Her er konsekvenserne af Nets-salg til kapitalfonde

ComputerViews: Det får konsekvenser, at et konsortie af kapitalfonde nu overtager Nets, der står bag Betalingsservice, Dankort og NemID. Se nogle af dem her.

ComputerViews: Pennen har dårligt nok sluppet den stiplede underskriftslinie på købskontrakten på Nets, før de nye kapitalfonds-ejere af Nets har luftet deres endelige mål for selskabet, der står bag blandt andet Dankortet, Betalingsservice og NemID.

Læs også: Nets solgt - her er den nye ejer.

De nye ejere - de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent International samt danske ATP - sigter nemlig efter en lukrativ exit i form af en børsnotering af Nets om fem-syv år.

Det vil kræve markante tiltag at nå derhen for Nets - ikke mindst i lyset af, at de 17 milliarder kroner, som konsortiet vil betale for Nets, er markant over den oprindelige vurderingspris på omkring 10 milliarder kroner.

Ganske vist siger Nets' formand, Nordea-direktør Peter Lybecker, i forbindelse med salget, at 'det vigtigste for Nets' bestyrelse har været at vælge den bedste ejer med en klar forståelse for den rolle, som Nets spiller i samfundet.'

Men mon ikke, at Nets' bestyrelse - indsat af en række banker (der jo nok ved, hvad penge er værd) - først og fremmest har kigget på størrelsen af de beløb, som de fem bydere har budt og uden yderligere skelen til de for de næringsdrivende banker mere perifere overvejelser har valgt den største pose penge?

I hvert fald bød det vindende konsortie angiveligt markant højere pris end de øvrige bydere, som du kan læse mere om her.

Faktisk svarer prisen på 17 milliarder kroner til næsten 23 gange Nets' driftsindtjening for 2012 - altså en høj pris, der indikerer, at kapitalfondene har en plan.

Konsekvenserne
De penge skal nemlig hentes hjem igen - plus det ønskede afkast, som køberne sigter efter vil være i mange-millioner kroners-klassen, når Nets skal sendes videre, og gevinsten hentes hjem.

Det vil kræve både, at Nets får nedbragt sine omkostninger med flere hundrede millioner kroner, samt at omsætningen skal stige.

Kapitalfondene sveder dog næppe over opgaven, for det er noget, som de har prøvet før.

"Vi vil bidrage med en stærk ekspertise inden for virksomhedsdrift og vil gøre alt for at støtte ledelsens arbejde med at styrke væksten og realisere potentialet i Nets," som Bain Capital meddeler i forbindelse med købet.
Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.