Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet

For nogle år siden stod sydkoreanske Samsung med den store chance for at købe Android for en slik. Det gik imidlertid ikke som forventet. Se her, hvordan det gik galt.

Android-systemet kunne have haft en ganske anden skæbne, før Google købte det i 2005, og fra 2007 rullede det ud, så det i dag er på mere end én milliard enheder over hele kloden.

For allerede i 2004 blev sydkoreanske Samsung tilbudt at købe Android.

Men det var selskabet ikke synderligt interesseret i, fremgår det i bogen 'Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution'.

Det skriver ubergizmo.com.

'Er du skæv?'
Efter at have arbejdet på Android-systemet i et års tid tog Androids chef, Andy Rubin, i 2004 kontakt til Samsung, da han anså telefonfabrikanten som en værdig arvtager, der havde ressourcerne i orden til at løfte Android-udviklingen.

Salgssnakken gik dog ikke helt, som han havde håbet på, da hele Android-selskabet med alle otte ansatte fløj til Seoul i Sydkorea for at sælge systemet.

For ifølge bogen om Apple og Googles kamp for at vinde smartphone-markedet var der på det møde ikke den store respons ud over fornærmelser fra Samsung-folkene.

"I og hvilken hær skal gå i gang med at skabe dette her? I er seks folk. Er du skæv?" er Samsung-chefernes indledende bemærkninger til at købe Android, som Andy Rubin husker det.

"Det var grundlæggende, hvad de sagde til mig, hvorefter de grinede mig ud af bestyrelseslokalet," forklarer Andy Rubin efterfølgende i bogen.

Google køber for en slik
Andy Rubin fortæller siden, at Google slog til blot to uger senere, hvor søgegiganten betalte omkring 270 millioner kroner for Android, hvor folk som blandt andre Andy Rubin fulgte med over til Google.

Samsung har siden produceret flere håndfulde forskellige Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men selskabet kunne altså have siddet som enehersker af Android med dertil hørende app-butik og udviklingskontrol.

Siden lanceringen af Android i efteråret 2007 har det taget styresystemet godt fem år at nå en global markedsandel på smarthonemarkedet på lige knap 80 procent. Apples iOS sidder på cirka 13 procent, mens resten er fordelt på selskaber som Microsoft, RIM og Nokia.

Læs også: 
Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.