Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Succesrigt jysk firma solgt: Kendt it-profil ny formand

Afgående topchef hos GN Netcom bad om at få en jobannonce sat i avisen. Nu har han foreløbigt fået en attraktiv bestyrelsespost.

En fremtrædende spiller på det milliardstore marked for erp-løsninger til landets kommuner blev for nylig solgt af Jyske Bank til kapitalfonden Axcel.

Nu har Silkeborg Data A/S fået en ny bestyrelse med den kendte it-profil Mogens Elsberg i spidsen.

Mogens Elsberg var indtil for nylig CEO hos GN Netcom.

I forbindelse med hans exit fra GN Netcom sagde han lidt spøgefuldt til Computerworld, der er ejet af jobportalen Jobindex A/S, at han gerne vil have en jobannonce i.

Om kapitalfonden har læst annoncen er uvist, men i hvert fald er han blevet hyret ind til at sidde for enden af bordet, hvor de overordnede strategiske beslutninger træffes.

Mogens Elsberg forklarer til Computerworld, at han ikke står klar med en masse nye tiltag, og at selskabets linje langt hen af vejen skal fortsættes.

Bedre til at kommunikere

Èn ting skal dog forbedres.

"Selskabet skal derfor fastholde investeringer i produktudvikling og blive endnu bedre til at kommunikere gevinsterne ved de løsninger, som tilbydes," forklarer Mogens Elsberg.

For generelt kan man sige, at Silkeborg Data's løsninger gør hverdagen lettere for mange af de ansatte i den danske offentlige sektor ved at administrative opgaver i stigende grad håndteres via it, forklarer han.

Silkeborg Data bidrager altså til, at den offentlige sektor kan realisere ønsket om højere effektivitet gennem øget brug af it.

Silkeborg Data har igennem de seneste år haft vækst og rundede for nylig en omsætning på en kvart milliard kroner.

Det kan du læse mere om her.

Og den nye formand vil fortsat gå efter kontrolleret vækst.

Den tidligere bestyrelse bestod af blandt andre Jyske Bank-folk.

Jyske Bank trak i øvrigt en større sum penge ud af selskabet inden salget.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.