Artikel top billede

Kendt pc-firma storopkøber mobil-patenter: Storoffensiv på vej

Kendt pc-firma retter alle kanoner ind mod kommende stor-offensiv på smartphone-markedet.

Kinesiske Lenovo lægger mere end halv milliard kroner på bordet for 21 patenter inden for 3G- og 4G-teknologier fra amerikanske Unwired Planet, der udvikler mobile teknologier.

Det kinesiske selskab pønser på at købe Motorola Mobility af Google for omkring 15 milliarder kroner.

Det er hensigten, at de 21 mobil-patenter skal anvendes i forbindelse med dette opkøb, som du kan læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris

Hertil kommer, at Unwired Planet giver Lenovo adgang til selskabets øvrige patenter via en omfattende licensaftale.

Lenovo er mest kendt som pc-producent, men selskabet har i den senere tid sat alle sejl for at vinde fodfæste på det buldrende marked for mobile enheder.

Det er ikke mindst sket, fordi pc-markedet er under neddrosling, mens salget af de mobile enheder vinder frem.

Det kan du læse mere om her: Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013

Lenovo mener, at det med købet af amerikanske Motorola Mobility kan få et eftertragtet brohoved ind på det store amerikanske marked.

Det er kinesernes plan, at Motorola skal bestå som selvstændigt varemærke.

Kan holde ryggen fri

Hertil kommer, at opkøbet af Motorola kan være med til at holde Lenovo fri af de opslidende og udbredte juridiske slagsmål om patenter og teknologiske rettigheder, der gennemsyrer telebranchen på kryds og tværs.

Med købet følger der nemlig mere end 2.000 patenter på forskellige mobil-teknologier og lignende, ligesom selskabet får adgang til Googles meget omfattende bibliotek af patenter.

Lenovo har ligeledes i den senere tid købt IBM's x86-serverforretning, som du kan læse mere om her.

Google betalte for blot et par år siden 70 milliarder kroner for Motorola Mobility, som Lenovo altså nu betaler godt 16 milliarder kroner.

Det skyldes, at Google siden opkøbet har skrællet Motorola for netop patenter - faktisk omkring 17.000 af slagsen - mens salget af telefoner langt fra har levet op til forventningerne.

Læs også:

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Analyse: Derfor slipper Google for et problembarn med salget af Motorola

Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere