Artikel top billede

Forældre farer i flæsket på Google efter børns app-køb

Børn kan bruge mindre formuer på våben og tillægsydelser i apps, hvilket får flere forældre til at fare i flint og gøre klar til retssager. Denne gang er det verdens største smartphone-platform Android, der står for skud.

Google ser ud til at skulle igennem den juridiske vridemaskine, efter at flere forældre nu samler kræfterne til en retssag mod selskabet bag Android-platformen.

For på de mobile Android-maskiner har forældrenes børn foretaget såkaldte in-app-køb, altså tillægskøb af våben og udstyr foretaget fra applikationer, som er hentet ned på telefonen.

En mor fra New York i USA har fået nok af ekstraregningerne, efter at hendes søn på fem år har brugt 210 kroner på digitale krystaller, fem minutter efter at han havde hentet det ellers gratis spil 'Marvel Run Jump Smash'.

På vegne af hende selv og flere forældre går hun nu rettens vej for at undgå, at hendes søn fremover bruger flere penge på tillægsydelserne i apps, skriver BBC

Advokater: Ulovlig profit
Advokatfirmaet Berger & Montague, der repræsenterer forældrene i sagen mod Google, har udsendt en meddelelse, der lyder således:

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn, og ved at give dem tilladelse til på nem vis at få en regning for værdiløse spil-værdier. Derudover fejler Google ved, at der ikke er indopereret fornuftige kontrolinstanser som eksempelvis et password ved betalingen."

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn"

Google har ifølge endnu ikke responderet på anklagen, men selskabet kan måske kigge over mod superkonkurrenten fra Apple, der sidste år var igennem flere sager af lignende art.

Sådan gik det Apple

I alt fik Apple 37.000 klager og måtte slippe minimum 180 millioner kroner til vrede forældre samt love at fremskaffe kundernes samtykke til fremtidige handler, så børn ikke bare kan slippe afsted med at bruge hundredvis eller ligefrem tusindvis af kroner fra mor og fars kreditkort.

Også danske Apple-forbrugere har klaget over Apples in-app-køb, hvilket de har haft en vis succes med.

Derfor er det en nærliggende tanke, at også arrige danske forældre til børn med Android-telefoner og spenderbukserne på, vil gå til Forbrugerombudsmanden, hvis de har oplevet et stort in-app-forbrug fra børnenes side.

Børnenes forbrug har typisk fungeret ved, at når først forældrene har logget på enheden, så kan børnene bare handle ind i 15 minutter.

Det skete blandt andet for syvårige danske Karla, der købte tillægsydelser for mere end 10.000 kroner

Derfor er de europæiske forbrugerombudsmænd gået sammen for at kigge på blandt andet det 15 minutters købsvindue. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Apple tvunget til tilbagebetaling for børns app-køb

Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.