Artikel top billede

Rygte: Facebook på trapperne med Snapchat-rival

Den hyperpopulære Snapchat-app får i følge rygtestrømmen snart en konkurrent fra den sociale mediegigant Facebook. Se her, hvad du kan forvente.

Facebook forsøgte tilbage i efteråret at købe sin konkurrent Snapchat for over 16 milliarder kroner, hvilket ikke lykkedes. 

Nu slår Facebook så tilbage med sin egen version af fotodelings-chatten, hvor billeder og video-filer forsvinder fra skærmen efter få sekunder.

Navnet på den kommende billeddelingsservice fra Facebook lyder indtil videre Slingshot.

Det skriver The Financial Times.

Servicen er klar, men...

Ifølge avisen er udviklingen af den kommende Slingshot med en hurtig motor og enkel brugergrænseflade allerede så langt fremme, at Facebook kan lancere chatten i denne måned.

Samme kilde siger dog, at det endnu er usikkert, om Facebook også vil bruge markedsføringskroner og lancere produktet vidt og bredt.

For Facebook har tidligere forsøgt sig med en Snapchat-rival, Poke, for at tage kampen op mod konkurrenten og samtidig sprede sig væk fra Facebooks samlede platform og ind på markedet for stand alone-apps.

Har fejlet før

Den satsning fejlede dog, og Poke er blevet fjernet fra diverse app-stores i denne måned.

Samtidig er det endnu uvist, hvordan Facebook for alvor skal få vind i en anden stor app-investering i form af WhatsApp-opkøbet til 100 milliarder kroner.

I mellemtiden har Snapchat opgraderet sin service, så man nu også blandt andet kan foretage video-opkald, som man kender det fra Skype.

Facebook har i dag over en milliard brugere, mens Snapchat ikke ønsker at oplyse om sin brugerskare.

Til gengæld fortæller Snapchat, at der er omkring 400 millioner daglige foto- og videouploads, hvilket matcher det samlede antal daglige antal Facebook- og Instagram-uploads.

Læs også: 
Populær chat-app gør klar til krig mod WhatsApp og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere