Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

USB-dock test: Få meget mere ud af din tynde bærbare

Stadig flere bærbare computere kommer med færre stik og kræver sære dongles. Løsningen er en USB 3.0-dock, som udvider din pc's muligheder. Se testen her.

Få meget mere ud af din tynde bærbare

Først blev diskettedrevet flået ud. Så røg CD/DVD-drevet på din bærbare. I stedet har din mobile makker fået lav vægt, en kraftig processor, lang batterilevetid og en slank profil.

Men ud over tabet af DVD-drevet er bagsiden af de slanke modeller, at der ofte kun er plads til få USB-stik, og at forbindelser som VGA eller HDMI kræver en dongle.

Det er ikke mindst sandt på den Microsoft Surface Pro 2, som har været denne anmelders rejsemakker, siden den skubbede Macbook Air ud sidste år. For mens Surface-modellerne kan det samme som en normal bærbar, er der én USB 3.0-port, et stik til høretelefoner og et lille displayport-stik - og intet andet.

USB 3.0-dock giver flere stik

Det er her, en USB 3.0-baseret dock, som den USB3SDOCKHDV fra StarTech vi tester her, har sin eksistensberettigelse. For med blot én USB 3.0-port (og 230 volt) får du adgang til alle de muligheder, som en stationær normalt vil stå for.

Dermed bliver vores Surface Pro 2 noget mere alsidig.

På grund af behovet for 230 volt og en længde på 26 centimeter samt en bredde på 8 centimeter er løsningen ikke så mobil som de mange dongles, jeg normalt rejser med, men til gengæld er løsningen samlet i én boks.

Selve designet er blot en sort boks med rundede hjørner, hvor du i siden tilslutter strømmen samt USB 3.0-stikket.

Men det er på bagsiden, at produktet viser sit værd. Her finder du DVI-, HDMI- og VGA-stik til en monitor eller et tv samt stik til 1 gigabit-netværk, udgang til mikrofon og høretelefoner samt 3 USB 3.0-porte.

Dermed kan du både have keyboard, mus, kablet opkobling og ekstern skærm tilsluttet på samme tid - med en ekstra USB-port reserveret til USB-nøgler eller en kortlæser.

Det eneste vi umiddelbart savnede var en lille diode, som kan vise, hvorvidt der er sat strøm til docken eller ej. En detalje, men en meget rar detalje, når man skal fejlsøge, hvorfor der ikke kommer et billede på skærmen.

StarTech USB 3.0-dock i brug

Docken og dens mange funktioner kræver selvfølgelig en driver for at få lyd, billede og net op at stå.

Lidt ironisk kommer driverne til StarTech-docken på en CD, som de fleste ultrabooks netop ikke kan rumme. Heldigvis kan driverne også hentes fra StarTechs hjemmeside i den seneste udgave, og efter at have hentet en 49 megabyte fil og genstartet en enkelt gang var vi i gang med docken.

Vores test af StarTechs USB3SDOCKHDV viste, at forbindelsen til USB-enheder var uden problemer, og at skærmen, som vi koblede til vores Surface Pro 2, viste indholdet uden problemer. Vi har tidligere været ude for, at andre USB-docks fik selv en hurtig værts-computer til at blive sløv og hakke, specielt når der skulle vises video på den eksterne skærm.

Det oplevede vi heldigvis ikke med StarTechs, men grafikfunktionerne i docken er selvfølgelig ikke til 3D-spil - men video klarede den uden problemer, selv i HD.

USB-docks er dog ikke gratis. StarTechs ligger på knap 1.100 kroner og udgør dermed hurtigt en ekstraudgift på 20 procent oven i købet af en ny computer.

På den anden side kan køb af en USB 3.0 hub og diverse dongles til VGA og HDMI hurtigt løbe op i det samme beløb - uden at du får den lettelse, som det er at kunne sætte sin bærbare pc til ét stik og så bare bruge den uden at fumle med kabler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.