Her er konsekvenserne af Nets-salg til kapitalfonde

ComputerViews: Det får konsekvenser, at et konsortie af kapitalfonde nu overtager Nets, der står bag Betalingsservice, Dankort og NemID. Se nogle af dem her.

ComputerViews: Pennen har dårligt nok sluppet den stiplede underskriftslinie på købskontrakten på Nets, før de nye kapitalfonds-ejere af Nets har luftet deres endelige mål for selskabet, der står bag blandt andet Dankortet, Betalingsservice og NemID.

Læs også: Nets solgt - her er den nye ejer.

De nye ejere - de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent International samt danske ATP - sigter nemlig efter en lukrativ exit i form af en børsnotering af Nets om fem-syv år.

Det vil kræve markante tiltag at nå derhen for Nets - ikke mindst i lyset af, at de 17 milliarder kroner, som konsortiet vil betale for Nets, er markant over den oprindelige vurderingspris på omkring 10 milliarder kroner.

Ganske vist siger Nets' formand, Nordea-direktør Peter Lybecker, i forbindelse med salget, at 'det vigtigste for Nets' bestyrelse har været at vælge den bedste ejer med en klar forståelse for den rolle, som Nets spiller i samfundet.'

Men mon ikke, at Nets' bestyrelse - indsat af en række banker (der jo nok ved, hvad penge er værd) - først og fremmest har kigget på størrelsen af de beløb, som de fem bydere har budt og uden yderligere skelen til de for de næringsdrivende banker mere perifere overvejelser har valgt den største pose penge?

I hvert fald bød det vindende konsortie angiveligt markant højere pris end de øvrige bydere, som du kan læse mere om her.

Faktisk svarer prisen på 17 milliarder kroner til næsten 23 gange Nets' driftsindtjening for 2012 - altså en høj pris, der indikerer, at kapitalfondene har en plan.

Konsekvenserne
De penge skal nemlig hentes hjem igen - plus det ønskede afkast, som køberne sigter efter vil være i mange-millioner kroners-klassen, når Nets skal sendes videre, og gevinsten hentes hjem.

Det vil kræve både, at Nets får nedbragt sine omkostninger med flere hundrede millioner kroner, samt at omsætningen skal stige.

Kapitalfondene sveder dog næppe over opgaven, for det er noget, som de har prøvet før.

"Vi vil bidrage med en stærk ekspertise inden for virksomhedsdrift og vil gøre alt for at støtte ledelsens arbejde med at styrke væksten og realisere potentialet i Nets," som Bain Capital meddeler i forbindelse med købet.
Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske usikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende reguleringer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.