Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet

For nogle år siden stod sydkoreanske Samsung med den store chance for at købe Android for en slik. Det gik imidlertid ikke som forventet. Se her, hvordan det gik galt.

Android-systemet kunne have haft en ganske anden skæbne, før Google købte det i 2005, og fra 2007 rullede det ud, så det i dag er på mere end én milliard enheder over hele kloden.

For allerede i 2004 blev sydkoreanske Samsung tilbudt at købe Android.

Men det var selskabet ikke synderligt interesseret i, fremgår det i bogen 'Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution'.

Det skriver ubergizmo.com.

'Er du skæv?'

Efter at have arbejdet på Android-systemet i et års tid tog Androids chef, Andy Rubin, i 2004 kontakt til Samsung, da han anså telefonfabrikanten som en værdig arvtager, der havde ressourcerne i orden til at løfte Android-udviklingen.

Salgssnakken gik dog ikke helt, som han havde håbet på, da hele Android-selskabet med alle otte ansatte fløj til Seoul i Sydkorea for at sælge systemet.

For ifølge bogen om Apple og Googles kamp for at vinde smartphone-markedet var der på det møde ikke den store respons ud over fornærmelser fra Samsung-folkene.

"I og hvilken hær skal gå i gang med at skabe dette her? I er seks folk. Er du skæv?" er Samsung-chefernes indledende bemærkninger til at købe Android, som Andy Rubin husker det.

"Det var grundlæggende, hvad de sagde til mig, hvorefter de grinede mig ud af bestyrelseslokalet," forklarer Andy Rubin efterfølgende i bogen.

Google køber for en slik

Andy Rubin fortæller siden, at Google slog til blot to uger senere, hvor søgegiganten betalte omkring 270 millioner kroner for Android, hvor folk som blandt andre Andy Rubin fulgte med over til Google.

Samsung har siden produceret flere håndfulde forskellige Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men selskabet kunne altså have siddet som enehersker af Android med dertil hørende app-butik og udviklingskontrol.

Siden lanceringen af Android i efteråret 2007 har det taget styresystemet godt fem år at nå en global markedsandel på smarthonemarkedet på lige knap 80 procent. Apples iOS sidder på cirka 13 procent, mens resten er fordelt på selskaber som Microsoft, RIM og Nokia.

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple


Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital