Artikel top billede

Kvart milliard: Jyske Banks it-firma vokser støt

Jyske Banks it-firma sætter rekord på bundlinje og i omsætning. Læs her, hvor guldet ligger begravet.

Silkeborg Data A/S, der er ejet af Jyske Bank, har igen øget både omsætning og indtjeningen.

Det fremgår af et netop offentliggjort regnskab.

Omsætningen ligger nu på en lille kvart milliard kroner - 235,4 millioner kroner. Mens årets resultat bliver 35,7 millioner kroner.

Dermed fortsætter selskabet, hvis konkurrenter blandt andet tæller it-giganten KMD med en omsætning på over fire milliarder kroner, en kontrolleret vækst.

Således er omsætningen steget støt fra år 2008, hvor omsætningen var 129 millioner kroner.

Indtjeningen for selskabet, der sælger blandt andet lønsystemer, er mere end fordoblet på to år, hvor den i 2010 var på 13,7 millioner kroner.

Rekord - igen

Administrerende direktør Brian Busk forklarer, at den stigende omsætning stammer fra blandt andet kommunerne.

"Vi har, igen i 2012, slået rekord på såvel top som bundlinje."

"Den primære vækst stammer fra vores vækst på kommunemarkedet, hvor vi nu kører løn for 30 procent af de ansatte i de danske kommuner," forklarer han.

Silkeborg Data har netop fra januar 2013 konverteret det største antal nye kunder nogen sinde.

"8 nye kommuner er startet hos os pr 1.1.2013: Skive, Ballerup, Faaborg/Midtfyn, Ikast/Brande, Gribskov, Randers, Nygborg og Egedal. Senest har vi startet Faxe Kommune op pr. 1.4.2013," forklarer direktøren.

Oveni har Silkeborg Data også godt fat andre steder.

"Vi har 4 af landets 5 regioner som kunder. Herunder Region Hovedstaden, som den største region," forklarer Brian Busk, der samtidig oplyser, at man nu har 28 kommuner, heraf 6 af landets 10 største kommuner - Odense Kommune som den største.

Mulgie opkøb i farvandet

Kontrolleret vækst og mulige opkøb

Hvad er jeres målsætning i kroner og ører?

"Vi forventer også i 2013 og årene fremover, at levere en pæn, kontrolleret vækst."

"Kontrolleret fordi vi fortsat vil fokusere på vores eksisterende kunder som det primære, og hvordan vi bedre understøtter deres forretning," forklarer den jyske direktør.

Samtidig kunne man forestille sig opkøb i fremtiden.

"Det kunne også tænkes, at I vil se os foretage opkøb, for at styrke vores position og tilbud til kunderne."

"Jeg forventer en klar, kontrolleret vækst, men kan ikke give dig noget præcist tal idet vi er midt i at lave strategien for den næste periode. I år forventer vi en vækst på omkring de 10 procent," lyder meldningen fra Brian Busk.

Jyske Bank som ejer

Hvilke forventninger har ejeren, Jyske Bank, til dig/jer?

"De forventer, at vi fortsat vækster og skaber gode resultater, så vi ikke blot er en god og sund virksomhed, men også en god og sikker investering," forklarer Brian Busk.

"De forventer, ligesom af deres øvrige forretningsenheder, at vi driver en god og rentabel forretning, der baserer sig på langvarige relationer til såvel kunder som medarbejderne," forklarer direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere