Artikel top billede

Skuffet toppolitiker efter nyt it-nedbrud: Træls og irriterende

Den politiske boss i Region Midtjylland er ved at være godt træt af nedbrud på nedbrud. Alligevel maner han til besindighed og peger på, at regionen er på rette vej.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland er på ingen måde imponeret over, at hospitalerne i Midtjylland gentagne gange inden for det seneste år har oplevet EPJ-nedbrud.

I sidste uge var den gal igen, mens regionen måtte trækkes med tre større nedbrud sidste år, hvilket blandt andet var medvirkende til, at regionens it-direktør stoppede for et halvt års tid siden.

"Vi ved, der er nogle udfordringer, og det forsøger vi at tage hånd om på bedst mulige måde lige nu," siger Bent Hansen til Computerworld, der fanger regionsrådsformanden over en mobiltelefon.

Bent Hansen, vil dette nye nedbrud oven på flere it-koks sidste år få konsekvenser for jeres leverandør, for regionens medarbejdere eller måden I arbejder på?

"Vi har allerede truffet beslutning om at foretage nødvendige ændringer med at ansætte en ny it-direktør og outsource dele af vores drift, og det er vores vej frem. Det nye nedbrud er selvfølgelig både træls og irriterende, men vi kan ikke ændre kurs nu."

Outsourcer store dele af it-driften

Den outsourcing, som Bent Hansen hentyder til, drejer sig om en outsourcing-strategi af større dele af it-driften, som regionen arbejder sammen med revisions- og rådgivningshuset Deloitte om at udfærdige.

Det vil i givet fald ikke kun dreje sig om EPJ-driften, der muligvis skal sendes ud i hænderne på private virksomheder.

Også andre og for offentligheden indtil videre ukendte it-områder skal formentlig inden længe afvikles uden for Region Midtjyllands egen it-afdeling.

"Vi skal selvfølgelig have mere styr på vores helt store systemer, og vi investerer også i år millioner af kroner på driftssikkerhed og driftsstabilitet via outsourcing," har regionens sundhedsdirektør Ole Thomsen tidligere fortalt Computerworld.

Derfor får regionens kommende it-direktør også en del at se til, når han den 1. juni sætter sig klar til at overtage posten, efter at regionen har været uden it-direktør i et halvt års tid.

Læs også:
 

Region efter stort it-nedbrud: Vi har været for upræcise

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere