Virker SSD-disken eller er det noget bras? Her er læsernes dom

SSD-diske har fået en del kritik for at være ustabile og mindst lige så fejlbehæftede som traditionelle diske. 870 Computerworld-læsere har en mening om den sag, og her kan du se deres vurdering af det populære lagermedie.

På trods af fraværet af bevægelige dele er SSD-diske blevet kritiseret for at være mindst lige så ustabile som traditionelle diske. 

En kritik, der også er kommet fra selveste Linus Torvalds. 

Linus Torvalds skriver således på sin blog, at en fejlramt SSD-disk satte hans arbejde med kernen til Linux 3.12 i stå. 

Vi er (ikke) tilfredse
SSD bliver ellers ofte lovprist som fejlfri, og det er da også en udbredt opfattelse, at teknologien er meget kompetent.

At der er mange tilfredse kunder, kan også ses af afstemningen på Computerworld. 649 stemmer ud af 870, der anvender SSD, er tilfredse.

Men otte procent (74 stemmer) har oplevet problemer, og det er et opsigtsvækkende højt tal. Næsten en ud af ti har haft problemer med en SSD-disk.

Ifølge firmaet Ibas, der har specialiseret sig i at redde data fra ødelagte diske, er SSD da heller ikke mere stabil end almindelige diske.

"Vi ser lige så mange defekter med SSD som med traditionelle harddiske, selv om flash-enhederne hverken indeholder mekaniske eller roterende dele. Desuden holder SSD-enheder ikke længere end traditionelle harddiske," siger Henrik Andersen, der er landechef i Danmark.

Og den sure erfaring er ikke kun forbeholdt Linux' far. 

Eksempelvis skriver Thomas Petersen i debattråden under afstemningen:

"Købte for et par år siden en OCZ-disk, som døde inden for en dag, fik den byttet til en der var død, og byttet den til en der kørte et par dage. Fik så endelig en Intel-disk i stedet, som har kørt upåklageligt."

Og Anders Nielsen supplerer med følgende erfaring:

"Jeg oplevede fuldstændig samme situation som dig med OCZ SSD-diske lige omkring samme tid, vil jeg tro. 2-3 døde diske på alt fra 1 time til 1 dag. Nu har jeg en Samsung 840 Pro, der fungerer perfekt."

Mange kokke
Et af ankepunkterne mod SSD-diskene er da også, at der er rigtig mange fabrikanter og derfor svingende kvalitet af produkterne.

Ligeledes betyder det også, at der ikke er en standard for eksempelvis kryptering, hvilket i nogle tilfælde gør det umuligt at genskabe data fra en ødelagt disk.

Læs også: Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde

Der er omkring 100 forskellige SSD-leverandører, mens der kun er tre leverandører af de traditionelle harddiske.

Læs også: SSD-diske skaber masser af problemer: Det skal du gøre

Lyn og torden
Men der er tilfredshed at spore, når det handler om SSD'ens store force: Hastighed.

Martin Andersen formulerer på denne måde i debattråden:

"Det er ikke nødvendigvis nemt at overføre data fra den gamle HDD til den nye SSD. Men alt er muligt, og når det så er oppe at køre, tænker man: Hvorfor gjorde jeg ikke dette for længe siden."

12 procent (111 stemmer) af deltagerne gav udtryk for, at de gerne vil skifte den roterende lagerbeholdning ud med SSD. 

Sådan ser afstemningen ud
Mellem den 29. januar og 31. januar har 870 Computerworld-læsere afgivet deres stemme og fulgt op med 36 debatindlæg med supplerende erfaringer eller gode råd. Tak for det

Fordelingen fra afstemningen ser således ud:

Læs også: Afstemning: Bruger du SSD, og er du tilfreds?

Jeg anvender SSD-drev i mine enheder og oplever ingen problemer: 74 procent (649 personer)

Jeg anvender SSD-drev i mine enheder og har oplevet problemer/nedbrud: 8 procent (74 personer)

Jeg anvender en traditionel harddisk og har ikke tænkt mig at skifte til SSD: 4 procent (36 personer)

Jeg anvender en traditionel harddisk og vil gerne skifte til SSD: 12 procent (111 personer)

Læs også:
SSD-diske skaber masser af problemer: Det skal du gøre

SSD-afløser vil først være klar om 10 år

Så skrøbelige er SSD-diske - sletter nemt vigtige data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.