hans Vestberg har, siden han blev CEO i Ericsson i 2010, ombygget og trimmet selskabet. Aktiekursen er steget 19 procent, siden han tiltrådte.

Netop hans erfaring med og indsigt i den mobile verden kan være det, som Microsofts bestyrelse har kig på.

Læs også:

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer.

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft.

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere