Artikel top billede

Sony udvikler vanvittige kassettebånd - kan indeholde alverdens musik

Sonys kloge hoveder har udviklet en helt ny type bånd, der kan indeholde mere data, end man turde drømme om for blot få år siden.

Kan du huske dengang, hvor man sad klar under radioens musikprogrammer med et spritnyt bånd i kassettebåndoptageren og to fingre presset blødt ned på 'record'- og 'play'-knappen'?

De tider er heldigvis forbi, men det er båndteknologien ingenlunde.

For teknologigiganten Sony er ved at udvikle en ny båndteknologi, så man på et enkelt bånd kan lagre helt op med 185 terabytes, hvilket svarer til omkring 60 millioner sange.

Musik nok til fire generationer

Netmediet Mashable har haft den store lommeregner fremme i forbindelse med Sonys nye båndteknologi.

Og her fremgår det, at et menneske på 100 år i sin livstid med konstant afspilning næppe kan høre mere end 17 millioner sange á tre minutters varighed - inklusiv afspilning i søvne.

Det betyder så, at den kommende båndteknologi vil kunne gemme mere musik, end et enkelt menneske, dets børn og børnebørn og sikkert også oldebørn kan nå at høre i deres liv.

Slår lagringsrekord

Dette storage-monster er kun muligt, fordi Sony har formået at presse magnetpartiklerne helt ned i en størrelse på 7,7 nanometer i diameter.

Det betyder, at der kan gemmes 148 gigabytes per kvadrat-tomme (cirka 23 gigabyte per kvadratcentimer), hvilket ifølge selskabet er 74 gange så meget som almindelige mainstream magnetiske bånd kan indeholde.

Sony slår også den hidtidige lagringsrekord sat af IBM, der samtidigt har været med til at udvikle Sonys nye superbånd.

Den nye båndteknologi er endnu ikke kommet på markedet, men bliver ifølge Sonys hjemmeside introduceret på INTERMAG Europe 2014-konferencen, der løber af stablen i denne uge i den tyske by Dresden.

Læs også: 
Kassettebånd, cd'er og mp3-filer er døde: Hvad bliver det næste?

I problemer? Sådan får du styr på storage og backup

It-giganter klar med nyt disc-format: Kan lagre 1 TB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere