Artikel top billede

Tech-gigant laver film om it-verdenens største sladrehank

En film om massive overvågningsafsløringer er snart på vej til det store filmlærred.

Sonys filmafdeling har købt filmrettighederne til journalist Glenn Greenwalds bog om NSA-whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af de verdensomspændende amerikanske internet-overvågninger.

Det skriver Securityweek.

It-mediet beretter, at det bliver James Bond-producer- og filmforfatterne Michael Wilson og Barbara Broccoli, der skal realisere bogen 'No Place To Hide' til det store filmlærred.

"Snowdens eksplosive afsløringer har rejst vigtige spørgsmål om regeringens rolle i at beskytte dens borgere i balancen mellem national sikkerhed og personlig frihed," forklarer Doug Belgrad, der er chef for Columbia Pictures, som er en del af Sony Picture Entertainment-division.

Giver genlyd i biografen

Forfatter og Guardian-journalist Glenn Greenwald skal være med til at gøre sin bog til en filmoplevelse, og han udtrykker glæde over, at så rutinerede kræfter skal omsætte hans bog til en film.

"Da jeg voksede op, var jeg meget inspireret af politiske film, og jeg er spændt på muligheden for at blive en del af en politisk film, som vil give genlyd hos nutidens biografgængere," siger han i kølvandet på Sonys køb af filmrettighederne til hans bog.

Dermed følger Snowden-filmen i hælene på et hav af it-relaterede film, der er skyllet ind over de danske og udenlandske biografer i de senere år om alt fra Apple-stifter Steve Jobs' liv til computernørders fascination af skakcomputere.

Læs også:
Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere