Artikel top billede

Foto: Phil Pell/iStockphoto.

Slår Facebook: It-gigant på vej mod historisk aktiesalg

Inden længe vil endnu it-gigant buldre ind på det store amerikanske børsmarked i et ryk, der vil få Facebooks ellers historiske børsintroduktion til at blegne.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indsendt papirerne, der skal bane vejen for selskabets børsintroduktioni USA, der meget vel kan gå hen og blive historisk.

Selvom Alibaba ikke har løftet sløret for antallet af aktier, der skal sælges, forventer flere analytikere, at børsintroduktionen kan prisfastsætte selskabet markedsværdi til 15 milliarder dollar - 80 milliarder kroner - og derved langt overstige Facebooks fem milliarder dollar-børsnotering.

Dermed ligger Alibaba lunt i svinget til at blive blandt de største børsnoteringer nogensinde, sel vom det endnu er uvist, om Alibaba skal noteres hos Nasdaq eller New York Stock Exhange.

Det skriver BBC.

Alt fra cloud til mobil OS

Det 15 år gamle kinesiske selskab har udviklet sig fra et lille e-handelssted til i dag at sælge alt fra knappenåle, cloud computing og betalingsservices under et væld af brands.

Blandt andet har flere af Alibaba-gruppens knap 25.000 medarbejdere også været i gang med at udvikle selskabets eget mobilstyresystem, Aliyun OS, som et år efter introduktionen i 2011 lå på omkring en million smarthpones. 

Større end Amazon og eBay

I dag omsætter Alibaba for cirka 35 milliarder kroner årligt, mens børsansøgningen viser, ifølge BBC, at selskabet sidste år håndterede transaktioner for omkring 1.325 milliarder kroner.

Det svarer til godt 1,3 billioner kroner, og samlet overgår selskabet Amazon og eBay tilsammen, når det kommer til værdien af solgte ting og sager på Alibaba-handelssiderne.

Selskabet indtager allerede en ottendeplads på listen over de største it-børsnoteringer med introduktionen af selskabet på børsen i Hong Kong 2006, hvor værdien lå på 1,69 milliarder dollar.

Den placering og markedsværdi bliver dog givetvis overgået inden længe, når et amerikansk aktiemarked om nogle måneder får Alibaba-aktierne på hylderne, efter papirprocesserne hos de amerikanske myndigheder er overstået.

Læs også:
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

Amazon i struben på kinesisk it-gigant om cloud-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.