Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC: Sådan banker vi konkurrenterne med Danmarks bedste mobilnetværk

Både Telenor og TDC hævder at sidde på Danmarks bedste mobilnetværk. TDC fremhæver, at selskabet har et kinesisk es i ærmet, der kan tvinge konkurrenterne i knæ.

Teleselskaberne kæmper benhårdt om at kunne markedsføre Danmarks bedste mobilnetværk.

I onsdags hævdede Telenor, at selskabet har Danmarks bedste mobilnetværk.

I dag, fredag, er turen så kommet til TDC, der har trommet sammen til pressemøde under overskriften 'Danmarks bedste mobilnetværk', der planmæssigt skal stå klar i februar 2015.

Men både TDC og Telenor kan jo ikke have Danmarks bedste mobilnetværk.

Og her mener TDC's it-direktør, Peter Trier Schleidt, at have en triumf i ærmet i form af den fire milliarder kroner-kontrakt, som TDC har indgået med sin kinesiske mobilleverandør Huawei frem til 2018.

"Hvis vi på et tidspunkt skulle komme i den uheldige situation, at nogen har et bedre netværk end os, vil Huawei opgradere, så vi igen har det bedste netværk," forklarer Peter Trier Schleidt.

Kontrol med at være bedst
Huawei-opgraderingerne er en del af kontrakten mellem TDC og det kinesiske netværksselskab.

I praksis kan opgraderinger komme på tale, når de to virksomheder halvårligt måler på 21 parametre over seks services.

De seks er tale, sms/mms, browsing, streaming, mails og up- og downloadhastigheder afprøvet på 'førende handsets' i TDC og konkurrenternes netværk over hele landet.

Bliver det konstateret, at TDC's netværk er dårligere, må Huawei på banen for at toptune teknologien.

Kan blive et kapløb i biler
I teorien kunne Telenor eller en anden teleudbyder så køre efter TDC/Huawei-teknikernes biler og gå ind og skrue op for sin kapacitet eller hastighed, lige efter TDC har været i et område.

Det ville efterlade TDC med landets næstbedste mobilnetværk i det givne område i det næste halve år.

Men det scenarie er ret usandsynligt, mener Peter Trier Schleidt.

"Hvis konkurrenterne ikke har de samme aftaler, som vi har med Huawei, må de jo bare blive ved med at poste penge i netværket. Vi har indgået en aftale med en stor leverandør, der har råd til hele tiden at udbygge netværket," forklarer it-direktøren.

"Samtidig kan vi sige med denne kontraktform, at jo bedre konkurrenterne bygger deres net, jo bedre bliver vores også," lyder det fra Peter Trier Schleidt.

Læs også:

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"