Artikel top billede

Microsoft har kig på svensk gulddreng som ny topchef

Microsoft har kig på 48-årig svensk gulddreng som ny topchef for selskabet. Se her, hvad han kan.

Microsofts ansættelsesudvalg har kig på den svenske topchef for Ericsson, Hans Vestberg, som mulig afløser for Steve Ballmer, der har meddelt, at han trækker sig fra posten senest til sommer.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg optræder den 48-årige Hans Vestberg fortsat på den liste, som Microsofts bestyrelse arbejder med med kandidater til stillingen.

Listen bestod oprindeligt af omkring 100 navne, men er siden blevet reduceret betragteligt.

Ifølge Bloomberg optræder også den tidligere Nokia-chef Stephen Elop samt direktøren for Microsofts cloud-forretning, Satya Nadella, stadig på listen.

Microsoft har tidligere meldt ud, at selskabet forventer at have fundet Microsofts næste topchef i begyndelsen af 2014.

Topkandidat trak sig

I lang tid pegede pilen mod Fords topchef, Alan Mulally, der i kraft af sit venskab med ikke mindst Steve Ballmer allerede kender Microsoft godt, men som dog med sine 68 år er oppe i årene, ligesom han formodes ikke at have dyb, teknologisk indsigt.

Alan Mulally var angiveligt bekymret om, hvorvidt Ballmer og Bill Gates ville give den nye topchef tilstrækkeligt med plads til at ændre butikken.

Han meddelte for nylig, at han alligevel ikke var interesseret i opgaven, men at han ville blive hos Ford mindst året ud.

Det kan du læse mere om her: [url=Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer.

Microsofts kommende topchef får ikke mindst til opgave at få Microsoft tilbage på sporet, efter at selskabet i årevis har været kørt bag af dansen på det mobile område, hvor selskabet missede startskuddet, da Apple og Google for alvor skød smartphone-ræset i gang for seks-syv år siden.

Den opgave kan svenske Hans Vestberg sagtens være mand for.

Han har gennem sine år som topchef for Ericsson - hvor han har været siden 1988 - oparbejdet betydelig viden om hele det mobile marked, ligesom han har internationalt udsyn og massiv direktør-erfaring.

Hans Vestberg har, siden han blev CEO i Ericsson i 2010, ombygget og trimmet selskabet. Aktiekursen er steget 19 procent, siden han tiltrådte.

Netop hans erfaring med og indsigt i den mobile verden kan være det, som Microsofts bestyrelse har kig på.

Læs også:

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer.

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft.

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.