Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor overtager Jubii kvit og frit en million Telenor-mailadresser

Jubii står som modtager af op mod en million mail-adresser fra Telenor. Læs her, hvorfor internetportalen er interesseret i at servicere de mange mailadresser.

Jubii har tilsyneladende både altruistiske og forretningsmæssige grunde til at stille sig op som modtager af op mod en million Telenor-mailadresser, hvoraf godt 100.000 i dag er aktive.

Det forklarer Jubii-direktør Thomas Rimington, da Computerworld fanger ham til en snak, inden de mange adresser og tilhørende data som gamle mails og kontaktinformationer skal overføres og leve videre i Jubii-regi.

"Vi syntes, at det var ærgerligt for brugerne, at de ikke kan beholde deres mailadresser, som de måske har haft i 10 eller 20 år. Derfor vil vi gerne hjælpe, da vi i forvejen har en velfungerende mail-service og -infrastruktur," fortæller Thomas Rimington.

"Samtidig har vi også ønsket at få en sidegevinst med mere trafik ind på vores site, hvilket mange nye mailbrugere vil bidrage til. Men det er ikke sådan, at vi har lagt en stor business case, for vi ved endnu ikke, hvor mange Telenor-kunder der flytter over til os," fortsætter han.

Som en café latte

Årsagen til uvidenhed om størrelsen på overflytningen ligger i, at Telenor og Jubii endnu ikke er gået i gang med selve mail- og dataoverflytningen.

"Størrelsen kommer helt an på, hvor mange Telenor-kunder der vil benytte sig af tilbuddet," siger Jubii-direktøren, som i dag har et sted mellem 400.000 og en halv million unikke brugere om måneden, der surfer forbi et af danmarkshistoriens mest kendte web-domæner.

Han forklarer, at der tale om et tilbud, som bliver annonceret på Telenors hjemmeside inden længe.

Tilbuddet kommer i form af en e-mail til alle mailbrugerne, hvor de bliver oplyst om, hvad de kan forvente, hvis de takker ja tak til overflytningen.

"Hos os får de langt mere plads med vores gratis løsning på to gigabyte, som vores eksisterende brugere kender i dag, end de gjorde hos Telenor" fortæller Thomas Rimington med baggrund i, at Telenor-kunder i dag har 40 megabyte til rådighed.

Alt bliver flyttet med over til Jubii

Hvis kunderne vælger betalingsløsningen på 29 kroner om året, får de til gengæld fem gigabyte lagerplads og mulighed for hentning af mails via IMAP og POP3, så de eksempelvis kan tilgå deres mails fra en Outlook-klient eller Gmail.

"Den pris er jo ikke mere end en café latte om året," som Thomas Rimington formulerer det og fortæller samtidig, at der ikke er nogen penge mellem Jubii og Telenor i mail- og dataoverdragelsen.

Det kan kunderne forvente

Af hensyn til varemærker er det ikke alle Telenor-kunder, der kan få flyttet deres mailadresser over.

Eksempelvis kunder med mail-domæner som telenor.dk, tiscali.dk og sonofon.dk må simpelthen skrottes, men alle nye Jubii-mailbrugere får en Jubii-adresse, som de kan benytte - enten i stedet for den gamle adresse eller i et parløb med den gamle adresse.

"Vi ønsker heller ikke, at nogen kunder mister data, og vi ønsker naturligvis at beholde så mange af deres data som muligt. Det betyder, at de som udgangspunkt ikke mister gamle samtaler eller adressekartoteker og skal egentlig bare fortsætte som hidtil hos Jubii," siger Thomas Rimington.

Han forklarer, at det eneste kunderne skal gøre, er at give tilsagn til overflytningen, når Telenor udsender en e-mail til sine omkring en million mailbrugere, hvoraf små 120.000 anslås til at være aktive i dag

"Vi gør alt arbejdet og foretager overførslen af data via krypterede protokoller, hvor vi starter med en lille test-gruppe. Når vi har fået gennemtestet og dokumenteret forløbet, går vi i gang for alvor, for det skal jo helst være en god oplevelse at skifte," siger Jubii-direktøren.

Hvornår den endelige overførsel finder sted, tør Thomas Rimington endnu ikke spå om, men han håber, at det bliver, inden sommeren for alvor begynder at varme om nogle måneder. 

Læs også: 
100.000 mail-adresser reddet i 11. time: Jubii overtager Telenors mail-kunder

Telenor skodder 120.000 webmail-kunder - kvaliteten er for dårlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere