Artikel top billede

Kinesiske Alibaba udvikler sit eget operativsystem

Alibaba udfordrer nu Google og Apple med sit eget mobile operativsystem.

Den store kinesiske internet-gigant Alibaba vil udvikle sit eget cloud-baserede operativsystem til mobile enheder under navnet Alyun OS. Det skriver BBC. Det ventes at markedet for smartphones vil vokse kraftigt i Kina i den kommende tid.

Alibaba fortæller at det nye operativsystem vil indeholde basale funktioner som mail og søgning samt understøtte webapplikationer.

”Mobile brugere har brug for et åbent og brugervenligt mobilt operativsystem, hvor de kan få adgang til alt det som nettet kan tilbyde,” siger Wang Jian, der er chef for Alibaba Cloud Computing.

Alibaba har også præsenteret en smartphone der bruger operativsystemet, kaldet K-Touch. Den skal fremstilles hos den kinesiske producent Tianyu.

Der forjandles også med andre producenter om at udvikle billigere mobiltelefoner der bruger Alyun OS, men Alibaba vil ikke selv fremstille telefoner.

”Vi bør ikke fremstille en telefon. Det er ikke vores sektor,” siger Wang.

Han tilføjer at Alibaba koncentrerer sig om at udvikle det nye operativsystem, mens hardwaren ikke har den store betydning for firmaet. Wang fortæller dog, at der kommer en tavlecomputer med Alyun OS inden udgangen af året.

Det ser ud til at Alyun OS primært er udviklet til det kinesiske marked, og det forlyder ikke om operativsystemet også skal lanceres i resten af verden.

Alibaba er et privatejet konsortium af internet-firmaer, der blev stiftet i 1999. Alibaba.com betegnes som verdens største b2b-markedsplads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.