Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Derfor overtager Jubii kvit og frit en million Telenor-mailadresser

Jubii står som modtager af op mod en million mail-adresser fra Telenor. Læs her, hvorfor internetportalen er interesseret i at servicere de mange mailadresser.

Jubii har tilsyneladende både altruistiske og forretningsmæssige grunde til at stille sig op som modtager af op mod en million Telenor-mailadresser, hvoraf godt 100.000 i dag er aktive.

Det forklarer Jubii-direktør Thomas Rimington, da Computerworld fanger ham til en snak, inden de mange adresser og tilhørende data som gamle mails og kontaktinformationer skal overføres og leve videre i Jubii-regi.

"Vi syntes, at det var ærgerligt for brugerne, at de ikke kan beholde deres mailadresser, som de måske har haft i 10 eller 20 år. Derfor vil vi gerne hjælpe, da vi i forvejen har en velfungerende mail-service og -infrastruktur," fortæller Thomas Rimington.

"Samtidig har vi også ønsket at få en sidegevinst med mere trafik ind på vores site, hvilket mange nye mailbrugere vil bidrage til. Men det er ikke sådan, at vi har lagt en stor business case, for vi ved endnu ikke, hvor mange Telenor-kunder der flytter over til os," fortsætter han.

Som en café latte

Årsagen til uvidenhed om størrelsen på overflytningen ligger i, at Telenor og Jubii endnu ikke er gået i gang med selve mail- og dataoverflytningen.

"Størrelsen kommer helt an på, hvor mange Telenor-kunder der vil benytte sig af tilbuddet," siger Jubii-direktøren, som i dag har et sted mellem 400.000 og en halv million unikke brugere om måneden, der surfer forbi et af danmarkshistoriens mest kendte web-domæner.

Han forklarer, at der tale om et tilbud, som bliver annonceret på Telenors hjemmeside inden længe.

Tilbuddet kommer i form af en e-mail til alle mailbrugerne, hvor de bliver oplyst om, hvad de kan forvente, hvis de takker ja tak til overflytningen.

"Hos os får de langt mere plads med vores gratis løsning på to gigabyte, som vores eksisterende brugere kender i dag, end de gjorde hos Telenor" fortæller Thomas Rimington med baggrund i, at Telenor-kunder i dag har 40 megabyte til rådighed.

Alt bliver flyttet med over til Jubii

Hvis kunderne vælger betalingsløsningen på 29 kroner om året, får de til gengæld fem gigabyte lagerplads og mulighed for hentning af mails via IMAP og POP3, så de eksempelvis kan tilgå deres mails fra en Outlook-klient eller Gmail.

"Den pris er jo ikke mere end en café latte om året," som Thomas Rimington formulerer det og fortæller samtidig, at der ikke er nogen penge mellem Jubii og Telenor i mail- og dataoverdragelsen.

Det kan kunderne forvente

Af hensyn til varemærker er det ikke alle Telenor-kunder, der kan få flyttet deres mailadresser over.

Eksempelvis kunder med mail-domæner som telenor.dk, tiscali.dk og sonofon.dk må simpelthen skrottes, men alle nye Jubii-mailbrugere får en Jubii-adresse, som de kan benytte - enten i stedet for den gamle adresse eller i et parløb med den gamle adresse.

"Vi ønsker heller ikke, at nogen kunder mister data, og vi ønsker naturligvis at beholde så mange af deres data som muligt. Det betyder, at de som udgangspunkt ikke mister gamle samtaler eller adressekartoteker og skal egentlig bare fortsætte som hidtil hos Jubii," siger Thomas Rimington.

Han forklarer, at det eneste kunderne skal gøre, er at give tilsagn til overflytningen, når Telenor udsender en e-mail til sine omkring en million mailbrugere, hvoraf små 120.000 anslås til at være aktive i dag

"Vi gør alt arbejdet og foretager overførslen af data via krypterede protokoller, hvor vi starter med en lille test-gruppe. Når vi har fået gennemtestet og dokumenteret forløbet, går vi i gang for alvor, for det skal jo helst være en god oplevelse at skifte," siger Jubii-direktøren.

Hvornår den endelige overførsel finder sted, tør Thomas Rimington endnu ikke spå om, men han håber, at det bliver, inden sommeren for alvor begynder at varme om nogle måneder. 

Læs også: 
100.000 mail-adresser reddet i 11. time: Jubii overtager Telenors mail-kunder

Telenor skodder 120.000 webmail-kunder - kvaliteten er for dårlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere