Artikel top billede

Microsoft: Her er de største sikkerhedsproblemer lige nu

Microsoft har tegnet et øjebliksbillede for at sætte fingeren på de største sikkerhedsproblemer i øjeblikket.

Hvert halve år offentliggør Microsoft en sikkerhedsrapport, der skal afdække, hvilke tendenser og trusler som vi står overfor på it-sikkerhedsfronten.

Kodefabrikken fra Redmond har netop udsendt rapporten for det sidste halvår i 2013.

Her peger firmaet på, at de it-kriminelle har skiftet taktik i takt med, at den software, der bliver udviklet til at beskytte mod netop it-kriminelle, bliver bedre og bedre.

Microsoft Security Intelligence Report (SIR) fokuserer på software-sårbarheder og ondsindet software (malware). Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande.

I den 152 sider lange rapport fremlægger Microsoft statistik for, hvilke problemer der presser it-afdelinger og personlige computere mest på nettet.

Fup-programmer er frygtede

Man kan eksempelvis læse, at antallet af pc'er, som måtte renses for cyber-angreb, blev tredoblet i sidste kvartal af 2013.

Ligeledes svarer 95 procent af respondenterne, at de er mest nervøse for fup-downloads, der snyder brugerne til at downloade ting, som de absolut ikke ønsker på harddisken.

"Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på at sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder," siger Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark.

Denne type malware kan være knyttet sammen med helt legitime downloads af eksempelvis software, musik eller andre typer indhold.

En aden opsigtsvækkende tendens er, at det såkaldte ransomware, der tager dine filer som gidsel i form af en krypteret harddisk, som du kun kan få adgang til igen, hvis du betaler for at få fjernet krypteringen, er steget med 45 procent i det sidste halvår I 2013.

"Med den stigende BYOD-tendens (bring your own device, red.), hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed," siger Ole Kjeldsen.

Microsoft giver i den forbindelse tre simple råd, der kan beskytte din personlige computer mod sikkerhedsproblemer:

  • Brug nyeste software og opdatér det løbende
  • Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  • Brug antivirus og back-up af data

Hele rapporten kan hentes på Microsofts webside.

Læs også:
Nu må krypteringens storhedstid komme

Fem nye metoder: Sådan rammer hackerne din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere