Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC: Sådan banker vi konkurrenterne med Danmarks bedste mobilnetværk

Både Telenor og TDC hævder at sidde på Danmarks bedste mobilnetværk. TDC fremhæver, at selskabet har et kinesisk es i ærmet, der kan tvinge konkurrenterne i knæ.

Teleselskaberne kæmper benhårdt om at kunne markedsføre Danmarks bedste mobilnetværk.

I onsdags hævdede Telenor, at selskabet har Danmarks bedste mobilnetværk.

I dag, fredag, er turen så kommet til TDC, der har trommet sammen til pressemøde under overskriften 'Danmarks bedste mobilnetværk', der planmæssigt skal stå klar i februar 2015.

Men både TDC og Telenor kan jo ikke have Danmarks bedste mobilnetværk.

Og her mener TDC's it-direktør, Peter Trier Schleidt, at have en triumf i ærmet i form af den fire milliarder kroner-kontrakt, som TDC har indgået med sin kinesiske mobilleverandør Huawei frem til 2018.

"Hvis vi på et tidspunkt skulle komme i den uheldige situation, at nogen har et bedre netværk end os, vil Huawei opgradere, så vi igen har det bedste netværk," forklarer Peter Trier Schleidt.

Kontrol med at være bedst
Huawei-opgraderingerne er en del af kontrakten mellem TDC og det kinesiske netværksselskab.

I praksis kan opgraderinger komme på tale, når de to virksomheder halvårligt måler på 21 parametre over seks services.

De seks er tale, sms/mms, browsing, streaming, mails og up- og downloadhastigheder afprøvet på 'førende handsets' i TDC og konkurrenternes netværk over hele landet.

Bliver det konstateret, at TDC's netværk er dårligere, må Huawei på banen for at toptune teknologien.

Kan blive et kapløb i biler
I teorien kunne Telenor eller en anden teleudbyder så køre efter TDC/Huawei-teknikernes biler og gå ind og skrue op for sin kapacitet eller hastighed, lige efter TDC har været i et område.

Det ville efterlade TDC med landets næstbedste mobilnetværk i det givne område i det næste halve år.

Men det scenarie er ret usandsynligt, mener Peter Trier Schleidt.

"Hvis konkurrenterne ikke har de samme aftaler, som vi har med Huawei, må de jo bare blive ved med at poste penge i netværket. Vi har indgået en aftale med en stor leverandør, der har råd til hele tiden at udbygge netværket," forklarer it-direktøren.

"Samtidig kan vi sige med denne kontraktform, at jo bedre konkurrenterne bygger deres net, jo bedre bliver vores også," lyder det fra Peter Trier Schleidt.

Læs også:

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.