Logitech dropper Google TV-platformen

Logitech vil ikke udvikle en efterfølger til sin Google TV-boks.

Det menes at Google TV-eventyret har kostet Logitech mere end en halv milliard kroner. Nu fortæller Logitech at man opgiver sine planer om at udvikle en efterfølger til den Google TV-baserede Revue boks.

Logitech var de første til at lancere en boks med Google TV-platformen sidste år - men systemet har været ramt af mange problemer.

Trods de store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen med den Android-baserede platform, er det blevet et flop. Revue har fået negative anmeldelser og forhandlerne har sendt flere bokse tilbage end der er solgt.

Logitech-chef Guerrino De Luca fortalte i sidste uge, at man ikke vil udvikle en ny Revue-boks. Han ville dog ikke helt udelukke, at Logitech måske vil forsøge igen med en senere generation af Google TV.

Så er det måske ikke helt overraskende, at Logitech placerer ansvaret for fiaskoen hos Google.

De Luca mener at Google har "gennemført en stor lancering med et beta-produkt og det har kostet os dyrt".

Google TV var slet ikke klar til lancering på det tidspunkt, hvor de første bokse kom på gaden - og Logitech har senere sænket prisen fra 300 til 100 dollar. Men det har heller ikke reddet platformen.

Den er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.
 
Med platformen kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen.
 
Men anmeldelserne har klaget over, at det er for svært at betjene systemet og der mangler indhold. Desuden er for mange fejl, som Google dog har lovet at rette med opdateringer.

I sidste måned kom en opdatering til Google TV, hvor man blandt andet har forbedret integrationen af Android Market.

De store amerikanske tv-stationer som ABC, NBC, CBS og Fox har afvist at understøtte Google TV.

Den anden store hardware-partner i Google TV-projektet - Sony - holder indtil videre fast i platformen. Men det kan blive svært, for Intel vil ikke længere fremstille Atom-chips til fjernsyn. De første Google TV-bokse bruger netop Intel-processorer.

Det menes at både Sony og Apple udvikler en helt ny tv-platform - en kombination af tv og computer. Markedet bliver spået et enormt potentiale - men Google TV viser altså også, hvor galt det kan gå.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.