Artikel top billede

Slut med sikkerheds-opdateringer til populært Apple-styresystem

Hver femte Mac-computer er i risikozonen, når Apple stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer.

Apple er angiveligt stoppet med at udsende sikkerhedsopdateringer til styresystemet OS X 10.6 Snow Leopard.

I hvert fald blev det fire et halvt år gamle styresystemet for anden gang ikke opdateret, da Apple fornylig udsendte en sikkerhedsopdatering til sine styresystemer.

Denne opdatering blev udsendt til OS X 10.9 Mavericks samt til de to forgængere, Mountain Lion (10.8) og Lion (10.7). Men altså ikke til Snow Leopard.

Snow Leopard blev ligeledes sprunget over, da Apple i december patchede Safari 6 og Safari 7 i nyere OS X-versioner.

Her sprang Apple på samme måde over Safari 5.1.10, der er den mest anvendte browser i Snow Leopard.

Den seneste sikkerhedsopdatering til Snow Leopard blev dermed udsendt i september 2013.

Snow Leopard minder i popularitet en del om Microsofts meget populære Windows XP, der ligeledes er under udfasning, hvilket du kan læse mere om her.

Omkring 19 procent af alle Mac-computere i verden kører i dag med Snow Leopard, hvilket er næsten lige så mange som det langt nyere Mountain Lion.

Det betyder, at henved hver femte Mac-computer er i risikozonen for at blive ramt af malware uden de nødvendige sikkerhedspatces.

Med til at underbygge Snow Leopards popularitet kan være, at Snow Leopard var den sidste OS X-version med mulighed for at køre applikationer udviklet til PowerPC-processorer.

PowerPC-CPU'en var udviklet af Apple, IBM og Motorola, før Apple skiftede til Intel i 2006, og selv om Snow Leopard kræver en Mac med en Intel-processor, er Snow Leopard altså den sidste version, der kunne køre den såkaldte Rosetta-oversættelses-funktion, som gjorde det muligt at køre PowerPC-software.

Forlænget flere gange

Der er imidlertid en god forklaring.

Apple har ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau traditionelt kun patchet de OS X-versioner, der er blevet rubriceret som "n" ('newest') og "n-1" (næst-nyest), mens selskabet har droppet patchingen til "n-2" i forbindelse med lanceringen af "n."

Ifølge denne model skulle Apple have indstillet udsendelsen af patches til Snow Leopard i forbindelse med udsendelsen af Mountain Lion i sommeren 2012.

Det skete blot ikke, i det Apple fortsatte med at udsende sikkerhedsopdateringer til Snow Leopard. Det kan du læse mere om her: Apple forlænger understøttelse af udbredt styresystem

Med tirsdagens opdateringer af Mountain Lion og Lion ser det ud til, at der er tale om et nyt mønster, hvor Apple opdaterer også "n-2," men altså ikke "n-3."

I dag er Maverick således "n," mens Mountain Lion er "n-1" og Lion er "n-2."

Læs også:

Her er den mest udbredte version af OS X nogensinde

Apple forlænger understøttelse af udbredt styresystem

Vrede MacBook-ejere: Mountain Lion sluger batteriet

Populært Apple-styresystem på vej på pension

Halvdelen af alle Macs kan snart være uden support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere