Artikel top billede

Microsoft: Her er de største sikkerhedsproblemer lige nu

Microsoft har tegnet et øjebliksbillede for at sætte fingeren på de største sikkerhedsproblemer i øjeblikket.

Hvert halve år offentliggør Microsoft en sikkerhedsrapport, der skal afdække, hvilke tendenser og trusler som vi står overfor på it-sikkerhedsfronten.

Kodefabrikken fra Redmond har netop udsendt rapporten for det sidste halvår i 2013.

Her peger firmaet på, at de it-kriminelle har skiftet taktik i takt med, at den software, der bliver udviklet til at beskytte mod netop it-kriminelle, bliver bedre og bedre.

Microsoft Security Intelligence Report (SIR) fokuserer på software-sårbarheder og ondsindet software (malware). Rapporten omfatter virksomheder på tværs af 110 lande.

I den 152 sider lange rapport fremlægger Microsoft statistik for, hvilke problemer der presser it-afdelinger og personlige computere mest på nettet.

Fup-programmer er frygtede

Man kan eksempelvis læse, at antallet af pc'er, som måtte renses for cyber-angreb, blev tredoblet i sidste kvartal af 2013.

Ligeledes svarer 95 procent af respondenterne, at de er mest nervøse for fup-downloads, der snyder brugerne til at downloade ting, som de absolut ikke ønsker på harddisken.

"Der er ingen tvivl om, at virksomheder bør være opmærksomme på at sikre sig med nyeste software og antivirus og samtidig uddanne medarbejderne til kun at downloade indhold og applikationer fra betroede kilder," siger Ole Kjeldsen, teknologidirektør i Microsoft Danmark.

Denne type malware kan være knyttet sammen med helt legitime downloads af eksempelvis software, musik eller andre typer indhold.

En aden opsigtsvækkende tendens er, at det såkaldte ransomware, der tager dine filer som gidsel i form af en krypteret harddisk, som du kun kan få adgang til igen, hvis du betaler for at få fjernet krypteringen, er steget med 45 procent i det sidste halvår I 2013.

"Med den stigende BYOD-tendens (bring your own device, red.), hvor mange forskellige it-enheder får adgang til virksomhedens netværk, er det ekstra vigtigt at gøre opmærksom på sikkerhed," siger Ole Kjeldsen.

Microsoft giver i den forbindelse tre simple råd, der kan beskytte din personlige computer mod sikkerhedsproblemer:

  • Brug nyeste software og opdatér det løbende
  • Download kun dokumenter og applikationer fra kilder, man kan stole på
  • Brug antivirus og back-up af data

Hele rapporten kan hentes på Microsofts webside.

Læs også:
Nu må krypteringens storhedstid komme

Fem nye metoder: Sådan rammer hackerne din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere