Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Mark Zuckerberg slår Bill Gates som USA's mest gavmilde mand

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været ude at flotte sig med en økonomisk donation, der nok kan få et dansk it-selskab eller to til at kigge misundeligt efter den unge mands tegnebog.

En milliard knitrende dollar.

Så meget har Facebook-stifter og -direktør Mark Zuckerberg sammen med fruen Priscilla Chan doneret til velgørende formål i 2013.

Dermed topper 29-årige Mark Zuckerberg listen over de 50 mest generøse pengedonorer i USA.

Her er Facebook-stifteren med sin donation på knap en milliard dollar (svarende til 5,5 milliarder kroner) pænt foran resten af det gavmilde felt af kvinder og mænd, som i alt har doneret 7,7 milliarder dollar (42,3 milliarder kroner) til velgørende formål.

Facebook-stifterens ene milliard dollar er doneret som omkring 18 millioner Facebook-aktier til velgørenhedsorganisationen Silicon Valley Community Foundation, der med ét hug er blevet en af USA's største fonde, når den deler penge ud til godgørende formål.

Det skriver CNN

Hvor er Bill Gates?

Det er langt fra første gang, at Mark Zuckerberg er ude at donere store penge til velgørenhed. 

Velkendte filantroper som Microsoft-stifter Bill Gates og Warren Buffet er derimod ikke med på listen over de mest generøse pengefolk.

Det skyldes, at listen over de gavmilde folk er udarbejdet årligt, og der har altså ikke været afleveret store nok beløb fra disse folk, så der blev plads til dem på dette års top 50-liste.

Ellers ville der nok blive plads til Bill Gates, da han er en af de mest gavmilde it-folk nogensinde

Google giver til Michael J. Fox

Derimod optræder Bill Gates' Microsoft-medstifter Paul Allen med på listen med en donation på over en milliard kroner.

Google-stifter Sergey Brin og konen Anne Wojcicki også noteret for en donation i samme kaliber til blandt andre skuespilleren Michael J. Fox' fond for Parkinsons syge.

Af andre it-folk med store donationer kan nævnes Pierre og Pam Omidyar (eBay-stifter) samt Irwin og Joan Jacobs (Qualcomm-stifter). Her har begge par givet et beløb på godt en milliard kroner.

Generelt har beløbene i 2013 været større end tidligere, hvilket blandt andet tolkes, som om finanskrisen synger på sidste vers.

Læs også: 
Facebook fylder rundt: Se den vilde forandring på 10 år

Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital