Der er både fordele og ulemper for it-branchen i den verserende Se & Hør-skandale.

Efter Se & Hør-skandalen: Det kan it-branchen bruge den til

Skandalen om salget af datasæt har ikke kun negative konsekvenser for it-branchen.

Mens støvet stadig hvirvler rundt og langtfra har lagt sig ovenpå skandalen om Se & Hørs køb af datasæt fra betalingsgiganten Nets, tager it-brancheforeningen ITB nu bestik af situationen.

Administrerende direktør fra ITB, Morten Bangsgaard, fortæller til Computerworld, at situationen ændrer sig omend ikke fra time til time, så fra dag til dag.

Alligevel mener han, at skandalen har både positive og negative hovedtræk, som vi alle kan skrive os bag øret.

Først det positive
På den positive front fremhæver Morten Bangsgaard, at historien bør have hevet i flere alarmklokker hos alle danske virksomheder, som har større eller mindre forretningshemmeligheder liggende på serverne.

"De virksomheder, der ikke var opmærksomme på sikkerhed før, har mildest talt fået et wake-up-call nu. For de skal jo forholde sig til deres egen sikkerhed og de risici, som kan ramme dem," siger ITB's administrerende direktør til Computerworld.

Samtidig fremhæver han også, at den danske sikkerhedsbranche kan lukrere på denne slags oplevelser, ligesom blandt andet NSA-overvågningen, afsløret af whistlebloweren Edvard Snowden, har skubbet til behovet for at købe mere sikkerhedssoftware.

"It-sikkerhedsbranchen har i de seneste år oplevet vækst, og der er ingen tvivl om, at denne sag og andre lignende overvågningssager betyder øgede vækstrater for sikkerhedsbranchen," siger Morten Bangsgaard.

Frygter for overregulering
På den negative front hæfter han sig ved, at afsløringen om salget af de fortrolige dataoplysninger i mange tilfælde kan fremkalde en panikfølelse.

Den følelse kan få stor politisk betydning, efter regeringen med Justitsministeriet i spidsen i sidste uge gik ind i sagen for at få vendt hver sten i forløbet.

"Vi er bekymrede for, at sagen vil føre til mere regulering og flere regler, hvilket vi ikke helt kan se behovet for på nuværende tidspunkt. Men vi deltager naturligvis aktivt med at hjælpe regeringen i dens arbejde med at finde en løsning," forklarer Morten Bangsgaard.

Her sammenligner han situationen med den amerikanske og globale reaktion ovenpå terrorangrebet mod World Trade Center den 9. september 2001, hvor der blev iværksat en masse 'bøvlede' initiativer som eksempelvis teleovervågning.

"Sagen viser omvendt også, hvor sårbare man kan være, hvis en medarbejder har onde hensigter, og derfor er det en rigtig god anledning til virksomhedsejere til at gennemgå deres egne sikkerhedsforanstaltninger. Risiko og foranstaltninger følges jo ad," lyder det fra ITB-direktøren.

Læs også:

Nykredit: Sådan beskytter vi kunderne mod tys-tys-kilder

It-sikkerhedsprocedurer i Nets har manglet kontrol i årevis

Det kan vi lære af Se og Hør-skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.