Artikel top billede

Sådan vil gigantiske Samsung erobre virksomhedernes hjerter

Verdens største smartphoneproducent har sat gang i en stribe nye tiltag, der for alvor skal sparke døren ind til virksomhederne. Her er en vurdering af mulighederne.

Først erobrede Samsung en verden af forbrugere. Nu er tiden - måske - kommet til virksomhederne. I hvert fald er det det, der er smartphone-gigantens plan.

Her er nogle tal, der viser, at Samsung har noget at have det i:  

Hver tredje smartphone, der blev spyttet ud på det globale marked i 2013, havde et Samsung-stempel på sig.

Selv om Samsung også året før var en giga-producent, voksede markedsandelen ifølge IDC (se tal til højre) med hele 42,9 procent i 2013.

For Samsung rider med helt forrest på den Android-bølge, der de senere år er skyllet ind over markedet, så denne platform i dag er installeret på omkring 80 procent af de telefoner, der bliver sendt afsted fra fabrikkerne.

Forbrugerne er vilde med Android, og når de vælger Android, vælger rigtig mange af dem også Samsung.

Samsungs næste mål

Og nu har Samsung set sig lun på et nyt bytte, nemlig erhvervsbrugerne.

Ifølge ABI Research havde Samsung ved udgangen af sidste år 166 millioner erhvervsbrugere, altså medarbejdere i en virksomhed, der er udstyret med en Samsung-smartphone.

"Men de fleste af disse kunder er mere omskiftelige BYOD-brugere (bring your own device, red.). Samsung ønsker at hente en større andel af smartphone-markedet inden for virksomheder og ønsker flere virksomheds-apps udviklet til sin platform," lyder det fra analysefirmaet.

Samsung har allerede i dag de to virksomheds-løsninger, der kaldes SAFE og KNOX, der bygger oven på Android-platformen og gør telefonerne mere egnede til et virksomheds-miljø.

"Samsung fortsætter med at gøre fremskridt i virksomhederne og har tillid til strategien om at understøtte mobility-tiltag i virksomhederne," udtaler ABI.

Analysefirmaet fremhæver, at andre producenter også har løsninger til virksomhederne, men at Samsung efterhånden har en række løsninger - som SAFE, KNOX, virtualisering og muligvis også det nye Tizen-styresystem, som vi tidligere har skrevet om her.

"Ingen anden producent har så aggressiv en tilgang til virksomheds-mobilitet," skriver ABI Research i en analyse.

Her er Samsungs konkurrenter

En global Forrester-undersøgelse blandt 9.766 vidensarbejdere viste i februar sidste år, at Android var den mest udbredte smartphone-platform i virksomhederne med en markedsandel på 37 procent.

34 procent gik til iOS, 6 procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Der pågår dog en heftig kamp om de attraktive erhvervskunder blandt smartphone-producenterne.

Både Android, Windows Phone og iOS bliver hele tiden bedre til at understøtte dette kundesegment - og måske BlackBerry også er på vej tilbage i god form?

Læs om kampen om erhvervskunderne her.

Læs også:

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervsbrugerne

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere