Artikel top billede

IBM klar med spritny cloud-biks - har den overhovedet en chance?

Et nyt cloud-marked er dukket op i denne uge. IBM står bag butikken, og dansk analytiker peger på flere årsager til, at Big Blue får vind i sejlene med sin Cloud Marketplace.

En af it-verdenens helt tunge giganter, IBM, har lige slået dørene op for en ny cloud-markedsplads til erhvervslivet.

IBM's nye enterprise app store får navnet Cloud Marketplace.

Her kan erhvervskunderne hive flere tusinde cloud-programmer fra IBM og selskabets partnere ned fra hylderne, som er bygget på blandt andet open source-frameworket cloud foundry og Big Blues netværk af datacentre i hele verden.

12 milliarder-købet af Softlayer Technologies og den efterfølgende it-integration har været den sidste brik, der skulle falde på plads, før IBM nu kan tilbyde cloud-applikationer og serverressourcer under fællesbetegnelsen BlueMix.

Ud over IBM's egne produkter og services kan der købes tjenester hos flere IBM-partnere.

Ligesom i din egen app store

Forretningsmodellen i cloud-butikken er den samme, som det kendes fra mere mainstream-app-bikse som Apples App Store og Googles Play.

I Cloud Marketplace er det også IBM, der ejer infrastrukturen, står som sælgeren og tager en royalty fra sine partnere, når der sælges et af deres produkter for en måned eller mere ad gangen.

Indtil videre er det ikke kommet frem, hvor stort et hug IBM tager af kagen for at videresælge partnerprodukterne.

Med IBM-satsningen på at samle og sælge cloudprodukter under ét fælles brand kæmper Big Blue på den ene front mod gamle rivaler som Dell, HP og Oracle, som alle har cloudmarkeder på nettet.

Men også nyere spillere som Amazon, Salesforce og Rackspace bliver hårde konkurrenter, når IBM skal finde sig til rette med sin nye markedsplads.

God chance for succes

Alligevel giver research manager Anders Elbak fra IDC den mere end 100 år gamle it-virksomhed fra den amerikanske østkyst gode chancer for at spinde guld i skyen.

"Der er virkelig meget, der taler for, at IBM kan få succes, og det drejer sig først og fremmest om, at selskabet har et produktmix, der appellerer til mange," siger han og henviser til, at IBM kan sælge alt fra egne til partner-apps og over til storage-services fra sine datacentre.

"Alle kan efterhånden sælge storage-on-demand, og IBM kan så bare noget mere, hvor selskabet oven i købet kan tilbyde lokale ressourcer i blandt andet Danmark. Det er rigtig smart, når man eksempelvis kigger på EU-lovgivningen for, hvor data skal befinde sig," fortsætter IDC-analytikeren.

Skyen kommet for at blive

Anders Elbak peger på, at cloud-trenden efterhånden har vist sig så stabil, at han forventer, at store dele af it-salget i erhvervslivet bliver solgt igennem clouds i de kommende år.

"Her har IBM så både et godt brand og en solid pengetank til eventuelt at tage en priskrig. Jeg tror dog, at selskabet vil satse på at differentiere sig med sine produkter og services," lyder det.

IDC-analytikeren bider også mærke i, at IBM's store cloud-satsning kommer, ganske kort tid efter at virksomheden solgte sin serverdivision til Lenovo.

"Det viser alt andet lige, at IBM ikke sælger produkter i en blandet landhandel med servere og software, men at der nu satses på software og middleware, hvilket kunderne nok også får nemmere ved at forstå," siger Anders Elbak.

Lanceringen af Cloud Market er foregået på IBM-konferencen Impact 2014, der løber af stablen i den amerikanske by Las Vegas.

Læs også:
IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri

IBM mister terræn - bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere