Artikel top billede

Kvart milliard: Jyske Banks it-firma vokser støt

Jyske Banks it-firma sætter rekord på bundlinje og i omsætning. Læs her, hvor guldet ligger begravet.

Silkeborg Data A/S, der er ejet af Jyske Bank, har igen øget både omsætning og indtjeningen.

Det fremgår af et netop offentliggjort regnskab.

Omsætningen ligger nu på en lille kvart milliard kroner - 235,4 millioner kroner. Mens årets resultat bliver 35,7 millioner kroner.

Dermed fortsætter selskabet, hvis konkurrenter blandt andet tæller it-giganten KMD med en omsætning på over fire milliarder kroner, en kontrolleret vækst.

Således er omsætningen steget støt fra år 2008, hvor omsætningen var 129 millioner kroner.

Indtjeningen for selskabet, der sælger blandt andet lønsystemer, er mere end fordoblet på to år, hvor den i 2010 var på 13,7 millioner kroner.

Rekord - igen

Administrerende direktør Brian Busk forklarer, at den stigende omsætning stammer fra blandt andet kommunerne.

"Vi har, igen i 2012, slået rekord på såvel top som bundlinje."

"Den primære vækst stammer fra vores vækst på kommunemarkedet, hvor vi nu kører løn for 30 procent af de ansatte i de danske kommuner," forklarer han.

Silkeborg Data har netop fra januar 2013 konverteret det største antal nye kunder nogen sinde.

"8 nye kommuner er startet hos os pr 1.1.2013: Skive, Ballerup, Faaborg/Midtfyn, Ikast/Brande, Gribskov, Randers, Nygborg og Egedal. Senest har vi startet Faxe Kommune op pr. 1.4.2013," forklarer direktøren.

Oveni har Silkeborg Data også godt fat andre steder.

"Vi har 4 af landets 5 regioner som kunder. Herunder Region Hovedstaden, som den største region," forklarer Brian Busk, der samtidig oplyser, at man nu har 28 kommuner, heraf 6 af landets 10 største kommuner - Odense Kommune som den største.

Mulgie opkøb i farvandet

Kontrolleret vækst og mulige opkøb

Hvad er jeres målsætning i kroner og ører?

"Vi forventer også i 2013 og årene fremover, at levere en pæn, kontrolleret vækst."

"Kontrolleret fordi vi fortsat vil fokusere på vores eksisterende kunder som det primære, og hvordan vi bedre understøtter deres forretning," forklarer den jyske direktør.

Samtidig kunne man forestille sig opkøb i fremtiden.

"Det kunne også tænkes, at I vil se os foretage opkøb, for at styrke vores position og tilbud til kunderne."

"Jeg forventer en klar, kontrolleret vækst, men kan ikke give dig noget præcist tal idet vi er midt i at lave strategien for den næste periode. I år forventer vi en vækst på omkring de 10 procent," lyder meldningen fra Brian Busk.

Jyske Bank som ejer

Hvilke forventninger har ejeren, Jyske Bank, til dig/jer?

"De forventer, at vi fortsat vækster og skaber gode resultater, så vi ikke blot er en god og sund virksomhed, men også en god og sikker investering," forklarer Brian Busk.

"De forventer, ligesom af deres øvrige forretningsenheder, at vi driver en god og rentabel forretning, der baserer sig på langvarige relationer til såvel kunder som medarbejderne," forklarer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.