Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Fem firmaer står tilbage som købere af Nets

NemID- og dankort-selskabet Nets har fem mulige købere, som angiveligt er klar til at lægge en håndfuld milliarder mere end forventet for virksomheden. Se finalefeltet her.

Kampen om at købe betalings- og it-virksomheden Nets er gået ind i sin sidste fase.

Nu skulle der således kun være fem bejlere tilbage til at byde på selskabet bag NemID, dankortet og betalingsservice.

De fem bejlere er den franske it-virksomhed Atos og dernæst en trio bestående af danske ATP sammen med de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bains i et konsortium.

Den tredje mulige køber er Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, mens et fjerde bud på en køber er den amerikanske kapitalfond Permira i fællesskab med canadiske CPPIB. Til sidst regnes også den amerikanske kapitalfond Silver Lake med i finalefeltet om at købe Nets.

Det beretter TV 2 Finans.

Købsprisen skruet i vejret

Dermed har internationale finansgiganter som Mastercard og en alliance mellem Goldman Sachs og EQT tilsyneladende kastet håndklæderne i ringen som mulige købere af Nets.

Den store indledende interesse har samtidig skruet priserne op på Nets, som angiveligt står til at blive købt for et beløb mellem 12 og 15 milliarder kroner, hvor vurderingen ellers lød på et sted mellem 9 og 10 milliarder kroner i første omgang.

Dermed ser ejerkredsen bestående af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt storaktionærerne Danske Bank, Nordea, DnB i Norge og Nationalbanken ud til at kunne hive en stor gevinst hjem.

Tidligere har både politikere og andre iagttagere luftet bekymringer om salget af Nets, da det potentielt kan udløse gebyrer på eksempelvis dankortet.

De mulige købere har i de seneste uger været i Nets' datarum for at inspicere, hvad de egentlig betaler for.

Den mulige køberes rundtur i Nets' datarum kan du læse mere om her.

Læs også:
Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt

Advarsel: Nets-salg kan åbne døren for it-spioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere