Mark Zuckerberg slår Bill Gates som USA's mest gavmilde mand

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været ude at flotte sig med en økonomisk donation, der nok kan få et dansk it-selskab eller to til at kigge misundeligt efter den unge mands tegnebog.

En milliard knitrende dollar.

Så meget har Facebook-stifter og -direktør Mark Zuckerberg sammen med fruen Priscilla Chan doneret til velgørende formål i 2013.

Dermed topper 29-årige Mark Zuckerberg listen over de 50 mest generøse pengedonorer i USA.

Her er Facebook-stifteren med sin donation på knap en milliard dollar (svarende til 5,5 milliarder kroner) pænt foran resten af det gavmilde felt af kvinder og mænd, som i alt har doneret 7,7 milliarder dollar (42,3 milliarder kroner) til velgørende formål.

Facebook-stifterens ene milliard dollar er doneret som omkring 18 millioner Facebook-aktier til velgørenhedsorganisationen Silicon Valley Community Foundation, der med ét hug er blevet en af USA's største fonde, når den deler penge ud til godgørende formål.

Det skriver CNN

Hvor er Bill Gates?
Det er langt fra første gang, at Mark Zuckerberg er ude at donere store penge til velgørenhed. 

Velkendte filantroper som Microsoft-stifter Bill Gates og Warren Buffet er derimod ikke med på listen over de mest generøse pengefolk.

Det skyldes, at listen over de gavmilde folk er udarbejdet årligt, og der har altså ikke været afleveret store nok beløb fra disse folk, så der blev plads til dem på dette års top 50-liste.

Ellers ville der nok blive plads til Bill Gates, da han er en af de mest gavmilde it-folk nogensinde

Google giver til Michael J. Fox
Derimod optræder Bill Gates' Microsoft-medstifter Paul Allen med på listen med en donation på over en milliard kroner.

Google-stifter Sergey Brin og konen Anne Wojcicki også noteret for en donation i samme kaliber til blandt andre skuespilleren Michael J. Fox' fond for Parkinsons syge.

Af andre it-folk med store donationer kan nævnes Pierre og Pam Omidyar (eBay-stifter) samt Irwin og Joan Jacobs (Qualcomm-stifter). Her har begge par givet et beløb på godt en milliard kroner.

Generelt har beløbene i 2013 været større end tidligere, hvilket blandt andet tolkes, som om finanskrisen synger på sidste vers.

Læs også: 
Facebook fylder rundt: Se den vilde forandring på 10 år

Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.