Artikel top billede

Lækkede dokumenter: Google på vej med stor tv-satsning

Google er angiveligt snart klar til at lancere Android TV, som er designet til fladskærmen i stuen. Se her hvad søgegigantens hemmelige planer er.

Techsiden TheVerge.com har fået fingre i en håndfuld dokumenter og screenshot fra Google, der viser, hvad søgegiganten snart er klar til at lancere: Android TV.

Som navnet antyder, er det en specialudgave af styresystemet Android, som er skræddersyet til en oplevelse på fladskærmen i stuen.

Android TV er ifølge TheVerge.com renset for nogle af de funktioner, som vi kender fra mobiltelefonen, og derfor er der ikke understøttelse for telefoni, kamera, touchscreen og NFC (Near Field Communication).

Der er dog blevet plads til notifikationer, men app-udviklere opfordres ifølge de lækkede dokumenter til at begrænse brugen - formentlig for ikke at forpeste fladskærmsoplevelsen med alt for mange pop-op beskeder.

Selve Android TV er forsøgt forsimplet så meget som muligt, og Google understreger flere gange, at det skal være ekstremt simpelt at bruge. Og det skal gå hurtigt.

Det skal eksempelvis maksimalt kræve tre klik med fjernbetjeningen - eller mobilen - før indhold afvikles på skærmen.

Flere større mediegiganter skulle allerede arbejde på apps til den nye platform.

De screenshots, som TheVerge er i besiddelse af, viser, at det vil være muligt at leje/afspille film, spille spil og starte video-apps som Netflix og YouTube.

Umiddelbart minder Android TV en hel del om Amazons nyligt lancerede Fire TV, der er en internetforbunden set-top-box, der giver brugeren adgang til Amazons eget tv-bibliotek og andre streaming-tjenester samt spil.

Der kan også trækkes klare paralleller til Apple TV - der ligeledes er en boks - der kan bruges til at streame indhold på fladskærmen og eksempelvis også virker med apps som Netflix.

Det er endnu ikke klart, om Android TV vil blive solgt som en boks eller direkte integreret som en del af fladskærmenes smart-tv-del.

Google har tidligere forsøgt at mase sig ind i fladskærmen, og det kiksede fælt med Google TV. Det kostede blandt andet hardware-partneren Logitech omkring en halv milliard kroner, da den Google TV-baserede Revue boks blev opgivet.

Søgegiganten kom især i problemer, da amerikanske tv-stationer som ABC, NBC, CBS og Fox afviste at understøtte Google TV. Flere websider blokerede desuden for adgangen, hvis den blev forsøgt tilgået fra en boks med Google TV.

Siden har Google haft mere held med HDMI-stikket ChromeCast, der i øvrigt for kort tid siden blev sat officielt til salg i Danmark. Det giver adgang til browser og streamet indhold fra YouTube og Netflix, og derfor minder det lidt om Android TV.

Ifølge TheVerge.com skulle det ikke få konsekvenser her og nu for ChromeCast, at Google også vil til at satse på Android TV.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere