Artikel top billede

Forældre farer i flæsket på Google efter børns app-køb

Børn kan bruge mindre formuer på våben og tillægsydelser i apps, hvilket får flere forældre til at fare i flint og gøre klar til retssager. Denne gang er det verdens største smartphone-platform Android, der står for skud.

Google ser ud til at skulle igennem den juridiske vridemaskine, efter at flere forældre nu samler kræfterne til en retssag mod selskabet bag Android-platformen.

For på de mobile Android-maskiner har forældrenes børn foretaget såkaldte in-app-køb, altså tillægskøb af våben og udstyr foretaget fra applikationer, som er hentet ned på telefonen.

En mor fra New York i USA har fået nok af ekstraregningerne, efter at hendes søn på fem år har brugt 210 kroner på digitale krystaller, fem minutter efter at han havde hentet det ellers gratis spil 'Marvel Run Jump Smash'.

På vegne af hende selv og flere forældre går hun nu rettens vej for at undgå, at hendes søn fremover bruger flere penge på tillægsydelserne i apps, skriver BBC

Advokater: Ulovlig profit
Advokatfirmaet Berger & Montague, der repræsenterer forældrene i sagen mod Google, har udsendt en meddelelse, der lyder således:

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn, og ved at give dem tilladelse til på nem vis at få en regning for værdiløse spil-værdier. Derudover fejler Google ved, at der ikke er indopereret fornuftige kontrolinstanser som eksempelvis et password ved betalingen."

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn"

Google har ifølge endnu ikke responderet på anklagen, men selskabet kan måske kigge over mod superkonkurrenten fra Apple, der sidste år var igennem flere sager af lignende art.

Sådan gik det Apple

I alt fik Apple 37.000 klager og måtte slippe minimum 180 millioner kroner til vrede forældre samt love at fremskaffe kundernes samtykke til fremtidige handler, så børn ikke bare kan slippe afsted med at bruge hundredvis eller ligefrem tusindvis af kroner fra mor og fars kreditkort.

Også danske Apple-forbrugere har klaget over Apples in-app-køb, hvilket de har haft en vis succes med.

Derfor er det en nærliggende tanke, at også arrige danske forældre til børn med Android-telefoner og spenderbukserne på, vil gå til Forbrugerombudsmanden, hvis de har oplevet et stort in-app-forbrug fra børnenes side.

Børnenes forbrug har typisk fungeret ved, at når først forældrene har logget på enheden, så kan børnene bare handle ind i 15 minutter.

Det skete blandt andet for syvårige danske Karla, der købte tillægsydelser for mere end 10.000 kroner

Derfor er de europæiske forbrugerombudsmænd gået sammen for at kigge på blandt andet det 15 minutters købsvindue. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Apple tvunget til tilbagebetaling for børns app-køb

Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere