Artikel top billede

Regions-chef: Derfor fratræder kendt CIO 'efter aftale'

Interview: Region Midt's it-chef, Jørn Lodahl, fratræder på grund af uenighed med sin chef, Ole Thomsen. Se her, hvad Ole Thomsen mener, der er gået galt.

Region Midts it-chef, Jørn Lodahl, fratræder sin stilling ved månedens udgang, hvor han i stedet skal i gang med nye opgaver, som regionen endnu ikke har defineret.

Jørn Lodahl fratræder, fordi han efter eget udsagn ikke kunne blive enig med regionens sundhedsdirektør, Ole Thomsen, om vægtningen mellem strategisk og operationel fokus.

Det kan du læse mere om her: Dansk top-CIO fratræder efter uenighed med chefen.

Ole Thomsen, vil du betegne det her som en fyring af Jørn Lodahl?

"Det sker efter aftale."

Ja, men er det en fyring?

"Det er efter aftale."

Hvad er det helt konkret, som I ikke kan blive enige om?

"Jeg har udsendt en meddelelse, hvor jeg synes, at vi måske nok lukker mere op for posen, end man plejer, og den henviser jeg til."

I meddelelsen skriver Ole Thomsen blandt andet, at drøftelserne har drejet sig om 'forskelligt syn på balancen mellem opgaver, kvalitet og ressourcer på it-området" og om "forskellige syn på it-chefens prioritering af strategiske opgaver henholdsvis mere operationelle opgaver."

Tre EPJ-nedbrud på ni måneder

Jørn Lodahls exit kommer tre uger efter, at Region Midts EPJ-system blev ramt af et langvarigt nedbrud på grund af et defekt batteri, som du kan læse mere om her: Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud.

Det var det tredje nedbrud af EPJ-systemet på blot ni måneder.

Ole Thomsen sagde efter det store EPJ-nedbrud for godt tre uger siden, at han fandt det "næsten ubærligt," at regionen igen blev ramt af et nedbrud, efter at regionen over et år har investeret 200 millioner kroner på bedre infrastruktur.

Det kan du læse mere om her: Stort nedbrud igen: Så ofte har dansk sundhedssystem været nede på ni måneder.

Det skal den nye it-chef kunne gøre bedre end Jørn Lodahl

Ole Thomsen, hvilken rolle har det store nedbrud spillet i Jørn Lodahls exit?

"Det har ikke været et spørgsmål om, hvorvidt der er blevet gjort noget efter et nedbrud, for der er blevet gjort rigtigt meget. Det [Jørn Lodahls exit, red.] skyldes langt fra en enkelt hændelse, men er resultatet af en drøftelse mellem ham og mig over lang tid."

Vil have bedre balance

Region Midt skal nu på jagt efter ny it-chef.

Indtil han er fundet, overtager nuværende souschef Kenneth Becker posten som konstitueret it-chef i regionen.

Hvad skal den nye it-chef, som I nu skal på jagt efter, kunne i forhold til Jørn Lodahl?

"Han skal være bedre til at balancere opmærksomheden mellem strategisk og operationel drift. Han skal have blik for at få gjort noget ved de operationelle ting, der kan true den troværdighed, som it har."

Hvad er det helt konkret for nogle operationelle ting, der kan true troværdigheden?

"Ja, det kunne for eksempel være tre EPJ-nedbrud på et år. Det kunne også være situationer, hvor man kunne have sagt sig selv, at det ville gå galt, men hvor der ikke er blevet taget højde for det. Altså situationer, hvor den strategiske opmærksom ikke har udmøntet sig i operationel handling," siger Ole Thomsen.

Kundefokus skal være bedre

Ifølge Ole Thomsen er der desuden en række konkrete, driftsrelaterede ting, som den kommende it-chef skal fokusere på at forbedre.

Foruden den rå drift af EPJ-systemerne gælder det opgaven med at få regionens store driftsområder til at spille bedre sammen, ligesom regionens kundefokus skal forbedres, så brugerne kan nøjes med at henvende sig ét sted, hvis de skal have hjælp til it-systemerne.

"Det har Jørn Lodahl også arbejdet meget med, og det skal den nye it-chef fortsætte med og her skabe resultater," siger Ole Thomsen.

Jørn Lodahl forbliver ifølge parterne i en ny endnu ukendt ledelses-funktion i Region Midt.

Læs også:

Dansk top-CIO fratræder efter uenighed med chefen

Stort nedbrud igen: Så ofte har dansk sundheds-system været nede på ni måneder

Nødprocedurerne aldrig testet før kæmpe EPJ-nedbrud

Region efter gigantisk EPJ-nedbrud: Helt uacceptabelt

Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.