Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

TDC-konkurrent slår tilbage i mobilkapløbet - her er planen

Selv om TDC formentlig får Danmarks bedste 4G-netværk inden længe, frygter konkurrenten Telenor ikke for kundeflugt. For her er man klar til at trække helt nye våben frem.

Bedre netværk, større simplicitet og markant bedre kundeservice.

Det er de våben, som teleselskabet Telenor barsler med, når konkurrenten TDC i det kommende års tid for alvor skruer op for dækningen på 3G og 4G.

At TDC formentlig vinder 4G-kapløbet med den største dækningsgrad i det ganske land, betyder mindre, bedyrer Telenors netværksdirektør Richard Stigaard over for Computerworld.

Kaster håndklædet i 4G-ringen

Telenor-chefen påpeger, at i dag er 10-15 procent af selskabets kunder på 4G-netværk, som derfor bliver noget nedprioriteret trods 400 kommende Telenor-master med 800 Mhz til dækningen i de mere tyndt befolkede egne af Danmark.

"Vi er, hvor vores kunder er. Vi vil hellere fokusere på at lukke 3G-huller end at udbygge 4G helt vildt," siger han.

Telenors netværksdirektør er med andre ord klar på at kaste håndklædet i 4G-ringen, når TDC's kommende 4G-net står helt klar i starten af 2015.

"Vi går ikke så meget op i procenter for 4G-dækningen, da vi mener, at vores penge kan bruges på at give kunderne en bedre oplevelse på de terminaler, som de har i dag og ikke flere år ud i fremtiden," forklarer Richard Stigaard.

Glem teknologi-ræs

Her indskyder han, at TDC's store satsning på 800 Mhz-spektret til 4G-datadækning, som Telenor for øvrigt selv er i gang med at sætte op, har indbyggede styrker og svagheder.

Styrkerne går på, at 800 Mhz-masterne rækker langt, mens svagheden er, at der ikke er så meget kapacitet i de lave frekvenser.

"Så i stedet for at deltage i et teknologi-ræs vil vi meget hellere være med i et kundeservice- og service-ræs," lyder det fra Telenors netværksdirektør.

Telenor åbner derfor døgnbemandet kundeservice alle årets 365 dage og vil blandt andet løbende flytte kunder over på mere tidssvarende abonnementsordninger.

Ingen bekymringer om røvrenderi

Richard Stigaard er dog ikke nervøs for, at Telenor vil tabe kunder, selv om en konkurrent som TDC inden længe kan prale af et bedre og bredere netværk set med tekniske øjne.

"I dag har vi det bedste netværk, og nogle af de tiltag, som TDC har gang i, satte vi i søen for flere år siden. Som TDC-kunde ville jeg derfor nok føle mig en smule røvrendt i de seneste år, hvis jeg betalte mere for et produkt, som man i mange tilfælde kunne få langt billigere andre steder," siger han.

I den sammenhæng peger han på, at TDC traditionelt har været 'det sikre valg' i lighed med den status, som it-giganten IBM har opnået i manges øjne.

"Vi får selv flere master, mere spektrum, så der bliver ingen problemer med at servicere vores kunder," lyder fra Richard Stigaard.

Om Telenor så også kommer til at kaste håndklædet i ringen i forhold til storebroren TDC, må indtil videre stå hen i det uvisse.

Især efter at selskabet tidligere på året fik benchmarket sit netværk som landets bedste, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Danskerne brokker sig: Vores teleselskaber er elendige

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital