Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Sådan banker vi konkurrenterne med Danmarks bedste mobilnetværk

Både Telenor og TDC hævder at sidde på Danmarks bedste mobilnetværk. TDC fremhæver, at selskabet har et kinesisk es i ærmet, der kan tvinge konkurrenterne i knæ.

Teleselskaberne kæmper benhårdt om at kunne markedsføre Danmarks bedste mobilnetværk.

I onsdags hævdede Telenor, at selskabet har Danmarks bedste mobilnetværk.

I dag, fredag, er turen så kommet til TDC, der har trommet sammen til pressemøde under overskriften 'Danmarks bedste mobilnetværk', der planmæssigt skal stå klar i februar 2015.

Men både TDC og Telenor kan jo ikke have Danmarks bedste mobilnetværk.

Og her mener TDC's it-direktør, Peter Trier Schleidt, at have en triumf i ærmet i form af den fire milliarder kroner-kontrakt, som TDC har indgået med sin kinesiske mobilleverandør Huawei frem til 2018.

"Hvis vi på et tidspunkt skulle komme i den uheldige situation, at nogen har et bedre netværk end os, vil Huawei opgradere, så vi igen har det bedste netværk," forklarer Peter Trier Schleidt.

Kontrol med at være bedst

Huawei-opgraderingerne er en del af kontrakten mellem TDC og det kinesiske netværksselskab.

I praksis kan opgraderinger komme på tale, når de to virksomheder halvårligt måler på 21 parametre over seks services.

De seks er tale, sms/mms, browsing, streaming, mails og up- og downloadhastigheder afprøvet på 'førende handsets' i TDC og konkurrenternes netværk over hele landet.

Bliver det konstateret, at TDC's netværk er dårligere, må Huawei på banen for at toptune teknologien.

Kan blive et kapløb i biler

I teorien kunne Telenor eller en anden teleudbyder så køre efter TDC/Huawei-teknikernes biler og gå ind og skrue op for sin kapacitet eller hastighed, lige efter TDC har været i et område.

Det ville efterlade TDC med landets næstbedste mobilnetværk i det givne område i det næste halve år.

Men det scenarie er ret usandsynligt, mener Peter Trier Schleidt.

"Hvis konkurrenterne ikke har de samme aftaler, som vi har med Huawei, må de jo bare blive ved med at poste penge i netværket. Vi har indgået en aftale med en stor leverandør, der har råd til hele tiden at udbygge netværket," forklarer it-direktøren.

"Samtidig kan vi sige med denne kontraktform, at jo bedre konkurrenterne bygger deres net, jo bedre bliver vores også," lyder det fra Peter Trier Schleidt.

Læs også:

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere