Artikel top billede

Googles nye telefon: Opmåler dine omgivelser i 3D

Google er allerede en af verdens største udbydere af korttjenester og navigation, men et nyt projekt skal nu gøre kortlægningen endnu vildere. Og midlet til det? Ja, det kan være i din hånd.

Google har offentliggjort 'Project Tango': en 5-tommer Androidtelefon med et ret så fascinerende kamera.

Kameraet har 3D-sensorer, der i høj grad minder om Microsofts Xbox' Kinect og kan, sammen med andre lignende tracking-teknologier i telefonen, måle, optegne og kortlægge dine omgivelser med uhyggelig præcision.

'Project Tango' kommer fra Googles 'Advanced Technology and Projects' (ATAP).

Chefudvikleren Johnny Lee har tidligere arbejdet hos Microsoft med Google-konkurrentens Kinect-kontroller, og ATAP var en af de få afdelinger fra Motorola, som Google valgte at beholde, da internetgiganten solgte Motorola til Lenovo.

Nye spil eller muligheder for blinde

Målet med projektet er at kunne kortlægge verden omkring os ned til mindste detalje ved at bevæge mobiltelefonen rundt i rummet.

Bevægelserne kan så sammen med 3D sensorerne i kameraet måle dybde i rummet og skabe et meget præcist 3D-billede af omgivelserne.

"Vi er tredimensionelle væsener, der lever i en tredimensionel verden, men vores telefoner kan kun se i to dimensioner. Vores mål er at give vores mobiltelefoner en menneskelig forståelse for dybde og rum," siger Johnny Lee i en promoveringsvideo fra Google.

Og mulighederne er mange for Google.

Forestil dig at tage en kort video af dine omgivelser, hvorefter en virtuel verden bliver bygget op matchende til virkeligheden.

Google viser i sit 3D-projekt også et koncept frem, hvor en blind bruger 3D-sensorerne til at afgive lyde til at beskrive omgivelserne.

Mulighed for udviklere
Google er hurtig til at sige, at projektet stadig er på et tidligt udviklingsstadie, men at det ligner et projekt, der kan ende i millioner og atter millioner af telefoner i fremtiden.

I forbindelse med offentliggørelsen af projektet giver ATAP også mulighed for, at man som udvikler kan få fingre i telefonen.

Google er i færd med at klargøre 200 mobiltelefoner, som initiativrige udviklere kan søge om, hvis de har ideer til nye kortmuligheder, spil eller andre programmer, der vil udnytte Googles nye sensorer.  

Det forventes, at telefonen vil blive sendt til udviklere midt i marts.

Privatliv?
Har man fulgt bare en smule med i medierne det sidste år, vil man dog huske de mange sager omkring NSA og andre efterretningstjenester, som har haft adgang til internetvirksomhedernes databaser med data over millioner og atter millioner af brugere.

Derfor er modtagelsen på internettet af nyheden om Googles nye kamerateknologi også blandet, hvor folk først blev fascineret af teknologien, men hurtigt mente, at det blot vil være endnu et øje ind i vores hverdag for Google og andre virksomheder.

Samme problematik var Microsoft for øvrigt igennem med selskabets Xbox One, der med den nyeste Kinectsoftware, der i starten skulle være slået til og være tændt, før man kunne bruge spillekonsollen.

I starten havde Microsoft store problemer med at forklare, hvordan teknologien bag Kinecten fungerede, og hvor dataene endte.

Microsoft endte med at omskrive sit Privacy-statement, så brugeren havde større kontrol med de indhentede data.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Læs også: Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?

Læs også: Google-planer: Vil bygge intelligente robotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere