Artikel top billede

Tech-gigant laver film om it-verdenens største sladrehank

En film om massive overvågningsafsløringer er snart på vej til det store filmlærred.

Sonys filmafdeling har købt filmrettighederne til journalist Glenn Greenwalds bog om NSA-whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af de verdensomspændende amerikanske internet-overvågninger.

Det skriver Securityweek.

It-mediet beretter, at det bliver James Bond-producer- og filmforfatterne Michael Wilson og Barbara Broccoli, der skal realisere bogen 'No Place To Hide' til det store filmlærred.

"Snowdens eksplosive afsløringer har rejst vigtige spørgsmål om regeringens rolle i at beskytte dens borgere i balancen mellem national sikkerhed og personlig frihed," forklarer Doug Belgrad, der er chef for Columbia Pictures, som er en del af Sony Picture Entertainment-division.

Giver genlyd i biografen

Forfatter og Guardian-journalist Glenn Greenwald skal være med til at gøre sin bog til en filmoplevelse, og han udtrykker glæde over, at så rutinerede kræfter skal omsætte hans bog til en film.

"Da jeg voksede op, var jeg meget inspireret af politiske film, og jeg er spændt på muligheden for at blive en del af en politisk film, som vil give genlyd hos nutidens biografgængere," siger han i kølvandet på Sonys køb af filmrettighederne til hans bog.

Dermed følger Snowden-filmen i hælene på et hav af it-relaterede film, der er skyllet ind over de danske og udenlandske biografer i de senere år om alt fra Apple-stifter Steve Jobs' liv til computernørders fascination af skakcomputere.

Læs også:
Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere