Artikel top billede

USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare

Stadig flere bærbare computere kommer med færre stik og kræver sære dongles. Løsningen er en USB 3.0-dock, som udvider din pc's muligheder. Se testen her.

Få meget mere ud af din tynde bærbare

Først blev diskettedrevet flået ud. Så røg CD/DVD-drevet på din bærbare. I stedet har din mobile makker fået lav vægt, en kraftig processor, lang batterilevetid og en slank profil.

Men ud over tabet af DVD-drevet er bagsiden af de slanke modeller, at der ofte kun er plads til få USB-stik, og at forbindelser som VGA eller HDMI kræver en dongle.

Det er ikke mindst sandt på den Microsoft Surface Pro 2, som har været denne anmelders rejsemakker, siden den skubbede Macbook Air ud sidste år. For mens Surface-modellerne kan det samme som en normal bærbar, er der én USB 3.0-port, et stik til høretelefoner og et lille displayport-stik - og intet andet.

USB 3.0-dock giver flere stik

Det er her, en USB 3.0-baseret dock, som den USB3SDOCKHDV fra StarTech vi tester her, har sin eksistensberettigelse. For med blot én USB 3.0-port (og 230 volt) får du adgang til alle de muligheder, som en stationær normalt vil stå for.

Dermed bliver vores Surface Pro 2 noget mere alsidig.

På grund af behovet for 230 volt og en længde på 26 centimeter samt en bredde på 8 centimeter er løsningen ikke så mobil som de mange dongles, jeg normalt rejser med, men til gengæld er løsningen samlet i én boks.

Selve designet er blot en sort boks med rundede hjørner, hvor du i siden tilslutter strømmen samt USB 3.0-stikket.

Men det er på bagsiden, at produktet viser sit værd. Her finder du DVI-, HDMI- og VGA-stik til en monitor eller et tv samt stik til 1 gigabit-netværk, udgang til mikrofon og høretelefoner samt 3 USB 3.0-porte.

Dermed kan du både have keyboard, mus, kablet opkobling og ekstern skærm tilsluttet på samme tid - med en ekstra USB-port reserveret til USB-nøgler eller en kortlæser.

Det eneste vi umiddelbart savnede var en lille diode, som kan vise, hvorvidt der er sat strøm til docken eller ej. En detalje, men en meget rar detalje, når man skal fejlsøge, hvorfor der ikke kommer et billede på skærmen.

StarTech USB 3.0-dock i brug

Docken og dens mange funktioner kræver selvfølgelig en driver for at få lyd, billede og net op at stå.

Lidt ironisk kommer driverne til StarTech-docken på en CD, som de fleste ultrabooks netop ikke kan rumme. Heldigvis kan driverne også hentes fra StarTechs hjemmeside i den seneste udgave, og efter at have hentet en 49 megabyte fil og genstartet en enkelt gang var vi i gang med docken.

Vores test af StarTechs USB3SDOCKHDV viste, at forbindelsen til USB-enheder var uden problemer, og at skærmen, som vi koblede til vores Surface Pro 2, viste indholdet uden problemer. Vi har tidligere været ude for, at andre USB-docks fik selv en hurtig værts-computer til at blive sløv og hakke, specielt når der skulle vises video på den eksterne skærm.

Det oplevede vi heldigvis ikke med StarTechs, men grafikfunktionerne i docken er selvfølgelig ikke til 3D-spil - men video klarede den uden problemer, selv i HD.

USB-docks er dog ikke gratis. StarTechs ligger på knap 1.100 kroner og udgør dermed hurtigt en ekstraudgift på 20 procent oven i købet af en ny computer.

På den anden side kan køb af en USB 3.0 hub og diverse dongles til VGA og HDMI hurtigt løbe op i det samme beløb - uden at du får den lettelse, som det er at kunne sætte sin bærbare pc til ét stik og så bare bruge den uden at fumle med kabler.
IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Informationsspecialister i PET

Saab Danmark A/S

Security Architect

Netcompany

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere