Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Fem firmaer står tilbage som købere af Nets

NemID- og dankort-selskabet Nets har fem mulige købere, som angiveligt er klar til at lægge en håndfuld milliarder mere end forventet for virksomheden. Se finalefeltet her.

Kampen om at købe betalings- og it-virksomheden Nets er gået ind i sin sidste fase.

Nu skulle der således kun være fem bejlere tilbage til at byde på selskabet bag NemID, dankortet og betalingsservice.

De fem bejlere er den franske it-virksomhed Atos og dernæst en trio bestående af danske ATP sammen med de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bains i et konsortium.

Den tredje mulige køber er Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, mens et fjerde bud på en køber er den amerikanske kapitalfond Permira i fællesskab med canadiske CPPIB. Til sidst regnes også den amerikanske kapitalfond Silver Lake med i finalefeltet om at købe Nets.

Det beretter TV 2 Finans.

Købsprisen skruet i vejret

Dermed har internationale finansgiganter som Mastercard og en alliance mellem Goldman Sachs og EQT tilsyneladende kastet håndklæderne i ringen som mulige købere af Nets.

Den store indledende interesse har samtidig skruet priserne op på Nets, som angiveligt står til at blive købt for et beløb mellem 12 og 15 milliarder kroner, hvor vurderingen ellers lød på et sted mellem 9 og 10 milliarder kroner i første omgang.

Dermed ser ejerkredsen bestående af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt storaktionærerne Danske Bank, Nordea, DnB i Norge og Nationalbanken ud til at kunne hive en stor gevinst hjem.

Tidligere har både politikere og andre iagttagere luftet bekymringer om salget af Nets, da det potentielt kan udløse gebyrer på eksempelvis dankortet.

De mulige købere har i de seneste uger været i Nets' datarum for at inspicere, hvad de egentlig betaler for.

Den mulige køberes rundtur i Nets' datarum kan du læse mere om her.

Læs også:
Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt

Advarsel: Nets-salg kan åbne døren for it-spioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere