Artikel top billede

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet

For nogle år siden stod sydkoreanske Samsung med den store chance for at købe Android for en slik. Det gik imidlertid ikke som forventet. Se her, hvordan det gik galt.

Android-systemet kunne have haft en ganske anden skæbne, før Google købte det i 2005, og fra 2007 rullede det ud, så det i dag er på mere end én milliard enheder over hele kloden.

For allerede i 2004 blev sydkoreanske Samsung tilbudt at købe Android.

Men det var selskabet ikke synderligt interesseret i, fremgår det i bogen 'Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution'.

Det skriver ubergizmo.com.

'Er du skæv?'

Efter at have arbejdet på Android-systemet i et års tid tog Androids chef, Andy Rubin, i 2004 kontakt til Samsung, da han anså telefonfabrikanten som en værdig arvtager, der havde ressourcerne i orden til at løfte Android-udviklingen.

Salgssnakken gik dog ikke helt, som han havde håbet på, da hele Android-selskabet med alle otte ansatte fløj til Seoul i Sydkorea for at sælge systemet.

For ifølge bogen om Apple og Googles kamp for at vinde smartphone-markedet var der på det møde ikke den store respons ud over fornærmelser fra Samsung-folkene.

"I og hvilken hær skal gå i gang med at skabe dette her? I er seks folk. Er du skæv?" er Samsung-chefernes indledende bemærkninger til at købe Android, som Andy Rubin husker det.

"Det var grundlæggende, hvad de sagde til mig, hvorefter de grinede mig ud af bestyrelseslokalet," forklarer Andy Rubin efterfølgende i bogen.

Google køber for en slik

Andy Rubin fortæller siden, at Google slog til blot to uger senere, hvor søgegiganten betalte omkring 270 millioner kroner for Android, hvor folk som blandt andre Andy Rubin fulgte med over til Google.

Samsung har siden produceret flere håndfulde forskellige Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men selskabet kunne altså have siddet som enehersker af Android med dertil hørende app-butik og udviklingskontrol.

Siden lanceringen af Android i efteråret 2007 har det taget styresystemet godt fem år at nå en global markedsandel på smarthonemarkedet på lige knap 80 procent. Apples iOS sidder på cirka 13 procent, mens resten er fordelt på selskaber som Microsoft, RIM og Nokia.

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple


Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere