Artikel top billede

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet

For nogle år siden stod sydkoreanske Samsung med den store chance for at købe Android for en slik. Det gik imidlertid ikke som forventet. Se her, hvordan det gik galt.

Android-systemet kunne have haft en ganske anden skæbne, før Google købte det i 2005, og fra 2007 rullede det ud, så det i dag er på mere end én milliard enheder over hele kloden.

For allerede i 2004 blev sydkoreanske Samsung tilbudt at købe Android.

Men det var selskabet ikke synderligt interesseret i, fremgår det i bogen 'Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution'.

Det skriver ubergizmo.com.

'Er du skæv?'

Efter at have arbejdet på Android-systemet i et års tid tog Androids chef, Andy Rubin, i 2004 kontakt til Samsung, da han anså telefonfabrikanten som en værdig arvtager, der havde ressourcerne i orden til at løfte Android-udviklingen.

Salgssnakken gik dog ikke helt, som han havde håbet på, da hele Android-selskabet med alle otte ansatte fløj til Seoul i Sydkorea for at sælge systemet.

For ifølge bogen om Apple og Googles kamp for at vinde smartphone-markedet var der på det møde ikke den store respons ud over fornærmelser fra Samsung-folkene.

"I og hvilken hær skal gå i gang med at skabe dette her? I er seks folk. Er du skæv?" er Samsung-chefernes indledende bemærkninger til at købe Android, som Andy Rubin husker det.

"Det var grundlæggende, hvad de sagde til mig, hvorefter de grinede mig ud af bestyrelseslokalet," forklarer Andy Rubin efterfølgende i bogen.

Google køber for en slik

Andy Rubin fortæller siden, at Google slog til blot to uger senere, hvor søgegiganten betalte omkring 270 millioner kroner for Android, hvor folk som blandt andre Andy Rubin fulgte med over til Google.

Samsung har siden produceret flere håndfulde forskellige Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men selskabet kunne altså have siddet som enehersker af Android med dertil hørende app-butik og udviklingskontrol.

Siden lanceringen af Android i efteråret 2007 har det taget styresystemet godt fem år at nå en global markedsandel på smarthonemarkedet på lige knap 80 procent. Apples iOS sidder på cirka 13 procent, mens resten er fordelt på selskaber som Microsoft, RIM og Nokia.

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple


Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere