Artikel top billede

Sony udvikler vanvittige kassettebånd - kan indeholde alverdens musik

Sonys kloge hoveder har udviklet en helt ny type bånd, der kan indeholde mere data, end man turde drømme om for blot få år siden.

Kan du huske dengang, hvor man sad klar under radioens musikprogrammer med et spritnyt bånd i kassettebåndoptageren og to fingre presset blødt ned på 'record'- og 'play'-knappen'?

De tider er heldigvis forbi, men det er båndteknologien ingenlunde.

For teknologigiganten Sony er ved at udvikle en ny båndteknologi, så man på et enkelt bånd kan lagre helt op med 185 terabytes, hvilket svarer til omkring 60 millioner sange.

Musik nok til fire generationer

Netmediet Mashable har haft den store lommeregner fremme i forbindelse med Sonys nye båndteknologi.

Og her fremgår det, at et menneske på 100 år i sin livstid med konstant afspilning næppe kan høre mere end 17 millioner sange á tre minutters varighed - inklusiv afspilning i søvne.

Det betyder så, at den kommende båndteknologi vil kunne gemme mere musik, end et enkelt menneske, dets børn og børnebørn og sikkert også oldebørn kan nå at høre i deres liv.

Slår lagringsrekord

Dette storage-monster er kun muligt, fordi Sony har formået at presse magnetpartiklerne helt ned i en størrelse på 7,7 nanometer i diameter.

Det betyder, at der kan gemmes 148 gigabytes per kvadrat-tomme (cirka 23 gigabyte per kvadratcentimer), hvilket ifølge selskabet er 74 gange så meget som almindelige mainstream magnetiske bånd kan indeholde.

Sony slår også den hidtidige lagringsrekord sat af IBM, der samtidigt har været med til at udvikle Sonys nye superbånd.

Den nye båndteknologi er endnu ikke kommet på markedet, men bliver ifølge Sonys hjemmeside introduceret på INTERMAG Europe 2014-konferencen, der løber af stablen i denne uge i den tyske by Dresden.

Læs også: 
Kassettebånd, cd'er og mp3-filer er døde: Hvad bliver det næste?

I problemer? Sådan får du styr på storage og backup

It-giganter klar med nyt disc-format: Kan lagre 1 TB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere