Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er Nets' fremtid - så vildt kan det blive

Overblik: De nye ejere af selskabet bag NemID, Dankort og Betalingsservice øjner en stor fremtid for selskabet. Få overblikket over det store salg af Nets.

De nye vækst-hungrende ejere af Nets ser en stor fremtid for selskabet, der står bag NemID, Betalingsservice og Dankort.

De nye ejere - kapitalfondene Bain Capital og Advent International samt danske ATP (der overtager blot 5,5 procent af Nets) - lægger hele 17 milliarder kroner på bordet for selskabet.

De penge skal forrentes med angiveligt med op mod 20 procent årligt, indtil Nets efter planen skal børsnoteres om fem-syv år.

Det betyder, at omkostningerne skal nedbringes, og omsætningen skal op.

De nye ejere vil blandt andet investere i nye it-systemer, ligesom de på klassisk kapitalfond-manér belåner selskabet voldsomt, så skatten bringes ned.

Og så øjner de nye ejere store vækstmuligheder for selskabet, som de sigter efter skal ekspandere massivt i de kommende år - blandt andet i Norden, hvor det er målet, at Nets bliver det absolut førende betalingsfirma.

Få overblikket over det store salg af Nets.

Klik videre på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


Nets solgt - her er den nye ejer
Firmaet bag danskernes NemID, Nets, er netop blevet solgt til en ny ejer for et milliardbeløb. Børsnotering af Nets kan vente forude.


Her er konsekvenserne af Nets-salg til kapitalfonde
ComputerViews: Det får konsekvenser, at et konsortie af kapitalfonde nu overtager Nets, der står bag Betalingsservice, Dankort og NemID. Se nogle af dem her.


Nye Nets-ejere vil investere i it for mange millioner
De nye ejere er på vej med massive it-investeringer i Nets.


Efter Nets-salg: Her er de største danske it-handler
Nets er blevet solgt for et tocifret milliardbeløb. Her er en række tidligere store danske it-handler, som har født flere af landet it-milliardærer.


Nets meget tæt på salg: Solo-forhandlinger i gang med køber
Nets i gang med eksklusiv-forhandlinger med mulig køber. Se her, hvem der står til at overtage Nets. Handel kan være på plads inden påske.


Flertal ikke i tvivl: Derfor er det en rigtig god ide at sælge Nets
Et stort flertal i Folketinget er ikke i tvivl: Det er en rigtig god ide at sælge Nets, der står bag bankernes betalingssystem. Se hvorfor her.


Politisk krav: Stop salget af Nets
Det planlagte salg af Nets vil sende den nationale login-løsning helt ud af kontrol. Derfor skal det stoppes.


Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?
ComputerViews: Inden længe skal Nets sælges til én af fem bejlere, og der er flere ting i den handel, der vækker minder om de sidste ugers Dong-hysterier. Har vi noget at frygte, når Nets bliver solgt?


Online-butikker kræver millioner retur fra Nets
Kunstigt opskruede gebyrer på Dankort-betalinger har kostet online-butikker dyrt. Nu går de rettens vej for at få deres penge tilbage.


Fem firmaer står tilbage som købere af Nets
NemID- og dankort-selskabet Nets har fem mulige købere, som angiveligt er klar til at lægge en håndfuld milliarder mere end forventet for virksomheden. Se finalefeltet her.


Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet
I de kommende dage vil mulige købere af Nets, der blandt andet står bag NemID, granske virksomheden fra top til tå.


It-råd: Nu skal vi have alternativer til NemID
Konkurrence på digitale login-systemer skal give bedre sikkerhed for brugere og virksomheder. Tiden er klar til at åbne markedet for alternativer til NemID, lyder det fra Rådet for Digital Sikkerhed.


Nets bekræfter salgsplaner: Her er de mulige købere
Nets, der ejer NemID, bekræfter, at et salg er på vej. En stribe it-giganter nævnes af bestyrelsesformanden som konkurrenter. Flere kan også være mulige købere, hedder det.


Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt
På grund af senere idriftsættelse end oprindeligt aftalt løber Nets' opgave med NemID cirka et år længere. Samtidig er Nets sat til salg.


Advarsel: Nets-salg kan åbne døren for it-spioner
Frasalg af fundamental it-infrastruktur som eksempelvis NemID til udenlandske selskaber vækker stor bekymring. Danmark bliver et sårbart land for it-kriminalitet, lyder advarslen.


Avis: Nets sat til salg for 10 milliarder kroner
Betalingskort-udbyderen Nets er angiveligt sat til salg for op mod 10 milliarder kroner. Nogle af verdens største finansvirksomheder og kapitalfonde er angivet som potentielle købere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere