Artikel top billede

Sådan vil gigantiske Samsung erobre virksomhedernes hjerter

Verdens største smartphoneproducent har sat gang i en stribe nye tiltag, der for alvor skal sparke døren ind til virksomhederne. Her er en vurdering af mulighederne.

Først erobrede Samsung en verden af forbrugere. Nu er tiden - måske - kommet til virksomhederne. I hvert fald er det det, der er smartphone-gigantens plan.

Her er nogle tal, der viser, at Samsung har noget at have det i:  

Hver tredje smartphone, der blev spyttet ud på det globale marked i 2013, havde et Samsung-stempel på sig.

Selv om Samsung også året før var en giga-producent, voksede markedsandelen ifølge IDC (se tal til højre) med hele 42,9 procent i 2013.

For Samsung rider med helt forrest på den Android-bølge, der de senere år er skyllet ind over markedet, så denne platform i dag er installeret på omkring 80 procent af de telefoner, der bliver sendt afsted fra fabrikkerne.

Forbrugerne er vilde med Android, og når de vælger Android, vælger rigtig mange af dem også Samsung.

Samsungs næste mål

Og nu har Samsung set sig lun på et nyt bytte, nemlig erhvervsbrugerne.

Ifølge ABI Research havde Samsung ved udgangen af sidste år 166 millioner erhvervsbrugere, altså medarbejdere i en virksomhed, der er udstyret med en Samsung-smartphone.

"Men de fleste af disse kunder er mere omskiftelige BYOD-brugere (bring your own device, red.). Samsung ønsker at hente en større andel af smartphone-markedet inden for virksomheder og ønsker flere virksomheds-apps udviklet til sin platform," lyder det fra analysefirmaet.

Samsung har allerede i dag de to virksomheds-løsninger, der kaldes SAFE og KNOX, der bygger oven på Android-platformen og gør telefonerne mere egnede til et virksomheds-miljø.

"Samsung fortsætter med at gøre fremskridt i virksomhederne og har tillid til strategien om at understøtte mobility-tiltag i virksomhederne," udtaler ABI.

Analysefirmaet fremhæver, at andre producenter også har løsninger til virksomhederne, men at Samsung efterhånden har en række løsninger - som SAFE, KNOX, virtualisering og muligvis også det nye Tizen-styresystem, som vi tidligere har skrevet om her.

"Ingen anden producent har så aggressiv en tilgang til virksomheds-mobilitet," skriver ABI Research i en analyse.

Her er Samsungs konkurrenter

En global Forrester-undersøgelse blandt 9.766 vidensarbejdere viste i februar sidste år, at Android var den mest udbredte smartphone-platform i virksomhederne med en markedsandel på 37 procent.

34 procent gik til iOS, 6 procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Der pågår dog en heftig kamp om de attraktive erhvervskunder blandt smartphone-producenterne.

Både Android, Windows Phone og iOS bliver hele tiden bedre til at understøtte dette kundesegment - og måske BlackBerry også er på vej tilbage i god form?

Læs om kampen om erhvervskunderne her.

Læs også:

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervsbrugerne

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere