Artikel top billede

USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare

Stadig flere bærbare computere kommer med færre stik og kræver sære dongles. Løsningen er en USB 3.0-dock, som udvider din pc's muligheder. Se testen her.

Få meget mere ud af din tynde bærbare

Først blev diskettedrevet flået ud. Så røg CD/DVD-drevet på din bærbare. I stedet har din mobile makker fået lav vægt, en kraftig processor, lang batterilevetid og en slank profil.

Men ud over tabet af DVD-drevet er bagsiden af de slanke modeller, at der ofte kun er plads til få USB-stik, og at forbindelser som VGA eller HDMI kræver en dongle.

Det er ikke mindst sandt på den Microsoft Surface Pro 2, som har været denne anmelders rejsemakker, siden den skubbede Macbook Air ud sidste år. For mens Surface-modellerne kan det samme som en normal bærbar, er der én USB 3.0-port, et stik til høretelefoner og et lille displayport-stik - og intet andet.

USB 3.0-dock giver flere stik

Det er her, en USB 3.0-baseret dock, som den USB3SDOCKHDV fra StarTech vi tester her, har sin eksistensberettigelse. For med blot én USB 3.0-port (og 230 volt) får du adgang til alle de muligheder, som en stationær normalt vil stå for.

Dermed bliver vores Surface Pro 2 noget mere alsidig.

På grund af behovet for 230 volt og en længde på 26 centimeter samt en bredde på 8 centimeter er løsningen ikke så mobil som de mange dongles, jeg normalt rejser med, men til gengæld er løsningen samlet i én boks.

Selve designet er blot en sort boks med rundede hjørner, hvor du i siden tilslutter strømmen samt USB 3.0-stikket.

Men det er på bagsiden, at produktet viser sit værd. Her finder du DVI-, HDMI- og VGA-stik til en monitor eller et tv samt stik til 1 gigabit-netværk, udgang til mikrofon og høretelefoner samt 3 USB 3.0-porte.

Dermed kan du både have keyboard, mus, kablet opkobling og ekstern skærm tilsluttet på samme tid - med en ekstra USB-port reserveret til USB-nøgler eller en kortlæser.

Det eneste vi umiddelbart savnede var en lille diode, som kan vise, hvorvidt der er sat strøm til docken eller ej. En detalje, men en meget rar detalje, når man skal fejlsøge, hvorfor der ikke kommer et billede på skærmen.

StarTech USB 3.0-dock i brug

Docken og dens mange funktioner kræver selvfølgelig en driver for at få lyd, billede og net op at stå.

Lidt ironisk kommer driverne til StarTech-docken på en CD, som de fleste ultrabooks netop ikke kan rumme. Heldigvis kan driverne også hentes fra StarTechs hjemmeside i den seneste udgave, og efter at have hentet en 49 megabyte fil og genstartet en enkelt gang var vi i gang med docken.

Vores test af StarTechs USB3SDOCKHDV viste, at forbindelsen til USB-enheder var uden problemer, og at skærmen, som vi koblede til vores Surface Pro 2, viste indholdet uden problemer. Vi har tidligere været ude for, at andre USB-docks fik selv en hurtig værts-computer til at blive sløv og hakke, specielt når der skulle vises video på den eksterne skærm.

Det oplevede vi heldigvis ikke med StarTechs, men grafikfunktionerne i docken er selvfølgelig ikke til 3D-spil - men video klarede den uden problemer, selv i HD.

USB-docks er dog ikke gratis. StarTechs ligger på knap 1.100 kroner og udgør dermed hurtigt en ekstraudgift på 20 procent oven i købet af en ny computer.

På den anden side kan køb af en USB 3.0 hub og diverse dongles til VGA og HDMI hurtigt løbe op i det samme beløb - uden at du får den lettelse, som det er at kunne sætte sin bærbare pc til ét stik og så bare bruge den uden at fumle med kabler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital