Artikel top billede

Mark Zuckerberg slår Bill Gates som USA's mest gavmilde mand

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været ude at flotte sig med en økonomisk donation, der nok kan få et dansk it-selskab eller to til at kigge misundeligt efter den unge mands tegnebog.

En milliard knitrende dollar.

Så meget har Facebook-stifter og -direktør Mark Zuckerberg sammen med fruen Priscilla Chan doneret til velgørende formål i 2013.

Dermed topper 29-årige Mark Zuckerberg listen over de 50 mest generøse pengedonorer i USA.

Her er Facebook-stifteren med sin donation på knap en milliard dollar (svarende til 5,5 milliarder kroner) pænt foran resten af det gavmilde felt af kvinder og mænd, som i alt har doneret 7,7 milliarder dollar (42,3 milliarder kroner) til velgørende formål.

Facebook-stifterens ene milliard dollar er doneret som omkring 18 millioner Facebook-aktier til velgørenhedsorganisationen Silicon Valley Community Foundation, der med ét hug er blevet en af USA's største fonde, når den deler penge ud til godgørende formål.

Det skriver CNN

Hvor er Bill Gates?

Det er langt fra første gang, at Mark Zuckerberg er ude at donere store penge til velgørenhed. 

Velkendte filantroper som Microsoft-stifter Bill Gates og Warren Buffet er derimod ikke med på listen over de mest generøse pengefolk.

Det skyldes, at listen over de gavmilde folk er udarbejdet årligt, og der har altså ikke været afleveret store nok beløb fra disse folk, så der blev plads til dem på dette års top 50-liste.

Ellers ville der nok blive plads til Bill Gates, da han er en af de mest gavmilde it-folk nogensinde

Google giver til Michael J. Fox

Derimod optræder Bill Gates' Microsoft-medstifter Paul Allen med på listen med en donation på over en milliard kroner.

Google-stifter Sergey Brin og konen Anne Wojcicki også noteret for en donation i samme kaliber til blandt andre skuespilleren Michael J. Fox' fond for Parkinsons syge.

Af andre it-folk med store donationer kan nævnes Pierre og Pam Omidyar (eBay-stifter) samt Irwin og Joan Jacobs (Qualcomm-stifter). Her har begge par givet et beløb på godt en milliard kroner.

Generelt har beløbene i 2013 været større end tidligere, hvilket blandt andet tolkes, som om finanskrisen synger på sidste vers.

Læs også: 
Facebook fylder rundt: Se den vilde forandring på 10 år

Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere