Artikel top billede

Foto: Phil Pell/iStockphoto. (Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Slår Facebook: It-gigant på vej mod historisk aktiesalg

Inden længe vil endnu it-gigant buldre ind på det store amerikanske børsmarked i et ryk, der vil få Facebooks ellers historiske børsintroduktion til at blegne.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indsendt papirerne, der skal bane vejen for selskabets børsintroduktioni USA, der meget vel kan gå hen og blive historisk.

Selvom Alibaba ikke har løftet sløret for antallet af aktier, der skal sælges, forventer flere analytikere, at børsintroduktionen kan prisfastsætte selskabet markedsværdi til 15 milliarder dollar - 80 milliarder kroner - og derved langt overstige Facebooks fem milliarder dollar-børsnotering.

Dermed ligger Alibaba lunt i svinget til at blive blandt de største børsnoteringer nogensinde, sel vom det endnu er uvist, om Alibaba skal noteres hos Nasdaq eller New York Stock Exhange.

Det skriver BBC.

Alt fra cloud til mobil OS

Det 15 år gamle kinesiske selskab har udviklet sig fra et lille e-handelssted til i dag at sælge alt fra knappenåle, cloud computing og betalingsservices under et væld af brands.

Blandt andet har flere af Alibaba-gruppens knap 25.000 medarbejdere også været i gang med at udvikle selskabets eget mobilstyresystem, Aliyun OS, som et år efter introduktionen i 2011 lå på omkring en million smarthpones. 

Større end Amazon og eBay

I dag omsætter Alibaba for cirka 35 milliarder kroner årligt, mens børsansøgningen viser, ifølge BBC, at selskabet sidste år håndterede transaktioner for omkring 1.325 milliarder kroner.

Det svarer til godt 1,3 billioner kroner, og samlet overgår selskabet Amazon og eBay tilsammen, når det kommer til værdien af solgte ting og sager på Alibaba-handelssiderne.

Selskabet indtager allerede en ottendeplads på listen over de største it-børsnoteringer med introduktionen af selskabet på børsen i Hong Kong 2006, hvor værdien lå på 1,69 milliarder dollar.

Den placering og markedsværdi bliver dog givetvis overgået inden længe, når et amerikansk aktiemarked om nogle måneder får Alibaba-aktierne på hylderne, efter papirprocesserne hos de amerikanske myndigheder er overstået.

Læs også:
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

Amazon i struben på kinesisk it-gigant om cloud-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere