Artikel top billede

Skuffet toppolitiker efter nyt it-nedbrud: Træls og irriterende

Den politiske boss i Region Midtjylland er ved at være godt træt af nedbrud på nedbrud. Alligevel maner han til besindighed og peger på, at regionen er på rette vej.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland er på ingen måde imponeret over, at hospitalerne i Midtjylland gentagne gange inden for det seneste år har oplevet EPJ-nedbrud.

I sidste uge var den gal igen, mens regionen måtte trækkes med tre større nedbrud sidste år, hvilket blandt andet var medvirkende til, at regionens it-direktør stoppede for et halvt års tid siden.

"Vi ved, der er nogle udfordringer, og det forsøger vi at tage hånd om på bedst mulige måde lige nu," siger Bent Hansen til Computerworld, der fanger regionsrådsformanden over en mobiltelefon.

Bent Hansen, vil dette nye nedbrud oven på flere it-koks sidste år få konsekvenser for jeres leverandør, for regionens medarbejdere eller måden I arbejder på?

"Vi har allerede truffet beslutning om at foretage nødvendige ændringer med at ansætte en ny it-direktør og outsource dele af vores drift, og det er vores vej frem. Det nye nedbrud er selvfølgelig både træls og irriterende, men vi kan ikke ændre kurs nu."

Outsourcer store dele af it-driften

Den outsourcing, som Bent Hansen hentyder til, drejer sig om en outsourcing-strategi af større dele af it-driften, som regionen arbejder sammen med revisions- og rådgivningshuset Deloitte om at udfærdige.

Det vil i givet fald ikke kun dreje sig om EPJ-driften, der muligvis skal sendes ud i hænderne på private virksomheder.

Også andre og for offentligheden indtil videre ukendte it-områder skal formentlig inden længe afvikles uden for Region Midtjyllands egen it-afdeling.

"Vi skal selvfølgelig have mere styr på vores helt store systemer, og vi investerer også i år millioner af kroner på driftssikkerhed og driftsstabilitet via outsourcing," har regionens sundhedsdirektør Ole Thomsen tidligere fortalt Computerworld.

Derfor får regionens kommende it-direktør også en del at se til, når han den 1. juni sætter sig klar til at overtage posten, efter at regionen har været uden it-direktør i et halvt års tid.

Læs også:
 

Region efter stort it-nedbrud: Vi har været for upræcise

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere