Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kendt pc-firma storopkøber mobil-patenter: Storoffensiv på vej

Kendt pc-firma retter alle kanoner ind mod kommende stor-offensiv på smartphone-markedet.

Kinesiske Lenovo lægger mere end halv milliard kroner på bordet for 21 patenter inden for 3G- og 4G-teknologier fra amerikanske Unwired Planet, der udvikler mobile teknologier.

Det kinesiske selskab pønser på at købe Motorola Mobility af Google for omkring 15 milliarder kroner.

Det er hensigten, at de 21 mobil-patenter skal anvendes i forbindelse med dette opkøb, som du kan læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris

Hertil kommer, at Unwired Planet giver Lenovo adgang til selskabets øvrige patenter via en omfattende licensaftale.

Lenovo er mest kendt som pc-producent, men selskabet har i den senere tid sat alle sejl for at vinde fodfæste på det buldrende marked for mobile enheder.

Det er ikke mindst sket, fordi pc-markedet er under neddrosling, mens salget af de mobile enheder vinder frem.

Det kan du læse mere om her: Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013

Lenovo mener, at det med købet af amerikanske Motorola Mobility kan få et eftertragtet brohoved ind på det store amerikanske marked.

Det er kinesernes plan, at Motorola skal bestå som selvstændigt varemærke.

Kan holde ryggen fri

Hertil kommer, at opkøbet af Motorola kan være med til at holde Lenovo fri af de opslidende og udbredte juridiske slagsmål om patenter og teknologiske rettigheder, der gennemsyrer telebranchen på kryds og tværs.

Med købet følger der nemlig mere end 2.000 patenter på forskellige mobil-teknologier og lignende, ligesom selskabet får adgang til Googles meget omfattende bibliotek af patenter.

Lenovo har ligeledes i den senere tid købt IBM's x86-serverforretning, som du kan læse mere om her.

Google betalte for blot et par år siden 70 milliarder kroner for Motorola Mobility, som Lenovo altså nu betaler godt 16 milliarder kroner.

Det skyldes, at Google siden opkøbet har skrællet Motorola for netop patenter - faktisk omkring 17.000 af slagsen - mens salget af telefoner langt fra har levet op til forventningerne.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Analyse: Derfor slipper Google for et problembarn med salget af Motorola

Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere