Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Rygte: Facebook på trapperne med Snapchat-rival

Den hyperpopulære Snapchat-app får i følge rygtestrømmen snart en konkurrent fra den sociale mediegigant Facebook. Se her, hvad du kan forvente.

Facebook forsøgte tilbage i efteråret at købe sin konkurrent Snapchat for over 16 milliarder kroner, hvilket ikke lykkedes. 

Nu slår Facebook så tilbage med sin egen version af fotodelings-chatten, hvor billeder og video-filer forsvinder fra skærmen efter få sekunder.

Navnet på den kommende billeddelingsservice fra Facebook lyder indtil videre Slingshot.

Det skriver The Financial Times.

Servicen er klar, men...

Ifølge avisen er udviklingen af den kommende Slingshot med en hurtig motor og enkel brugergrænseflade allerede så langt fremme, at Facebook kan lancere chatten i denne måned.

Samme kilde siger dog, at det endnu er usikkert, om Facebook også vil bruge markedsføringskroner og lancere produktet vidt og bredt.

For Facebook har tidligere forsøgt sig med en Snapchat-rival, Poke, for at tage kampen op mod konkurrenten og samtidig sprede sig væk fra Facebooks samlede platform og ind på markedet for stand alone-apps.

Har fejlet før

Den satsning fejlede dog, og Poke er blevet fjernet fra diverse app-stores i denne måned.

Samtidig er det endnu uvist, hvordan Facebook for alvor skal få vind i en anden stor app-investering i form af WhatsApp-opkøbet til 100 milliarder kroner.

I mellemtiden har Snapchat opgraderet sin service, så man nu også blandt andet kan foretage video-opkald, som man kender det fra Skype.

Facebook har i dag over en milliard brugere, mens Snapchat ikke ønsker at oplyse om sin brugerskare.

Til gengæld fortæller Snapchat, at der er omkring 400 millioner daglige foto- og videouploads, hvilket matcher det samlede antal daglige antal Facebook- og Instagram-uploads.

Læs også: 
Populær chat-app gør klar til krig mod WhatsApp og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.