Artikel top billede

Mark Zuckerberg slår Bill Gates som USA's mest gavmilde mand

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været ude at flotte sig med en økonomisk donation, der nok kan få et dansk it-selskab eller to til at kigge misundeligt efter den unge mands tegnebog.

En milliard knitrende dollar.

Så meget har Facebook-stifter og -direktør Mark Zuckerberg sammen med fruen Priscilla Chan doneret til velgørende formål i 2013.

Dermed topper 29-årige Mark Zuckerberg listen over de 50 mest generøse pengedonorer i USA.

Her er Facebook-stifteren med sin donation på knap en milliard dollar (svarende til 5,5 milliarder kroner) pænt foran resten af det gavmilde felt af kvinder og mænd, som i alt har doneret 7,7 milliarder dollar (42,3 milliarder kroner) til velgørende formål.

Facebook-stifterens ene milliard dollar er doneret som omkring 18 millioner Facebook-aktier til velgørenhedsorganisationen Silicon Valley Community Foundation, der med ét hug er blevet en af USA's største fonde, når den deler penge ud til godgørende formål.

Det skriver CNN

Hvor er Bill Gates?

Det er langt fra første gang, at Mark Zuckerberg er ude at donere store penge til velgørenhed. 

Velkendte filantroper som Microsoft-stifter Bill Gates og Warren Buffet er derimod ikke med på listen over de mest generøse pengefolk.

Det skyldes, at listen over de gavmilde folk er udarbejdet årligt, og der har altså ikke været afleveret store nok beløb fra disse folk, så der blev plads til dem på dette års top 50-liste.

Ellers ville der nok blive plads til Bill Gates, da han er en af de mest gavmilde it-folk nogensinde

Google giver til Michael J. Fox

Derimod optræder Bill Gates' Microsoft-medstifter Paul Allen med på listen med en donation på over en milliard kroner.

Google-stifter Sergey Brin og konen Anne Wojcicki også noteret for en donation i samme kaliber til blandt andre skuespilleren Michael J. Fox' fond for Parkinsons syge.

Af andre it-folk med store donationer kan nævnes Pierre og Pam Omidyar (eBay-stifter) samt Irwin og Joan Jacobs (Qualcomm-stifter). Her har begge par givet et beløb på godt en milliard kroner.

Generelt har beløbene i 2013 været større end tidligere, hvilket blandt andet tolkes, som om finanskrisen synger på sidste vers.

Læs også: 
Facebook fylder rundt: Se den vilde forandring på 10 år

Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere